Hé stomme bondscoach van Noord-Ierland: zet Will Grigg er eens in!

Als je zo on fire bent, moet je ook spelen, verdomme.

Hé stomme bondscoach van Noord-Ierland: zet Will Grigg er eens in!

Deel dit artikel op

Voor wie nog niet wist hoe de hit Will Griggs's on fire tot stand kwam, eerst even terug naar 7 mei van dit jaar: na een belachelijk goed seizoen (topscorer met 25 doelpunten) bij League One-club Wigan Athletic besluit Latics-fan Sean Kennedy een filmpje op te nemen met twee liedjes: eerst zingt hij over Will Grigg op Alicia Keys' Girl On Fire en daarna gaat hij voor een meer up-tempo-nummertje, dat we inmiddels dus allemaal kunnen meezingen...
Het filmpje van Kennedy werd een hit én Will Grigg werd vanwege z'n uitstekende seizoen opgenomen in de Noord-Ierse selectie voor het EK. En omdat 1 + 1 in Noord-Ierland ook gewoon 2 is, is Grigg in Frankrijk ook weer keihard on fire. Tegen Duitsland leverde dat, ondanks een 1-0 verlies, bijvoorbeeld deze beelden op - dat is nog eens wat anders dan dat stomme 'Het is stil aan de overkant', om over Wolter Kroes nog maar te zwijgen.  
Bijna negentig minuten lang was Will Grigg on fire volgens de Noord-Ierse fans. Maar helaas ligt de waarheid op het veld anders: Will Grigg speelde nog geen seconde tijdens het EK. Ironisch genoeg levert dat dus deze heat map op (voor vrouwen en andere onwetenden: een heat map laat zien waar een voetballer allemaal rondrent op het veld).  
Bron:

Deel deze foto via

Maar hoe hard de Noord-Ierse supporters en de rest van de wereld ook zingen, het laat deze man ijskoud.   
Bron:

Deel deze foto via

Michael O'Neill, bondscoach van Noord-Ierland en een enorme lul. Kijk die harteloze zoutzak daar nou staan! Hij beschikt over een selectie vol houthakkers, dus het maakt eigenlijk niet uit wie hij erinzet. Maar nee hoor, nul minuten voor Will Grigg in de poulefase. Dan snap je er echt geen fuck van. Gelukkig zijn de Noord-Ieren door die malle nummer drie-regeling door naar de achtste finales. Dus Michael, luister naar het volk en stel 'm op vandaag! 
(Hier kun je trouwens zelf met Will Grigg spelen)

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel