9 Soorten gekkies die zijn voortgekomen uit de irritante healthfood-trend

Boekweitpannenkoeken met een glaasje amandelmelk en een glutenvrije veganistische worst, yum!

9 Soorten gekkies die zijn voortgekomen uit de irritante healthfood-trend

Deel dit artikel op

Als we Instagram moeten geloven, is gezond eten tegenwoordig de enige manier van leven. Zo is het ineens wel sociaal geaccepteerd om veganist te zijn, en doet iedereen helemaal lijp over sla. Zoals met elke trend zijn er verschillende manieren hoe je dit kan naleven. Dit zijn de verschillende types die je zoal tegenkomt als je je verdiept in gezond eten (en eigenlijk ook als je het zo veel mogelijk probeert te vermijden).

1 Het avocado-meisje

Het avocado-meisje
Het avocado-meisje
Bron:

Deel dit GIFje via

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens kunnen zijn dat avocado's zowel gezond als lekker zijn. Maar zodra je naar avocado gaat refereren als "het groene goud" en dingen gaat liken op Facebook over dat we smoothies moeten maken van de pit van de avocado omdat hier de meeste voedingswaarden inzitten, ga je toch echt wel een stappie te ver. Tijd om je obsessie even op een lager pitje te zetten.

2 De smoothie-lover

De smoothie-lover
De smoothie-lover
Bron:

Deel dit GIFje via

Of ze eten geen solide voedsel meer uit vrije keuze, of ze leven op shakes omdat dit dé manier is om af te vallen. Zeker in het laatste geval is dat niet eens echt gezond, want je leert hierdoor niks over portiegroottes en koken zelf. Toch zweren ze erbij en geven ze je side-eye als je een boterham naar binnen werkt voor de lunch. Ok. Extra bonuspunten als deze smoothie uit een pot gedronken wordt.

3 De vegetariër

De vegetariër
Bron:

Deel deze foto via

Niks mis mee zolang ze je niet gaan vertellen dat je een verschrikkelijk persoon bent simpelweg omdat jij wel vlees en vis eet. Ook niks mis mee zolang ze je niet vertellen dat jouw dieet ongezond is. Maar ze zelf vergeten dat er in vlees en vis ook essentiële voedingsstoffen zitten die je moet supplementeren als je vegetariër wordt.

4 De veganist

De veganist
De veganist
Bron:

Deel dit GIFje via

Om de één of andere reden denken mensen dat dit een belangrijk iets is om op Facebook aan te kondigen. Oké, prima, je hebt besloten om geen vlees, vis, of andere producten afkomstig van dieren te eten. Erg nobel van je. Maar moet dat nou echt op Facebook?

5 De vervelende veganist

De vervelende veganist
De vervelende veganist
Bron:

Deel dit GIFje via

Simpel gezien zijn er twee redenen om veganist te worden: of omdat je gelooft dat dit gezonder is, of om ethische redenen (of vanwege een weddenschap, wat serieus echt nog vaak voorkomt). Wat het ook is, het is allemaal prima tenzij je anderen gaat verwijten dat ze niet dezelfde keuzes maken. De vervelendste veganisten zijn degenen die je een moordenaar noemen omdat je zin hebt in kip van de KFC.

6 De glutenvrije veganist

De glutenvrije veganist
De glutenvrije veganist
Bron:

Deel dit GIFje via

Sommige mensen kunnen geen gluten eten vanwege een aandoening. Anderen kiezen er vrijwillig voor dit naast vlees, vis, en dierlijke producten ook uit hun dieet te halen. Want sommige mensen hebben gewoon een hekel aan lekker eten.

7 De veel te overdreven carnivoor

De veel te overdreven carnivoor
De veel te overdreven carnivoor
Bron:

Deel dit GIFje via

Maar als iemand dan veganist is, laat ze dat dan ook gewoon lekker zijn. Net zo vervelend als de mensen die hun idealistische overtuigingen aan iedereen opleggen zijn de mensen die overdreven over hun liefde voor vlees gaan doen. Wees eens gewoon allemaal vrienden met elkaar en respecteer elkaars keuzes!!!

8 De Facebook-deler

De Facebook-deler
De Facebook-deler
Bron:

Deel dit GIFje via

Ik kan zelf ook wel bedenken dat de vleesindustrie niet de meest vriendelijke leefwijze voor dieren is. En ik weet ook wel dat kipnuggets niet direct na het slachthuis zo bij McDonalds belanden. Dat hoef je me niet allemaal duidelijk te maken via erbarmelijke Facebookfilmpjes (die dan ook nog eens automatisch gaan afspelen als je er langs scrolt, top).

9 De detoxer

De detoxer
De detoxer
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit klinkt eigenlijk spannender en effectiever dan het is. In een perfecte wereld zou het inderdaad fantastisch zijn als je een paar maanden slecht kan eten om vervolgens gewoon een weekje of twee even alle slechte stoffen af te komen door een detox-dieetje te doen. Maar het is dus allang wetenschappelijk bewezen dat dit een mythe is.

10 Eet dus gewoon lekker zoals je wilt eten

Eet dus gewoon lekker zoals je wilt eten
Eet dus gewoon lekker zoals je wilt eten
Bron:

Deel dit GIFje via

Laat je niet meesleuren door de foodtrends, bezwijk niet onder de groepsdruk, en leg vooral niet je stomme diëten aan anderen op, dan is alles goed.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel