BZV | Afl. 11: Tongende Bertie, Grijpgrage Geert en Leprechaun Jan

En Theo maakte aan het einde van de aflevering de cirkel rond. Wat een held is het toch!

BZV | Afl. 11: Tongende Bertie, Grijpgrage Geert en Leprechaun Jan

Deel dit artikel op

Normaal zien we in de citytrip-aflevering altijd wel een boer die met z'n vork in z'n rechterhand en z'n mes in z'n linkerhand vies zit te kijken naar een culinair hoogstandje, hopend dat er een wonder gebeurt en de sterrenmaaltijd verandert in z'n prakkie van thuis. Dat bleef deze keer helaas achterwege, maar er gebeurde genoeg...

1 Boer Jan

Te beginnen met boer Jan. Die was naar Ierland. Daar viel het nog meer dan eerder op wat voor klein opdondertje die Jan eigenlijk is, zeker in vergelijking met reus Rianne. Hij liep als zo'n Iers dwergje door de straten van Dublin te banjeren.
Bron:

Deel deze foto via

Maar goed, leprechaun Jan was natuurlijk allang blij dat die tienhonderd katten van Rianne niet waren meegevlogen naar Ierland. Zo blij zelfs dat hij de tijd al rijp vond om het over namen voor de toekomstige kinderen te hebben. Hij kwam met een zootje Oostbloknamen aan, terwijl Rianne meer zag in Poekie, Lucky en Tijgertje (en als het geen kattennaam mag zijn: Charlotte Sophie). De rest van de tijd dronken ze met een vies gezicht Guinness en giechelden ze om elkaars stomme grapjes.

2 Boer Geert

Ik geloof niet dat er in deze aflevering een shot zat waarin Geert niet aan Hetty zat. In het allereerste shot probeerde hij haar dronken te voeren en daarna zat hij alleen maar te voelen en te doen. Maar al dat gedoe komt dus voort uit onzekerheid. Verder deden Geert en Hetty een beetje denken aan Bassie en Adriaan. Dat kwam door de setting op Lanzarote, maar ook doordat Hetty als de wijze Adriaan Geert probeerde te temmen. En Geert, ja, dat is natuurlijk een malle clown met vierdubbele ADHD.
Bron:

Deel deze foto via

Alleen de taalcursussen waar we B & A van kennen, waren een beetje aan Geert voorbijgegaan, want hij lulde gewoon Nederlands tegen de ober. Andere opvallende zaken: Geert zong als een depressieve zeehond, hij deed zichzelf heel slecht nadoen (dat klonk ongeveer zo: 'ggdeggjgdfgdgffdte') en als hij niet aan Hetty zit dan zit hij wel aan de bulten van een kameel. Voorspelling: Hetty, ook wel 'die nieuwe' of 'die andere' houdt het niet vol met Geert en hij begint een relatie met Bas van Toor.

3 Boer Tom

Tom beleefde een niets-aan-de-hand-citytripje met zijn Rimke (die we 's ochtends in bed overigens voor het eerst zonder rood make-uphoofd zagen, waardoor ze plotseling niet op de planeet Mars leek). Ze bekeken een kerk (een prima kerkie, aldus Tom), ze aten wat en ze reden op de motor - jeweetwel, wat die Leonie waar-ie nu mee schijnt te zijn ook zo graag doet. Verder zei Tom dat Rimke best mag denken, zolang ze de was maar met een katrolletje binnenhaalt (vrije vertaling van wat we zagen).
Bron:

Deel deze foto via

4 Bertie

Bertie en Esther lieten 's ochtends de champagne nog even staan, maar waren desondanks behoorlijk hitsig op hun weekendje Berlijn (Bertie had het slechte weer meegenomen, maar haar oranje jas thuisgelaten). Het is echt een wonder, maar die Esther is stapelverliefd geworden op Silent Bertie. En dat liet ze merken ook. Waarschijnlijk dacht ze: als Bertie haar tong niet gebruikt om mee te praten, dan kan ze er vast wat anders mee. We kregen Geertesque scènes te zien.
Bron:

Deel deze foto via

We kwamen er ook nog achter dat Bertie van Red Bull houdt. Dat was gek. Als je iets niet met Bertie in verband brengt dan is het wel Red Bull. Bertie staat net zover van Red Bull af als Boer Theo van het woord 'nee' (waarover zometeen meer). Je denkt eerder dat ze iedere dag een bulkverpakking tranquillizers door haar roosvicee roert. Maar nee, Red Bull dus. En een gekke tattoo op haar buik, die heeft Bertie ook nog. Het was een citytrip vol openbaringen.

5 Boer Theo Koeman

Ik heb geturfd. Theo heeft in de uitzending van gisteren 673 keer 'ja' gezegd. Om je een beeld te geven: dat is vaker dan Geert Hetty gisteren betastte, dus dat wil wat zeggen. Maar dat geja is gelijk het enige minpuntje dat ik gedurende deze reeks BZV aan Theo heb kunnen ontdekken. En zelfs het jaën doet-ie nog ontzettend knap; hij heeft namelijk verscheidene ja's op z'n repertoire staan. Je hebt bijvoorbeeld de 'ja!', de 'ja?' en, de mooiste van allemaal, de 'ja...'.
Bron:

Deel deze foto via

Buiten het geja zag het er eerst even slecht uit voor Theo, toen Nancy besloot dat ze niet samen zouden slapen (Theo reageerde met een 'ja?'). Maar daarna kwam het allemaal goed. Theo moest gewoon zeggen dat het 'm allemaal geen reet interesseert. Dan komt het allemaal goed. En dat bleek, want even later gaf Theo kontjes en maakte hij de BZV-cirkel op een romcomhollywood-achtige manier rond met dat kaarsgedoe. Dat kun je wel aan Theo overlaten. Thumbs up!
Bron:

Deel deze foto via

Op een mooiere manier konden de reguliere afleveringen van BZV niet eindigen. Een modern sprookje is het!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel