Op de dorpskermis draait het maar om één ding: zuipen!

Rondjes draaien doen we alleen met drank op!

Op de dorpskermis draait het maar om één ding: zuipen!

Deel dit artikel op

De kermis, wie kent het niet. Als kind was je dolgelukkig wanneer je na een jaar lang wachten eindelijk weer uren lang rondjes kon draaien in de octopus of de booster om vervolgens met een verschrikkelijk misselijk gevoel weer thuis te komen. Maar het maakte allemaal ook niet uit, want dat hadden we er natuurlijk helemaal voor over. Het was bovendien maar één keer in het jaar, dus we moesten het er van nemen ook! Je ouders konden gillend gek van je worden wanneer je voor de zoveelste keer om geld kwam zeuren voor het tiende rondje in de zweefmolen. Die ritjes waren een aanslag op hun portemonnee, maar ach… ze waren zelf ook jong geweest. Ze waren allang blij dat de misselijkheid kwam door de attracties en niet door de... Tsja, die tijd kwam nog wel.

 

Bron:

Deel dit GIFje via

 

Zodra je de zestien jaar bent gepasseerd, krijgt de kermis opeens een heel ander doel. Die attracties zijn bijzaak en eigenlijk helemaal niet meer relevant voor op de kermis (alhoewel, die botsauto’s kunnen soms nog best wel lachen zijn). Kermis betekent zeven dagen lang de remmen los en feesten tot je er (letterlijk) bij neervalt. In deze week mag alles en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Maar niet vergeten: NIX 18! Of toch wel… Ah joh, op de kermis maakt het toch allemaal geen zak meer uit!

 

Bron:

Deel dit GIFje via

 

Als jij uit een dorp komt zal jij vast precies weten waar ik het over heb. Zodra ik met een stedeling praat over de kermis word ik meestal met glazige ogen aangekeken. ''Kermis, wat is daar nou zo leuk aan dan?''. Nou lieve Amsterdammers, Rotterdammers of uit welke stad je dan ook vandaan mag komen: kermis betekent bier, bier en nog eens bier! Niet altijd alleen als drinken bedoelt, maar af en toe ook als douche… helaas. Dat is nog wel een puntje van kritiek, maar het is nou eenmaal part of the deal. Naar huis gaan zonder kleffe handen, bezwete oksels en liters bier in je haar? Dat is toch echt wel een no go op de kermis. Nog iets harder doorfeesten dan maar. Jammer man! 

 

Bron:

Deel dit GIFje via

 

De grap wordt al helemaal compleet als ik vertel over ons bier- en wijnontbijt. Ja echt waar, een ontbijt waar je om zeven uur s’ ochtends gaat beginnen met zuipen. Die kater van gister moeten we op de een of andere manier toch zien weg te krijgen hè. En het beste medicijn daarvoor: nog meer alcohol! Als echte feestbeesten staan wij na ons zééér gezonde ontbijt om negen uur al uit volle borst mee te zingen op de hitjes van André Hazes en Snollebollekes. Kermis kan je dan ook wel samenvatten als geen slaap, heeeeuuul veel alcohol en een en al oer-Hollandse gezelligheid. O, en niet te vergeten: bier! ''Hik!'' 

 

Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel