Het Nederlandse volk in een notendop: BOE, ALLES IS KUT!..JEEJ WE ZIJN DE BESTE!

Als er een gouden medaille voor opportunisme was, zouden wij die winnen...

Het Nederlandse volk in een notendop: BOE, ALLES IS KUT!..JEEJ WE ZIJN DE BESTE!

Deel dit artikel op

Ach, wat zijn we toch een grappig volkje, en dat is vooral te zien als je even het sentiment rond de Olympische Spelen in Rio in kaart brengt. Dit is hoe we er voor de Spelen over dachten:
Bron:

Deel dit GIFje via

We zouden wel even elke gouden medaille in Rio winnen. We keken niet naar persoonlijke records of andere aanwijzingen dat er ook wel eens iemand uit een ander land kon winnen. Op ons roze sportwolkje raakten we realiteit volkomen uit het oog. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Dus toen de zelfbenoemde Koninginnenacht zich aandiende en Dafne Schippers op de 100 meter (met de naweeën van een blessure!) naar een vrij normale vijfde plek liep - als je de persoonlijke records bekeek - deden we net alsof ze zo over de baan had gelopen:
Bron:

Deel dit GIFje via

En bij Kromo deden we net alsof ze zo naar de overkant zwom, terwijl ook zij op de 100 meter deed wat in de lijn der verwachtingen lag en in de finale van de 50 vrij echt een heel rare wedstrijd was.
Bron:

Deel dit GIFje via

Het judo en de rest van het zwemmen waren ook dramatisch en iedereen viel maar om en alles was verder ook kut, boe boe boe! 'Wij Nederland' werd 'Ze die kutolympiërs'. We zaten kortom vanaf ons bankie met een zak chips bij de hand lekker te zeiken op de Nederlandse sporters die allemaal vier jaar als monniken hadden geleefd... En Je Gelooft Nooit Wat Er Toen Gebeurde...  
HOERA, 'we' zijn toch de beste. Wat zijn we trots op al die sporters! Het kan niet op! Geweldig! Al het goud is voor ons! Wat zijn het toch allemaal helden die Olympiërs! Nog meer zinnen met superlatieven en uitroeptekens!
Bron:

Deel dit GIFje via

Weer terug bij af dus. Geen enkel volk ter wereld is zo hyperig en opportunistisch als wij...

O ja, nog even een disclaimer: voor wie in m'n timelines gaat zitten graven, ik ben zelf uiteraard niet Roomser dan de paus en bezondigde me ook aan 'De Hollandse Ziekte' - al zijn deze tweets natuurlijk wel een enigszins ironisch/satirisch/zelfspotachtig.

Deel deze foto via

En ik weet ook zeker dat jij ongeveer zo hebt gedacht. Les voor de volgende keer: verwachtingspatroon wat realistischer en sowieso wat meer respect voor sporters die vier jaar hun edele delen eraftrainen voor één toernooi.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel