Engelse drop: weg met die gele kokosrondjes en dropstaven, hup spikkels!

De Engelsedropdiscussie is geopend...

Engelse drop: weg met die gele kokosrondjes en dropstaven, hup spikkels!

Deel dit artikel op

April is van oudsher de maand waarin de zwartepietendiscussie een beetje op z'n gat ligt en er is ook al een tijdje nergens meer een varkenskop opgehangen door 'bezorgde burgers', dus het is hoog tijd voor nieuwe nationale #ophef: De Engelsedropdiscussie! We starten 'm hier op. Want het lijkt het er heel gezellig aan toe te gaan in Engelsedropland, maar dat is schijn...
Bron:

Deel deze foto via

Nederlanders zijn natuurlijk tot op het bot verdeeld over die vrolijke snoepjes. Hieronder mijn persoonlijke mening over alle Engelse dropjes. Ik verwacht niets minder dan doodsbedreigingen in de comments, dreigbrieven met de afgepulkte spikkeltjes van de Engelse drop erin in de brievenbus en een woedende menigte voor de deur die me wil bekogelen met gele kokosdingen. Daar gaan we... (Fijne engelsedropdiscussie iedereen!)  

1 Die gele kokosdingen zijn niet te vreten!

Die gele kokosdingen zijn niet te vreten!
Bron:

Deel deze foto via

De gele kokosdingen hebben een te nadrukkelijke kokossmaak, en zoals iedereen weet: kokos is hartstikke ranzig. Daarbij, of dat is eigenlijk het belangrijkste, de textuur van de ronde kokosdingen is erger dan natte sokken in de badkamer. Het voelt alsof je op de rubberkorrels van een kunstgrasveld zit te kauwen. Ze zien er ook oud uit, alsof de snoepjes in 1712 zijn gefabriceerd. Een 3.      

2 Die roze zijn wel oké

Die roze zijn wel oké
Bron:

Deel deze foto via

Die rare textuur blijft, maar doordat ze roze zijn smaken ze op de een of andere manier minder naar kokos. Een 6+. 

3 De dropstaven met wit in het midden zijn lekker

De dropstaven met wit in het midden zijn lekker
Bron:

Deel deze foto via

Eerst de harde dropsmaak om er even in te komen en dan het zoetje, zoals zo'n kookprogrammapipo zou zeggen, van het wit. Een prima combinatie. Een 7.   

4 De normale (oranje en roze versie)

De normale (oranje en roze versie)
Bron:

Deel deze foto via

Het standaard Engelse dropje, noem ik deze maar even. Een prima dropje met een heerlijke nasmaak. Alle lagen komen bij elkaar. Een smaaksensatie van heb ik jou daar. De roze/oranje kleur maakt daarbij dat het een heel leuk snoepje is om te zien. Een 8. De bruine daarentegen... 

5 Ja, de bruine dus. Bah!

Ja, de bruine dus. Bah!
Bron:

Deel deze foto via

Hij smaakt zoals-ie eruitziet: bruin en naar de jaren '70. Als ik de oranje of roze was, zou ik niks met dit slappe aftreksel van 'de normale' te maken willen hebben. Een 5.  

6 De spikkels zijn fantastisch!

De spikkels zijn fantastisch!
Bron:

Deel deze foto via

Spikkels en dus eigenlijk discodrop (alliteratie is altijd goed). Een lekker pittig dropgelletje mét die heerlijke verfrissende bite van de spikkels. Een sensatie die je mond nog lang doet tintelen! Een 9. 

7 De dropstaaf is een plaag voor je gehemelte

De dropstaaf is een plaag voor je gehemelte
Bron:

Deel deze foto via

Het enige Engelse dropje dat alleen maar bestaat uit drop (en dus niet uit Engels? Hoe zit dat eigenlijk?). De smaak van deze dropstaaf is al niet om over naar huis te schrijven, maar het is vooral een onding om op te eten. Als je er eenmaal op begint te kauwen, krijgt de dropstaaf slokdarmvrees: het wil wil overal heen behalve je keel in. Ze blijven krampachtig aan je gehemelte en tussen je kiezen plakken. Een 4.      

8 Dubbeldekkers zijn dubbel en dat is natuurlijk goed

Dubbeldekkers zijn dubbel en dat is natuurlijk goed
Bron:

Deel deze foto via

De Big Mac onder de Engelse drop. Daar hoef je het niet lang over te hebben! Een 8,5. (Er zitten wel altijd te weinig dubbeldekkers in een zak!)

9 Nou, wat vinden jullie?

Nou, wat vinden jullie?
Nou, wat vinden jullie?
Bron:

Deel dit GIFje via

Ook een idee: een Engelsedropruilbeurs. Mag hier bij ons op de redactie...

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel