Eierballiefhebbers opgelet: de grootste eierbal ooit is gefrituurd!

Bij Friet van Piet in Groningen is een struisvogeleierbal gemaakt. En het was fantastisch.

Eierballiefhebbers opgelet: de grootste eierbal ooit is gefrituurd!

Deel dit artikel op

1 Al eerder bracht Mark Rutte een bezoekje aan Friet van Piet

Al eerder bracht Mark Rutte een bezoekje aan Friet van Piet
Bron:

Deel deze foto via

En at hij een eierbal. 

2 Maar het kon nog veel gekker, vonden drie Groningse studenten

Maar het kon nog veel gekker, vonden drie Groningse studenten
Bron:

Deel deze foto via

En dus bedachten Gerben Kamphorst, Steven Smit en Jeanine Duijst dat ze bij Friet van Piet de grootste eierbal ooit wilden frituren (en opeten). Dat lukt niet met een gewoon kippenei, dus werd er een 'eitje' geregeld bij de struisvogelboerderij. Normaal gesproken kosten ze maar liefst 45 euro.   

3 En dit is een struisvogelei in vergelijking met een kippenei

En dit is een struisvogelei in vergelijking met een kippenei
Bron:

Deel deze foto via

Daar kun je dus een kolossale eierbal van maken. En iedereen weet: hoe groter de eierbal, hoe beter! Nadeel is wel dat een struisvogelei twee uur moet koken - en dan nog weet je niet zeker of-ie hardgekookt is; het schijnen nogal mysterieuze dingen te zijn. 

4 En een eierbal vraagt natuurlijk ook meer dan alleen een hardgekookt ei

En een eierbal vraagt natuurlijk ook meer dan alleen een hardgekookt ei

Deel deze foto via

Dus terwijl het ei lekker lag te chillen op de werkbank, gingen Gerben, Steven en Jeanine aan de slag...

5 De ragout bereiden die de eierbal tot dat heerlijke staaltje haute cuisine maken

De ragout bereiden die de eierbal tot dat heerlijke staaltje haute cuisine maken

Deel deze foto via

6 En met een wat hulp van snackbareigenaar Marco (de zoon van Piet) kwam het goed

En met een wat hulp van snackbareigenaar Marco (de zoon van Piet) kwam het goed

Deel deze foto via

Dus werd het ei gezamenlijk ingesmeerd met de ragout. 

7 Natuurlijk nog even door het paneermeel

Natuurlijk nog even door het paneermeel

Deel deze foto via

8 Een minuut of acht in het frituur

Een minuut of acht in het frituur

Deel deze foto via

9 De omtrek meten (44 centimeter!)

De omtrek meten (44 centimeter!)

Deel deze foto via

10 En dan het moment der momenten: is-ie gelukt?

En dan het moment der momenten: is-ie gelukt?

Deel deze foto via

11 Jazeker, en hoe! Wat een prachtexemplaar!

Jazeker, en hoe! Wat een prachtexemplaar!

Deel deze foto via

12 Bedankt Gerben, Steven en Jeanine voor deze culinaire verrijking!

Bedankt Gerben, Steven en Jeanine voor deze culinaire verrijking!

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel