Waarom het dit weekend nóg gezelliger is in de gezellige kutstad Groningen

Naast gezelligheidshoofdstad ook voor een paar dagen de muziekhoofdstad van Europa!

Waarom het dit weekend nóg gezelliger is in de gezellige kutstad Groningen

Deel dit artikel op

Hoi, welkom bij dit artikel. Eerst even waarom er kutstad in de kop staat...

...want dat behoeft natuurlijk enige uitleg. Wij van Upcoming vinden Groningen natuurlijk helemaal niet kut, integendeel. Dus wij hebben het niet bedacht. Don't shoot the messenger. Maar via stadsblog Sikkom kwamen we er wel achter dat Snapchat een nogal apart filter voor je in petto heeft als je in Groningen bent, te weten 'Groningen, gezellige kutstad'. (INSTANT UPDATE: hij is alweer weg; stiekem toch ook wel jammer! Gelukkig hebben we de screenshots nog...)
Bron:

Deel deze foto via

Nou Snapchat, dat gezellig klopt natuurlijk als een stampvolle bus naar Zernike...
Bron:

Deel deze foto via

...maar 'kut'?! Werden jullie bedolven onder likkende puppyfilters toen jullie dat bedachten? Groningen is namelijk de feesthoofdstad van Europa - of zoals Lonely Planet het noemt: a healthy hedonistic nightlife, of, zoals ik het wel eens noem als ik om 6.00 uur 's ochtends uit de kroeg kom rollen: a hefdyef hgdwyqyqf nhsgtfttftfedhik!  
Bron:

Deel deze foto via

En dit weekend (woensdag en donderdag horen in Groningen gewoon bij het weekend) is het tijdens Eurosonic/Noorderslag al helemaal feest in Groningen. Naast feesthoofdstad van Europa is Groningen ook vier dagen de muziekhoofdstad van Europa. Op ieder plekje waar muziek gespeeld kan worden, wordt muziek gespeeld: de hele gezellige compacte binnenstad, van kerkjes tot Grote Markt (Eurosonic Air, zie foto hierboven), staat in het teken van muziek en feest.   
Bron:

Deel deze foto via

Niet alleen in de officiële Eurosonic-venues is het feest, maar in ieder kroegje dat je binnenloopt staat wel iemand live muziek te maken. Er zijn allerlei randevenementen georganiseerd. Uuurosonic, Altersonic, Pleuropsonic, ga zo maar door... En Groningen zou Groningen niet zijn als het niet tot diep in de nacht - of vroeg in de ochtend feest - was.  
Bron:

Deel deze foto via

Jazeker, carnaval in het Noorden! Als de laatste noot van Eurosonic/Noorderslag op zaterdag heeft geklonken, gaat het feest in de stad gewoon nog even door, met af en toe een eierbal tussendoor, want tijdens Eurosonic/Noorderslag draait het naast muziek en feest om dé Groningse cultsnack (die ook gewoon heel lekker is!). Dus Snapchat, wat we nodig hebben is een eierbalfilter, en geen filter met kutstad erin, als het om Groningen gaat. Dat is meer iets voor Zoetermeer ofzo... 

Deel deze foto via

(En het mooie is dus dat je de geofilters hier zelf kan ontwerpen. Snapchat hoeft ze alleen maar goed te keuren - zoals blijkbaar is gebeurd met het gezellige kutstadfilter. Dus welke handigerd knutselt er even een echt eierbalgeofilter in elkaar? Dan is het daarna alleen nog maar wachten tot je ook je hoofd kan laten transformeren tot een gezellige eierbal in een echt eierbalfilter!)  

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel