Eindconclusie: Maurits Hendriks is dé ultieme loser van deze Olympische Spelen

De lul de mission.

Eindconclusie: Maurits Hendriks is dé ultieme loser van deze Olympische Spelen

Deel dit artikel op

Er is in de Nederlandse sportwereld een functie waarin je boterhammen met pindakaas moet smeren voor alle Olympische sporters: de chef de mission.  
Bron:

Deel dit GIFje via

Maar deze mensen nemen zichzelf vaak heel serieus en met de huidige chef de mission is dat niet anders. Dat kun je eigenlijk aan dat eigenwijze hoofd van Maurits Hendriks al zien. Hij lijdt aan de ziekte van sportbobo's die zichzelf belangrijker lijken te vinden dan de sporters.  
Bron:

Deel deze foto via

Maupie, zoals je hem liefkozend kunt noemen (maar niemand wil dat), is het type dat op vergaderingen het bloed onder je nagels vandaan kan halen door allerlei stippen aan de horizon te zetten, en betogen te houden over de importantie van de nieuw te implementeren functie van de business consultancy strategist officer, die voor operational excellence, change management en beter gestroomlijnde transities moet zorgen. Kortom, er komt een hoop blabla uit dat onuitstaanbare ringbaardje zetten.  
Bron:

Deel dit GIFje via

Zo was hij er verantwoordelijk voor dat de Nederlandse sporters onder de verschrikkelijke marketingterm TeamNL moesten opereren. Postbodes (PostNL) of scheidsrechters (TeamKuipers) kun je op pad sturen met zo'n soort woord, maar sporters niet, Maurits - wat is er mis met 'Nederland'? 
Bron:

Deel deze foto via

Maar als dat het ergste was, dan viel het nog wel mee met vriend Maurits. Helaas is het veel erger. Hij behandelde onze sporters in Rio namelijk als kleutertjes. Dat werd voor het eerst duidelijk bij Yurigate. Oké, het was misschien niet zo handig van Yuri om lekker te gaan tanken in de week voor de belangrijkste wedstrijd uit z'n sportcarrière, maar hij is volwassen, dus daar gaat hij lekker zelf over. Trap hem uit het Olympisch dorp, maar laat hem lekker zelf bepalen of hij mee wil doen.   
Bron:

Deel dit GIFje via

Nog weer erger dan hoe Maurits Hendriks met Yurigate omging, was het kunstje dat hij daarna flikte. Hij stuurde de sporters die geen medaille hadden gewonnen halverwege naar huis met de zogenaamde losersvlucht. Volgens Maurits omdat ze anders beroofd konden worden in die enge grote stad! Nogmaals: HET ZIJN VOLWASSEN MENSEN! (En dat liet zwemster Inge Dekker via Twitter even subtiel weten...)  

Deel deze foto via

Dus Maurits, pak je spullen en ga op de kleuterschool het eigenwijze mannetje uithangen. Zoeken wij ondertussen een nieuwe chef de mission die zichzelf wat minder belangrijk vindt. Weet ik veel, Ivo Niehe ofzo...
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel