Waarom mijn neefje van 6 de NS beter zou kunnen runnen dan de huidige leiding

De NS, het grootste kutbedrijf dat er bestaat! (En met de term 'bedrijf' beledig je eigenlijk alle andere bedrijven.)

Waarom mijn neefje van 6 de NS beter zou kunnen runnen dan de huidige leiding

Deel dit artikel op

1 Mijn neefje van 6 zou eerst nieuwe treinen bestellen en dan pas de oude wegdoen

Mijn neefje vindt treinen vet cool en dus zou hij ervoor zorgen dat het materiaal een beetje op orde is. Bij de NS vinden ze treinen helemaal niet vet cool. En daar zijn wij treinreizigers dagelijks de dupe van. Met als toppunt dit aan waanzin grenzende nieuws van een paar jaar geleden - waar we overigens nog steeds last van hebben, gezien sommige overvolle treinen.

Deel deze foto via

"Ehhh, we doen oude treinen weg. Even denken hoor, wat staat ons dan te doen? Ehhh... ik weet dat er iets was. Kom op, wat was het nou?" - Gedachte van NS-pipo toen de NS besloot oude treinen weg te doen.

"O ja, ik weet het weer: nieuwe bestellen!" - Gedachte vééééél later van dezelfde NS-pipo, toen het dus godverdegodver al te laat was! 

2 Mijn neefje van 6 zou zelf problemen proberen op te lossen

Tuurlijk, iedereen heeft weleens een probleem - in het geval van de NS dus een probleem dat ze zelf veroorzaakten door te vergeten treinen te bestellen - maar dan probeer je dat zelf op te lossen. Mijn neefje heeft geleerd pas om zijn vader of moeder te roepen als hij zelf eerst alles heeft geprobeerd. Maar zo werkt het bij de NS niet. Die willen meteen dat scholen en universiteiten hun gefaal oplossen door lessen later te laten beginnen. HOE VERZIN JE HET?!
Bron:

Deel deze foto via

3 Mijn neefje van 6 is heel vaak gewoon op tijd

Mijn neefje gaat sinds hij zindelijk is op tijd naar de wc, is altijd heel vroeg wakker (te vroeg volgens zijn ouders) en zijn legotrein tsjoekt in een strak schema rond. Een stipt type. Dat kun je van de NS niet zeggen. Daar hoeft maar één railcateraar (irritante lui!) z'n dag niet te hebben of we staan met z'n allen een paar uur naar elkaar te gluren op Utrecht CS.
Bron:

Deel deze foto via

4 Mijn neefje van 6 weet wanneer iets vol is

Stel dat mijn neefje heel vervelend doet, dan weet hij dat de maat op een gegeven moment vol is bij zijn ouders. Hij weet dat hij weer even lief moet doen. Bij de NS snappen ze dat principe totaal niet. Als een trein vol staat (we worden regelmatig als vee vervoerd), dan doen ze daarna absoluut niet lief en zijn ze zelfs in staat de dag erna een nog kortere trein te sturen - of ze vragen je dus of je niet wat later op je werk/school kunt komen.
Bron:

Deel deze foto via

5 Mijn neefje van 6 vraagt geen idiote bedragen voor matige dienstverlening

Als ik m'n neefje vraag om een tekening van mij te maken, komt-ie aanzetten met een mannetje dat harkenhanden en enorme klompvoeten heeft, maar je krijgt het wel gratis. Bij de NS krijg je het OV-equivalent van zo'n harkenmannetje (zie de rest van dit lijstje) maar betaal je je helemaal scheel.

Deel deze foto via

6 Mijn neefje van 6 zou even opletten als-ie iets bij een Italiaan bestelt

Hij weet namelijk op zijn leeftijd al dat ze alleen al bij het bezorgen van pizza's de helft van de tijd iets verneuken, dus als je allemaal kneiterdure Fyra's bij een Italiaan bestelt, dan is het helemaal opletten geblazen. Bij de NS dachten ze daar anders over...
Bron:

Deel deze foto via

7 Mijn neefje van 6 kan prima met wat herfstblaadjes en sneeuw omgaan

Die herfstblaadjes droogt hij door ze tussen boeken te doen en als het sneeuwt gaat hij lekker sleeën, waardoor hij zelfs sneller op z'n plaats van bestemming is. Dat kun je van de NS in de herfst en de winter jammer genoeg niet zeggen. Onderstaand beeld zal voor Nederlanders dus altijd wel een sprookje blijven (behalve als mijn neefje dus daadwerkelijk aan het roer komt bij de NS, maar die kans is helaas net zo groot als... tsja, als een dag zonder klachten over de NS).
Bron:

Deel dit GIFje via

Het enige voordeel is dat je wel lekker kunt klagen over de NS: bij @ns_online geven ^KJ en z'n vrienden altijd antwoord. Laat ze weten dat mijn neefje van 6 directeur van de NS moet worden!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel