Ideetje: we ontketenen een oorlog tussen Albanië en IJsland en winnen het EK

Jawel, Nederland kan last-minute alsnog aan het EK meedoen. We gaan een Denemarkentje doen!

Ideetje: we ontketenen een oorlog tussen Albanië en IJsland en winnen het EK

Deel dit artikel op

Gisteren lag ik er toch weer wakker van: een eindtoernooi en we zijn er niet bij. In plaats van mezelf in slaap te huilen, bedacht ik iets. Een lumineus idee, al zeg ik het zelf, waardoor we er alsnog bijzijn. Daarvoor neem ik jullie eerst mee terug naar 1992. 
Bron:

Deel deze foto via

Deze jongens - de internationals van Denemarken - lagen toen namelijk rond deze tijd lekker op het strand en mochten eerst ook niet meedoen aan het EK in Zweden. Tot er een mannetje van de UEFA belde die zei dat ze toch mee mochten doen vanwege de oorlog in Joegoslavië. Dat zette me aan het denken: een oorlogje creëren en wij zijn er ook bij - want als ik goed ben ingelicht is Nederland reserve vanwege een bepaalde plaats op een onbegrijpelijke coëfficientenranglijst. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Ja, oorlog dus. Maar wie en wie moeten het met elkaar aan de stok krijgen. Daar ben ik vrij willekeurig te werk gegaan: de oorlog die ons alsnog op het EK zal brengen, wordt er eentje tussen IJsland en Albanië. Maar hoe krijgen die twee landen het dan aan de stok met elkaar, ze liggen mijlenver uit elkaar?, hoor ik jullie denken. Nou, we gaan het vuurtje een beetje opstoken.    
Bron:

Deel deze foto via

Bijvoorbeeld door dit gepaintshopte plaatje viral te laten gaan, waarin het officiële twitteraccount van het Albanese ministerie van Buitenlandse Zaken alle IJslanders uitmaakt voor schapenneukers - het bedrijven van de liefde met evenhoevigen is, zo leert de recente geschiedenis, altijd goed voor een diplomatieke rel en wie weet een oorlog.  

Deel deze foto via

Om het af te maken en de Albanezen ook een beetje boos te krijgen, zetten we onze nieuwe JSF's in. In plaats van pleziervluchtjes boven Nederland gaan we er Tirana mee naar de Middeleeuwen bombarderen. Even wat foto's van die dingen met IJslandse vlaggetjes erop en de eerste Albanees-IJslandse oorlog is een feit! 
Bron:

Deel deze foto via

En als dat eenmaal gebeurd is, kunnen we een telefoontje verwachten en mogen Wes en de rest van het strand afkomen en hun voetbalschoenen aandoen. Terwijl Albanië en IJsland elkaar de tent uitknokken, hebben we dan toch nog een mooie voetbalzomer, want we weten allemaal hoe het in 1992 afliep...
Bron:

Deel deze foto via

 Eind goed, al goed! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel