Waarom het hoog tijd wordt dat De Wereld Draait Door ermee stopt

Giel zwaait af, dat zou een mooi voorbeeld kunnen zijn voor Matthijs...

Waarom het hoog tijd wordt dat De Wereld Draait Door ermee stopt

Deel dit artikel op

Elf jaar bestaat het programma nu. En dat is zeker niet elf jaar te lang, want toen het in 2005 begon was het in zekere zin een vernieuwend concept. Maar het is wel mooi geweest nu. En wel hierom.   

1 Steeds dezelfde gezichten

Steeds dezelfde gezichten
Bron:

Deel deze foto via

Als De Wereld Draait Door daadwerkelijk de planeet aarde was, dan cirkelden er een paar manen omheen met namen als Giel, Sywert, Felix, Prem, etc. Altijd zien we dezelfde talking heads. Je zou denken dat ze dat op den duur zelf ook doorhebben en eens wat andere, misschien ook jongere (Sywert is niet jong, dat is een babyboomer gevangen in het lijf van een twintiger), 'deskundigen' aanschuiven. (Lees hier het briljante stuk dat Micha Wertheim schreef over DWDD.) 

2 Ondeskundige gasten

Even een tweet van mezelf toen dinsdag het stoom weer eens uit m'n oren kwam omdat ze iemand hadden uitgenodigd die maar wat zei. In dit geval zei ze dat Obama niet populair is bij de Amerikaanse bevolking. En dat is dus gewoon NIET WAAR. Iedereen zegt maar wat aan die tafel en niemand die er wat aan doet (weet je nog toen Sywert de mist in ging met statistieken als de eerste de beste HAVO 4-leerling met alleen Wiskunde A1 in z'n profiel? ). 

3 De verakoesterisering van de samenleving

De verakoesterisering van de samenleving
De verakoesterisering van de samenleving
Bron:

Deel dit GIFje via

Kijk, ik vind akoestische liedjes best leuk, maar zoals bij alles: overdaad schaadt. Ram er eens een paar elektrische gitaren in als er iemand dood is. Laat iemand een carnavalsversie maken van het bekendste nummer van de overledene. Laat een dj iets in elkaar knutselen. Doe iets met een blokfluit. Verras ons!    

4 Steeds gekkere vaste items

Steeds gekkere vaste items
Bron:

Deel deze foto via

Dat boekenpanel, waar je alleen de familie van de leden van het panel blij mee maakt, was al gek. En al die vreemde varianten op de Apple-reclame Think Different, waarbij vrij willekeurige BN'ers allemaal mensen in een lijstje mochten stemmen, sloeg ik hoofdschuddend gade. Maar toen ze hadden bedacht 'lollige' reclamefilmpjes te laten maken bij nieuwsgebeurtenissen wist ik het helemaal: ze weten het zelf ook niet meer bij DWDD.   

5 Die rare muziekminuut

Die rare muziekminuut
Die rare muziekminuut
Bron:

Deel dit GIFje via

Dat muzikanten hun liedje in een minuut moeten afwerken daar valt misschien nog iets voor te zegg..., nee daar valt eigenlijk ook niks voor te zeggen..., maar wat nog irritanter is: hoe Matthijs van Nieuwkerk met de muzikanten omgaat. Als het niet Charles Aznavour of zo'n soort pipo is, dan is het met gekromde tenen kijken vanwege de plaatsvervangende schaamte. Dit geldt helemaal als Matthijs Engels moet praten. 

6 De filmpjes die je al op internet zag in de TV Draait Door

De filmpjes die je al op internet zag in de TV Draait Door
Bron:

Deel deze foto via

Ze hebben bij DWDD een redacteur in dienst die fulltime op YouTube en Dumpert zit en filmpjes verzamelt die ze dan een week later in de TV Draait Door laten zien. Jongens, wij hebben ook internet! Laten ze eens geen YouTube-filmpjes zien, dan zenden ze integraal Zondag met Lubach of de Vlaamse versie van De Slimste Mens uit in de TV Draait Door. 

7 En de automatische piloot van Matthijs van Nieuwkerk

En de automatische piloot van Matthijs van Nieuwkerk
Bron:

Deel deze foto via

Naast een redacteur die Dumpert en YouTube bijhoudt, is er ook nog iemand in dienst die Matthijs van Nieuwkerk even voor zeven opwindt en aanzet. Robot van Nieuwkerk doet alles op de automatische piloot. Z'n vocabulaire (ja Matthijs, dat is ook een Franse term, daar hou je van toch?) kunnen we dromen, net als de rest van de uitzending. Het is genoeg jongens en meisjes van DWDD. Tot zover, tot nooit meer. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel