7 Lifehacks om een regenachtig festivalweekend droog door te komen

Overstroomde campingsites en doorweekte spullen hoeven echt geen probleem te zijn!

7 Lifehacks om een regenachtig festivalweekend droog door te komen

Deel dit artikel op

Nederland staat natuurlijk bekend om zijn warme, droge zomers. Daarom is het ook een ideaal festivalland. Mocht het nou onverhoopt toch een keertje een beetje regenen (zoals dit weekend bijvoorbeeld), dan wil je natuurlijk niet dat je festivalplezier verpest wordt door nattigheid. Met deze tips is dat dan ook gewoon een zorg die als sneeuw voor de zon zal verdwijnen!

1 Zet je tent op palen

Zet je tent op palen
Zet je tent op palen
Bron:

Deel dit GIFje via

Werkt voor het merendeel van het land, waaronder onze razendpopulaire hoofdstad, dus waarom niet voor je tentje? Nog een bijkomend pluspunt: als jouw tent op palen staat heb jij een stuk minder kans dat er iemand tegen je tent aanpist! Overigens is het eventueel niet heel handig als je dronken je tent weer in wilt komen, maar je moet nou eenmaal prioriteiten stellen hè.

2 Doe een wetsuit aan

Doe een wetsuit aan
Doe een wetsuit aan
Bron:

Deel dit GIFje via

Oke, dit idee is niet echt waterdicht. Misschien is dit overigens wel júist de oplossing: zo hoef je niet het hele weekend je zorgen te maken over doorweekt zijn. Net als met alle festivalkledij die nu in de winkel ligt, hebben ze wetsuits ook in allemaal kekke printjes. Nou vraag je je misschien af, hoe blijven je spullen dan droog? Die wikkel je natuurlijk ook allemaal gewoon in wetsuits.

3 Neem zwemattributen mee

Neem zwemattributen mee
Neem zwemattributen mee
Bron:

Deel dit GIFje via

Een opblaaskrokodil, zwembandjes, een opblaasband, een opblaasbed, een opblaastent, een opblaasrugzak. Je hoeft je zo geen zorgen te maken dat je spullen in contact komen met het water. Zo kan jij lekker zorgeloos dobberen langs al de mede-festivalgangers die niet zo slim en inventief waren.

4 Ga voor een unieke ervaring met een aquabal

Ga voor een unieke ervaring met een aquabal
Ga voor een unieke ervaring met een aquabal
Bron:

Deel dit GIFje via

Waarom in het water lopen als je ook op het water kunt lopen? Plus: je blijft 100% helemaal droog, en je hoeft niet ook nog los een tent mee te nemen! Buiten dat zijn andere fijne pluspunten dat je bijvoorbeeld geen zwetende personen hoeft aan te raken of hoeft te ruiken. Verder zijn bierdouches verleden tijd, en als je slim bent houd je je alcohol binnen je aquabal zodat niemand je voorraad kan jatten.

5 Doe een vissersbroek aan

Doe een vissersbroek aan
Bron:

Deel deze foto via

Heb jij ff geluk: tuinbroeken zijn het helemaal dit festivalseizoen. En wie niet nat wil worden, moet slim zijn. Een vissersbroek kan (als je met je ogen knijpt) best wel voor tuinbroek door zou kunnen gaan.

6 Neem gewoon je woonboot mee

Neem gewoon je woonboot mee
Neem gewoon je woonboot mee
Bron:

Deel dit GIFje via

Geen problemen met parkeren, geen gedoe met tenten opzetten, jij bent gewoon al ready vanaf het moment dat je de thuishaven verlaat. Woonboten doorstaan jarenlang alle seizoenen, dus een regenachtig weekend op een festival kan die gegarandeerd ook wel aan!

7 Blijf lekker thuis

Blijf lekker thuis
Blijf lekker thuis
Bron:

Deel dit GIFje via

De enige echte manier waardoor het festival voor jou niet in het water kan vallen, is door het gewoon vanuit je woonkamer online of op tv te volgen. Misschien niet helemaal hetzelfde, maar jij en al je bezittingen blijven in elk geval droog!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel