Team Kuipers dit, Team Kuipers dat. Hou eens op met je Team Kuipers!

Jaaaaahh, 'We' hebben wél een scheidsrechter op het EK, maar kunnen we daar alsjeblieft normaal over doen?

Team Kuipers dit, Team Kuipers dat. Hou eens op met je Team Kuipers!

Deel dit artikel op

1 Dit is Björn Kuipers. Een vriendelijke man uit Overijssel...

Dit is Björn Kuipers. Een vriendelijke man uit Overijssel...
Bron:

Deel deze foto via

...die niet goed genoeg was om zelf profvoetballer te worden en daarom maar scheidsrechter werd. Hij kon behoorlijk goed op een fluit blazen en mag dat daarom doen tijdens dit EK. Tot zover niks aan de hand. Ieder z'n hobby/werk.  

2 (Je voelde 'm misschien al aankomen) MAARRRRRRRRRR...

(Je voelde 'm misschien al aankomen) MAARRRRRRRRRR...
Bron:

Deel deze foto via

Je hebt er misschien iets van meegekregen: het Nederlands voetbalelftal heeft zich niet geplaatst voor het EK waar Björn Kuipers op z'n fluit blaast. En daarom halen 'we' (vooral de mediaas) allemaal rare fratsen uit om er toch nog iets van te maken. Zo maakt de NOS iedere dag (iedere dag!) allemaal aan waanzin grenzende quasilollige reportagetjes over het wel en wee van de Belgen. Én, nog veel erger, vind ik: we maken van scheidsrechter Björn Kuipers een soort superheld.   

3 En nóg weer veel erger dan dat: we noemen het Team Kuipers

En nóg weer veel erger dan dat: we noemen het Team Kuipers
Bron:

Deel deze foto via

Omdat Björn ook een paar hulpjes heeft meegenomen naar Frankrijk heet Björn Kuipers in één keer Team Kuipers. Dit team bestaat uit een man die negentig minuten op een stoel zit, twee mannen die negentig minuten een vlag in hun hand hebben en als klap op de vuurpijl nog twee mannen die negentig minuten lang in poephouding met een soort kaarsenaansteker in hun handen staan en eigenlijk overbodig zijn als je gewoon een videoref invoert.  

4 Dit Team Kuipers wordt door iedereen heel serieus genomen

Dit Team Kuipers wordt door iedereen heel serieus genomen
Bron:

Deel deze foto via

Ze doen dat zelf ook, gezien deze Nederland in Beweging-oefening. Maar het is veel stommer dat je geen voetbalwedstrijd/programma meer kan kijken zonder dat iemand het over Team Kuipers heeft. Er worden hele analyses op dit team losgelaten. Mensen, nogmaals: het gaat over een 'team' dat bestaat uit een man die in een stoel zit, twee mannen met een vlag in hun hand en twee mannen met een kaarsenaansteker, onder leiding van een man met een fluit in z'n mond.   

5 Kortom, echte teams draaien zich om in hun zwarte busje!

Kortom, echte teams draaien zich om in hun zwarte busje!
Bron:

Deel deze foto via

En wij zitten niet meer vol spanning te kijken naar ontploffingen en scheurende busjes, maar naar een team dat bijzaak is in een voetbalwedstrijd - want dat zijn scheidsrechters: een spelvertragend noodzakelijk kwaad die ervoor moeten zorgen dat voetballers zich gedragen; niet meer niet minder.   

6 Dus waar stopt dit Team Kuipers-gedoe? Versierde Team Kuipers-straten?

Dus waar stopt dit Team Kuipers-gedoe? Versierde Team Kuipers-straten?
Bron:

Deel deze foto via

Begrijp me niet verkeerd; ik gun Björn Kuipers en z'n mannetjes (zoals ik Team Kuipers liever noem) best de finale, zolang wij maar weer een beetje normaal gaan doen. Het is al treurig genoeg dat we niet meedoen, laten we het niet nog treuriger maken door een man met een fluit en z'n hulpjes te bewieroken. Oké, Team Kuipers-fans? 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel