Waarom je beter in Emmen kunt wonen dan in Amsterdam

In Emmen mag je bijvoorbeeld nog gewoon gluten eten.

Waarom je beter in Emmen kunt wonen dan in Amsterdam

Deel dit artikel op

De Atlas voor Gemeenten kwam met eerder al met een flutonderzoek waar uit zou blijken dat Amsterdam de fijnste plek is om te wonen in Nederland en Emmen de minst fijne plek. En nu is Emmen alweer uitgeroepen tot minst aantrekkelijke gemeente van Nederland. Nou, je raadt het al: grotere onzin hadden ze niet kunnen publiceren. Kijk maar...

1 We beginnen natuurlijk met een dierentuinenvergelijking

We beginnen natuurlijk met een dierentuinenvergelijking
Bron:

Deel deze foto via

Want: wie goed voor z'n dieren zorgt, zorgt ook goed voor z'n mensen. Bovenstaand plaatje schoot Jaqueline Doldersum van Doldersum Fotografie in de spiksplinternieuwe dierentuin Wildlands in Emmen. Zoals je ziet hebben ze het daar uitstekend naar hun zin. Dan nu je blik naar beneden. Daar zie je hoe een doodongelukkige schildpad wordt mishandeld in Artis. Daar wil je toch zo ver mogelijk vandaan wonen?! Nou, dat kan. In Emmen!
Bron:

Deel deze foto via

2 Ook voor sportief succes moet je in de gemeente Emmen zijn

Ook voor sportief succes moet je in de gemeente Emmen zijn

Deel deze foto via

Leuk dat Champions League-seizoen van Ajax, maar wat Dick Lukkien en FC Emmen voor elkaar hebben gebokst aan de Oude Meerdijk. Kijk dan, FC Emmen helemaal bovenaan - want goeie genade, positie 14 is naar goede Cruijffiaanse wetten het hoogste wat je kunt bereiken! 

3 Over goeie genade gesproken...

Over goeie genade gesproken...
Bron:

Deel deze foto via

In de gemeente Emmen kun je deksels brood kopen bij Ambachtsbakker Ten Napel, en je raadt het al: die bakker is familie van voetbalcommentator Evert ten Napel - die altijd goeie genade zegt. Heeft Amsterdam een bakker die familie is van een voetbalcommentator en waar je dus 24-karaats-croissants kunt kopen? Dikke vette nee! Ontbijten doe je daarom het best in Emmen. En een ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

4 Emmen heeft dit ding

Emmen heeft dit ding
Bron:

Deel deze foto via

De Stip heet het. Een prachtig kunstwerk. Al die toeristen die naar Amsterdam komen om drugs te gebruiken kunnen zo'n zelfde trip gewoon helemaal gratis en voor niks ervaren door een paar minuutjes naar De Stip in Emmen te kijken.

5 In Emmen kun je nog gewoon dingen met gluten kopen

In Emmen kun je nog gewoon dingen met gluten kopen
In Emmen kun je nog gewoon dingen met gluten kopen
Bron:

Deel dit GIFje via

Gluut'nvrij? Daar doen Emmenaren niet aan. Gelukkig niet. Geen moeilijk gedoe. Er is een Italiaans restaurant met de schitterende naam Dal Baffo, maar voor de rest doe je maar gewoon een beetje normaal! Hoe dat in Amsterdam zit? Daar schieten de veel te hippe zaakjes als glutenvrije paddenstoelen uit de veel te dure grond. Voor je ergens een broodje hebt, ben je een uur verder en een portemonnee leger.

6 Emmen heeft nog echt oorspronkelijke inwoners

Emmen heeft  nog echt oorspronkelijke inwoners
Bron:

Deel deze foto via

Ken je die Oranje indiaan met baard? Nou, dat is Graadje Hindriks, een native Emmenaar, zoals je een indiaan uit Emmen natuurlijk eigenlijk moet noemen. In Emmen barst het van dit soort authentieke échte Emmenaren. In Amsterdam heb je ook veel mensen met baarden, maar dat zijn niet de oorspronkelijke inwoners van de stad. Die wonen allemaal in Purmerend of Almere.

7 En tot slot: Emmen is een veel historischer stad dan Amsterdam

En tot slot: Emmen is een veel historischer stad dan Amsterdam
Bron:

Deel deze foto via

Al 5000 jaar geleden was er leven in de brouwerij. Dat bewijst de aanwezigheid van hunebedden D46 en D47, die te bewonderen zijn in de Emmense wijk Angelslo. Tsja Amsterdam, daar sta je dan met je sneue grachtenpandjes...

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel