Bzzzzz bzzzzz, alle muggen het land uit! (of in ieder geval de slaapkamer...)

Ga iemand vervelen in Muggistan, met jullie nare gezoem en gesteek.

Bzzzzz bzzzzz, alle muggen het land uit! (of in ieder geval de slaapkamer...)

Deel dit artikel op

Waar ik eerder het bestaan van God in twijfel trok door de Fransen erbij te slepen, durf ik dat ook wel aan met de mug als lijdend voorwerp, want dat zijn misschien nog wel grotere hufters dan Fransen. Als je als opperwezen zeven dagen (oké zes, eentje rusten) de tijd neemt om die aardkloot van ons in elkaar te boetseren, dan verpest je al dat mooie werk toch niet door ons kapot te maken met muggen? Want ze maken ons dus kapot, de muggen. Kijk dan hoe ze ons martelen!

1 Muggen zijn nare minidracula's die je bloed stelen

Muggen zijn nare minidracula's die je bloed stelen
Muggen zijn nare minidracula's die je bloed stelen
Bron:

Deel dit GIFje via

Die rakkers zetten overdag, maar vooral 's nachts (daarover later meer), hun minihoektandjes in ons lijf en zuigen ons helemaal leeg. Dat is in principe diefstal, want niemand geeft natuurlijk toestemming om dat bloed af te staan. Waarom winden ze zich in de polletiek niet eens op over deze onruststekers? Het land uit met die profiteurs!  

2 Muggen laten onze perzikenhuidjes eruitzien als maanlandschappen*

Muggen laten onze perzikenhuidjes eruitzien als maanlandschappen*
Bron:

Deel deze foto via

Hoewel ze met hun beet dus iets van je afnemen, blijf je over met meer lijf na een muggenbeet: muggen zetten even hun handtekening door je op te zadelen met een bult. En omdat muggen in groepjes lijken te opereren (of het veelvraten zijn), blijft het nooit bij één gezellig bultje. Ze ploegen je huid om tot een soort maanlandschap.

*Sorry voor dit ietwat onappetijtelijke plaatje, maar de waarheid doet soms pijn! 

3 Deel II van de muggenhandtekening: JEUK!

Deel II van de muggenhandtekening: JEUK!
Deel II van de muggenhandtekening: JEUK!
Bron:

Deel dit GIFje via

Alsof zo'n bult alleen nog niet kut genoeg is, zorgen die muggen speciaal voor blinde mensen ook nog voor een nog veel irritanter non-visueel aspect aan hun beet: godsgruwelijke jeuk. Jij krabben, gaat dat ding ook nog open. Verschrikkelijk. Bovendien smeren we ons ook nog in met vergif om deze ellende te voorkomen of te genezen. Jezelf met gif insmeren kan nooit goed zijn.  

4 Ze bezorgen ons een slaaptekort ter grootte van de wallen van Roger van Boxtel

Ze bezorgen ons een slaaptekort ter grootte van de wallen van Roger van Boxtel
Bron:

Deel deze foto via

Roger van Boxtel is de interim-eindbaas van de NS. Je zou zeggen dat hun gefaal hem een hoop slapeloze nachten bezorgt, maar de waarheid ligt anders: Roger ligt net als jij wakker van het klotegezoem van muggen. Want een mug is allesbehalve een stille genieter. Meneer of mevrouw mug moet met zijn of haar gebzzzzzzzz altijd even laten weten dat je niet alleen of met z'n tweeën bent in de slaapkamer. En waarom zoemen ze altijd rond je hoofd en zitten ze nooit rustig in een hoekje van de kamer?  

5 Last but not least: muggen voegen helemaal niks toe aan onze samenleving. Niks!

Last but not least: muggen voegen helemaal niks toe aan onze samenleving. Niks!
Last but not least: muggen voegen helemaal niks toe aan onze samenleving. Niks!
Bron:

Deel dit GIFje via

Kijk, bijen steken ook, maar zorgen er met hun bestuifgedoe ook voor dat ons eten groeit. Met muggen zit dat heel anders. Die doen helemaal niks terug voor al dat bloed dat ze stelen! Sterker nog, het zijn massamoordenaars (denk aan malaria en het zikavirus) en ze maken ander eten van ons zelfs ziek (muggen verspreiden veeziektes zoals bijvoorbeeld blauwtong).  

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel