Hoi lieve NOS, minder gelul en meer (live) sport graag. Dankjewel!

Een open brief (met plaatjes) aan de NOS, met maar één simpele vraag...

Hoi lieve NOS, minder gelul en meer (live) sport graag. Dankjewel!

Deel dit artikel op

Hoi lieve NOS,

Op zich zenden jullie deze zomer heel veel sportprogramma's uit. Allerlei mensen zeuren er zelfs over, maar mij hoor je daar niet over - doe mij maar een potje Grieks-Romeins worstelen tussen een Oezbeek en een Vietnamees in plaats van een talkshow met Andries Knevel. Maar dat is nou juist ook waar het een beetje misgaat, lieve NOS: deze Spelen is er bijna geen potje Grieks-Romeins worstelen tussen een Oezbeek en een Vietnamees te zien. We zien namelijk bijna alleen maar dit...
Bron:

Deel deze foto via

Die verdomde studio van jullie, NOS! (Dat koffiezetapparaat van het EK staat er ook nog steeds trouwens, ruim eens op!). Jullie lullen maar door, terwijl er gewoon gesport wordt - en zenden jullie wel eens sport uit dan is het negen van de tien keer niet live. Het lijkt wel of al jullie anchors een eigen theekransje moesten deze Spelen. Tom rond etenstijd, Henry 's avonds en Dione en Herman houden ondertussen de bank warm in de studio met allerhande gasten. 
Bron:

Deel deze foto via

Jullie lijken kortom wel een nieuw Olympisch turnonderdeel te hebben uitgevonden: lullen op de brugman.  
Bron:

Deel deze foto via

Iedere ex-sporter in Nederland mag komen opdraven bij Herman, Dione, Henry & Tom. Terwijl jullie gezellig babbelen wordt er volop gesport in Rio. Dat krijgen we helemaal niet, of later te zien. Surrealistisch en schrijnend voorbeeld: hier zie je de eerste heat van Dorian van Rijsselberghe met onderin beeld...wait for it.. het resultaat van de eerste heat van Dorian van Rijsselberghe! En Dione en haar gast hadden dus net een kwartier volgeluld over de naam van z'n huisdier en z'n lievelingseten..
Bron:

Deel deze foto via

Dus lieve NOS, beperk dat gelul tot een minimum en geef ons sport! Laat ons alles zien. Bijvoorbeeld veel meer van deze fantastische 007 superspionparachutepaardrijder, die van z'n knol viel. We willen het allemaal in beeld!  
Bron:

Deel deze foto via

Vriendelijke groetjes, 

Een sportliefhebber

P.S. Om 6.00 uur 's ochtends zendt de NPO trouwens dit uit in plaats van sport uit Rio (oké, de poephouding mag van mij best Olympisch worden, maar dat is het nog niet). Stel, je bent atleet en je komt rond die tijd straalbezopen thuis, je doet je tv aan en je ziet dit; dan schreeuw je toch de hele boel bij elkaar?!    
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel