Wetenschappelijke analyse: is Frank Snoeks echt een waardeloze commentator? (JA)

Wat je misschien altijd al dacht, is nu wetenschappelijk bewezen.

Wetenschappelijke analyse: is Frank Snoeks echt een waardeloze commentator? (JA)

Deel dit artikel op

Veel mensen vinden Frank Snoeks een waardeloze commentator, maar die mening is nog nooit met een lijvig onderzoek gestaafd. Tot nu. Ik zat gisteravond met pen en papier voor de buis en schreef een notitieboekje vol. Een analyse van Frank Snoeks aan de hand van zeven typerende uitspraken die hij gisteren tijdens België-Hongarije deed.  

1 "Je spreekt het uit als Natsjjj, al beheers ik de Hongaarse tongval niet goed."

Frank zakte de nacht voor de wedstrijd door met een pan goulash die hem vertelde dat je Nagy in Hongarije uitspreekt als Natsjjj - ofzoiets, want Snoeks zei er meteen bij dat hij nooit echt als een Hongaar zou klinken. Eerder dit EK werd de Zweed Kim Källström al Kim Sjellstreum en dat klopt ook allemaal wel, maar Frank, waarom heb je 'm dan eerst tien jaar lang wel Källström genoemd? (Bidden trouwens dat Snoeks niet Polen-Portugal doet, want dan wordt het Ronaldoeën en Quaresssjjmaën...)  
Bron:

Deel deze foto via

2 "Waar is de rest?, zie je'm denken." (Over Axel Witsel)

Frank Snoeks lijkt behalve commentator ook medewerker van Astro TV te zijn, want hij leest al jaren de gedachten van spelers. In deze wedstrijd ging hij zelfs nog verder toen hij in de tweede helft het droomgedrag van Toby Alderweireld analyseerde ("Alderweireld scoorde al voor de Belgen en dat doet hij zelfs in z'n dromen niet.") Het is stom gespeculeer en bovendien, HOEZO ZOUDEN VOETBALLERS NIET DROMEN OVER DOELPUNTEN?! VOETBALLERS --> DOELPUNTEN, FRANK!
Bron:

Deel deze foto via

3 "Gabor Kiraly, die is meer dan een joggingbroek."

Dit zei Snoeks vlak voordat hij een half uur durende spreekbeurt over de joggingbroek van Gabor Kiraly ging houden. En daar heeft Snoeks een handje van, dat hij op een gegeven moment aan een verhaal begint en wat er op het veld gebeurt daar een hinderlijke onderbreking van is.
Bron:

Deel dit GIFje via

4 "Je hoeft niet sterker te zijn om te winnen."

Deze oneliner ging over de kansen van Hongarije in het duel tegen België. Gewoon een simpel zinnetje, maar Snoeks spreekt dit soort zinnetjes uit met de dictie alsof hij Plato zelf is. Hij zou z'n boodschappenlijstje voor de Lidl (wat hij vast heel anders uitspreekt dan wij) kunnen voorlezen als ware het een diep filosische verhandeling. Je bent gewoon voetbalcommentator, Frank. Vertel me wie de bal naar wie toespeelt, zonder de filosoof uit te hangen!
Bron:

Deel dit GIFje via

5 "Nu wordt het een onmogelijke route. Dzsudzsák, waar is je TomTom?"

Frank Snoeks krijgt gedurende een wedstrijd steeds meer de neiging om 'grapjes' te maken. Gisteren viel het in de eerste helft nog mee, maar na rust kwam hij 'los'. Naast bovenstaande dijenkletser zag hij ook nog twee trommelaars in beeld en zei hij toen: "Op dit moment slaat Hongarije de trom in het veld." Frank, stomme grapjes maak je maar op de verjaardag van je dochter ofzo. Verveel je er één kring mee in plaats van een paar miljoen mensen.
Bron:

Deel deze foto via

6 "Hij staat!"

Frank Snoeks weet dat invaller Michy Batshuayi altijd salto's maakt als hij scoort en had dus in z'n notitieboekje gezet dat hij dan mooi aan het turncommentaar van Hans van Zetten bij de Olympische oefening van Epke Zonderland kon refereren. Aldus geschiedde. Voetbal kan voorspelbaar zijn, commentaar ook.
Bron:

Deel deze foto via

7 "Nu ga ik helemaal niks meer zeggen"

Na de schitterende goal van Eden Hazard sprak Frank Snoeks bovenstaande woorden. Prachtig gesproken, Frank! En hij hield zich er ook nog aan. Drie seconden... Toen begon hij alweer aan een quasifilosofische verhandeling over de klasse van Eden Hazard (die overigens in zijn ogen eerder in de wedstrijd nog van alles verkeerd deed, maar dat terzijde).
Bron:

Deel deze foto via

Conclusie: Frank Snoeks is inderdaad een waardeloze commentator. Gelukkig is Eden Hazard geen waardeloze voetballer en hadden we daarom alsnog een prima avond. Voor het vervolg van het toernooi is het te hopen dat de keelpijn (sjeelpijn zoals ze in Zweden en Snoekovenië zeggen) van Frank Snoeks doorzet. Zet die airco maar op standje Mistral, Franse hoteleigenaren!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel