Waarom de KNVB de meest incapabele organisatie aller tijden is

Om bijna assistent-bondscoach Ruud Gullit te citeren: ze doen maar wat.

Waarom de KNVB de meest incapabele organisatie aller tijden is

Deel dit artikel op

Er lijkt geen eind aan de ellende te komen. Een kleine recapitulatie van wat er de afgelopen maanden/jaren allemaal misging bij onze Koninklijke voetbalbond. Ga goed op je stoel zitten, want hier gaan we (en ik heb het niet alleen over dat gedoe rondom het Nederlands Elftal, want ook in het amateurvoetbal kunnen ze er wat van...) 

1 Het begon allemaal na het WK van 2014, met de aanstelling van Hiddink (en Blind)

Het begon allemaal na het WK van 2014, met de aanstelling van Hiddink (en Blind)
Bron:

Deel deze foto via

Iemand (op die iemand kom ik hierna nog uitgebreid terug...) bedacht vanachter z'n bureau dat Guus Hiddink nog niet genoeg geld op z'n bankrekening had (en inderdaad, die arme Guus zag eruit alsof hij verhongerde!) en stelde hem aan als bondscoach. Omdat die iemand vond dat Ronald Koeman eerst nog een kleuterleider nodig had, bedacht hij de raarste constructie ooit: Koetje zou het stokje na twee jaar overnemen. Koetje bedankte wijselijk. Dan nu over naar de iemand die dit allemaal bedacht...

2 Directeur Betaald Voetbal Bertje van Oostveen

Directeur Betaald Voetbal Bertje van Oostveen
Bron:

Deel deze foto via

Eigenlijk begon de ellende al in 2010 want toen werd deze kleurloze dorpspastoor uit Amstelveen *Johan Derksen-modus weer uit* aangesteld als Directeur Betaald Voetbal bij de KNVB. Hoewel kleurloos, drukt meneer toch aardig z'n stempel met rare ideeën als bij puntje 1. Koeman werkte er dus terecht niet aan mee. Dan maar een kleurloze dorpspastoor uit Oost-Souburg *Johan Derksen-modus weer uit*...

3 En toen zaten we dus opeens met Danny Blind als bondscoach

En toen zaten we dus opeens met Danny Blind als bondscoach
Bron:

Deel deze foto via

Want Guus was niet meer vooruit te branden; hij ging weer geld tellen en everzwijnen eten. Nou, Danny zou ons wel even naar dat EK'tje leiden, maar dat werd dus meer lijden: het bleek nog slechter te kunnen dan onder Hiddink. Wie had nou kunnen denken dat deze nietszeggende dweil *Johan Derksen-modus weer uit* de spelers (oké, dat zijn ook wel een beetje verwende blagen *Johan Derksen-modus weer uit*) niet zou kunnen inspireren? (Spoiler: IEDEREEN!)

4 We liepen het EK mis, maar Danny mocht lekker blijven

We liepen het EK mis, maar Danny mocht lekker blijven
Bron:

Deel deze foto via

In plaats van Danny een ander baantje te geven bij de KNVB besloot Bert van Oostveen dat het allemaal wel lekker ging zo. En dat terwijl er op dat moment vernieuwende trainers als Jürgen Klopp en Jorge Sampaoli, die met Dortmund en Chili fris, vrolijk en modern voetbal speelden, vrij waren. Aaaaaarrggghhhh! 

5 En net toen je dacht dat het allemaal niet erger kon...

En net toen je dacht dat het allemaal niet erger kon...
Bron:

Deel deze foto via

...KWAMEN ZE MET HANS VAN BREUKELEN AANZETTEN ALS TECHNISCH DIRECTEUR. Deze letterlijke Hansworst *Johan Derksen-modus weer uit* stort ons nu met allerlei management- en motivatietrainingbullshit in een nog veel dieper moeras. Laatst hoorde ik hem letterlijk zeggen dat hij er is om 'mensen in hun kracht te zetten'. Nou, ik heb er de kracht niet meer voor *Gerard Joling-modus weer uit*. 

6 Hans drukte meteen z'n stempel

Hans drukte meteen z'n stempel
Hans drukte meteen z'n stempel
Bron:

Deel dit GIFje via

In plaats van zich bezig te houden met de toekomst van het Nederlandse voetbal (en daar bedoel ik mee verder kijken dan platitudes roepen als: 'het moeten weer winnaars worden') gooide Hans er maar eens even een andere Hans uit: teammanager Hans Jorritsma moest met pensioen, terwijl helemaal niemand behalve Hans (van Breukelen) daar op zat te wachten. Daar worden we niet vrolijk van, Hans! *Rob Geus-modus weer uit*. 

7 Kregen we als kers op de taart nog de assistentensoap

Kregen we als kers op de taart nog de assistentensoap
Bron:

Deel deze foto via

Dickie weg, Ruud erin, was het idee. Maar ook daar stak Hans weer een stokje voor. Hij en Ruud hadden blijkbaar nog een prestigestrijdje uit te vechten ofzo en gingen een wedstrijdje verplassen doen over wat bepalingen in het contract --> daag Ruud!  

8 Even leek er licht aan het einde van de tunnel: Bertje deed een stapje terug

Even leek er licht aan het einde van de tunnel: Bertje deed een stapje terug
Even leek er licht aan het einde van de tunnel: Bertje deed een stapje terug
Bron:

Deel dit GIFje via

Maar we reden meteen de volgende tunnel weer in, want Gijs de Jong, de man die jarenlang z'n rechterhand was, volgt 'm op. Dat kan alleen bij de KNVB. Lekker doormodderen! Van voetbalgrootmacht naar voetbaldwerg, wie had dat gedacht? *telfortreclamemannetjemodus weer uit*.  

9 O ja, en dan is er dus ook nog het amateurvoetbal en dat gedoe met Twente

Iedereen die iets met amateurvoetbal te maken heeft, weet dat de KNVB ook daar maar wat doet. Wie bijvoorbeeld als normaal mens een biertje langs de lijn wil drinken, komt bedrogen uit. Eén foutje op het wedstrijdformulier en je bent de lul. Maar echt optreden tegen clubs/teams vol met idioten...nee, dat zit er dan weer niet echt in. En de soap rond FC Twente is al helemaal een dieptepunt van bestuurlijk falen. KNVB, je bent af! Peace out * en rappersmodus weer uit*. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel