'Help, mijn hamer gehoorzaamt niet!' 5 Tips voor mensen met twee linkerhanden

Superhandige tips voor alle klusklunzen van Nederland.

'Help, mijn hamer gehoorzaamt niet!' 5 Tips voor mensen met twee linkerhanden

Deel dit artikel op

1 Wees consequent tegen je hamer

Scheld je hamer niet het ene moment helemaal de huid vol omdat hij je op je duim heeft laten slaan, om het volgende moment heel aardig te doen omdat je per ongeluk wel een keer een spijker normaal in de muur hebt geslagen met behulp van je hamer. Je hamer begrijpt je dan niet meer.
Bron:

Deel deze foto via

2 Maak je hamer duidelijk wie de baas is

Hamers zijn gebaat bij duidelijkheid. Zorg ervoor dat de hamer altijd weet dat jij de baas bent. Dus als je weer eens hopeloos loopt te falen tijdens het klussen mag je hamer dat niet doorhebben. Een hamer die denkt dat hij de baas is, is levensgevaarlijk voor z'n omgeving.
Bron:

Deel deze foto via

3 Zorg ervoor dat je hamer zich thuisvoelt bij jou

Hamers zijn erg gehecht aan rust en regelmaat, dus zorg voor een heerlijk eigen plekje voor je hamer in de gereedschapskist, waar hij echt even tot rust kan komen als dat nodig is. Als je hamer zich op z'n gemak voelt bij je, zul je zien dat jullie band meteen stukken sterker wordt.
Bron:

Deel deze foto via

4 Leg je hamer eens in de watten

Hamers vinden het heerlijk om ook eens verwend te worden. Geef 'm eens een paar extra luxe spijkers en je zult zien dat het opeens wel allemaal lukt. Natuurlijk moet je ze ook niet te veel verwennen. Hem naar een vijf sterren beach resort sturen is overdreven. Het blijven wel gewoon hamers en het zijn geen mensen!
Bron:

Deel deze foto via

5 Helpt dit allemaal niet: breng je hamer naar het hamerasiel en koop duct tape

Dit is stiekem natuurlijk de allerbeste tip die er bijzit. Hoe onhandig je ook bent, met duct tape kun je het fixen. Dus zorg dat je hamer een baasje krijgt dat er wel mee uit de voeten kan en schaf zelf zo'n schattige rol duct tape aan!
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel