"Voetballers zijn veel te fit". Dat geldt totaal niet voor...

Vul maar in! Wie wordt er alleen al moe van het omkleden?

"Voetballers zijn veel te fit". Dat geldt totaal niet voor...

Deel dit artikel op

Oud-voetballer en oud-Iers international Tony Cascarino schreef na het saaie EK een betoog op de website van The Times (alles lezen = lappen) waarin hij stelt dat de huidige voetballers veel te fit zijn en het veld daarom te klein is. Hij wil 10 tegen 10 gaan spelen. Allemaal leuk en aardig Tony, maar je hebt duidelijk nog nooit een kijkje genomen in de kelder van het amateurvoetbal...
Bron:

Deel deze foto via

Dat is een fantastisch universum waar de spelers absoluut niet te fit zijn en de velden dus ook absoluut niet te klein zijn - eerder te groot. Het nieuwe seizoen begint weer en dus hobbelen er in de reserveklasses van Nederland ieder weekend weer honderdduizenden mensen achter een balletje aan. Dat gehobbel vindt iedereen zwaar, maar voor sommige van je teamgenoten zou het plan van Cascarino echt desastreus uitpakken. Je moet dat plan eens aan ze voorleggen...
Bron:

Deel dit GIFje via

De mensen die zo zullen reageren zijn onder te verdelen in drie types. Daar komen ze! 

1 De Kiloknaller

De Kiloknaller
Bron:

Deel deze foto via

Biedt zichzelf continu aan als wissel, maar soms is er geen ontkomen aan en dan maakt de Kiloknaller z'n opwachting in het veld. Het teveel aan kilo's heeft duidelijk z'n weerslag op het loopvermogen en van de paar meter die de Kiloknaller toch nog aflegt hijgt hij als een zwanger paard. Na een kwartiertje alweer het befaamde wisselgebaar maken; ook geen onbekend fenomeen bij de Kiloknaller. 10 tegen 10 zou - naast het verdwijnen van vette snacks uit de kantine - de grootste ramp ooit zijn.   

2 Het Watje

Het Watje
Het Watje
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit type is qua lichaamsbouw dik (haha) in orde is, maar toch heb jij ook zo'n redelijk slanke teamgenoot die continu z'n mannetje laat lopen en moeilijk loopt te zuchten op het veld. Dat is dus het Watje. Loopt alleen maar te zaniken en te wijzen dat anderen z'n mannetje maar even over moeten nemen. Vindt altijd wel weer een excuus om z'n snor te drukken als het op meters maken aankomt; van blaren tot vage liesklachten (acteert in de rust altijd hoe erg het is met die blessure).   

3 De Zichzelf Overschattende Zuiper (de ZOZ dus)

De Zichzelf Overschattende Zuiper (de ZOZ dus)
De Zichzelf Overschattende Zuiper (de ZOZ dus)
Bron:

Deel dit GIFje via

In het lagere amateurvoetbal houdt iedereen natuurlijk van een biertje na de wedstrijd, maar ook zeker de avond voor de wedstrijd. De ZOZ neemt echter de dag voor de wedstrijd alleen al tien laatste rondes en staat dus totaal geradbraakt op het veld. De eerste helft gaat het misschien nog wel, omdat er gewoon nog alcohol in het bloed zit, maar daarna wordt het zwaarder en zwaarder. Sjokkend, hijgend en moeilijk kijkend sleept de ZOZ zich over het veld - en soms ook kotsend.  

Kiloknaller, Zeikerd, ZOZ en de rest: proost!

Kiloknaller, Zeikerd, ZOZ en de rest: proost!
Kiloknaller, Zeikerd, ZOZ en de rest: proost!
Bron:

Deel dit GIFje via

Op weer een fijn seizoen vol met heerlijk voetbalgezeik! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel