UP AWARDS | Tromgeroffel... dit zijn de 17 beste kings & queens-artikelen van 2017!

Welke held gaat er nu weer vandoor met de prijs in de categorie 'lekkerste main' en 'beste superviral'?

UP AWARDS | Tromgeroffel... dit zijn de 17 beste kings & queens-artikelen van 2017!

Deel dit artikel op

Wie is er niet gek op jaarlijstjes (of lijstjes - überhaupt?). Retorische vraag natuurlijk - wij weten heus wel dat jullie smullen van die dingen. Dus waarom geen lijstje maken met daarin alleen maar onze eigen lijstjes? Wij hebben hier een stelletje hele leuke kings & queens (in normalemensen-taal: freelance redacteuren) bij elkaar, die elk jaar weer hele bijzondere, toffe, herkenbare of gewoon grappige dingen maken. En die verdienen heus wel wat extra aandacht. Daarom is het tijd voor HET jaaroverzicht van het jaar. Oftewel: de 17 beste kings & queens-artikelen van 2017. Van de grootste superviral tot de mooiste boswandeling. 2017, wat was je mooooi! Komt. Ie. Dan. He.

1 SUPERVIRAL VAN 2017

SUPERVIRAL VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

We beginnen het jaar en deze winnaarslijst sterk met een SUPERRRRRRRR superviral van vissenvriend Robin. Maar liefst 40.000 likes scoort hij op Facebook. Tel daar nog ruim 117.000 views voor het artikel bij op en wij kunnen je vertellen dat we best tevreden zijn (en zin hebben om Freddi Fish te spelen, dat ook). Het hele artikel lees je hierrrr.

2 LEKKERSTE MAIN VAN 2017

LEKKERSTE MAIN VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

Designkoning Keyhé vindt het tijd om af te rekenen met al die cliché-cadeautjes waar je helemaal niet op zit te wachten; en ontwerpt speciaal voor Upcoming veel eerlijkere cadeaus. Met deze lekkere main als gevolg. De prijswinnende main en meer fantastische cadeaus die wél leuk zijn om te krijgen, bekijk je hier van dichtbij.

3 SOA-ADVIES VAN HET JAAR

SOA-ADVIES VAN HET JAAR
Bron:

Deel deze foto via

Tuurlijk ben je voorzichtig geweest... maar niet voorzichtig genoeg. Precies daarover licht Marieke ons in: wat zijn nou de originele manieren om iemand te vertellen over je SOA? Nou, door live te gaan op Instagram bijvoorbeeld. Of, je maakt gewoon even een groeps-Whatsapp aan met al je bedpartners. Superleerzaam, we zeggen het je. Lees alle tips hier.

4 BESTE ARTIKEL OVER BRABANT DAT NIET OVER WORSTENBROODJES GAAT

BESTE ARTIKEL OVER BRABANT DAT NIET OVER WORSTENBROODJES GAAT
Bron:

Deel deze foto via

Upcoming staat erom bekend om in elk artikel over Brabant iets over worstenbroodjes te verwerken, maar niet in dit geval! De Brabantse maar nu in Amsterdam wonende Roëlla brengt hiermee een veel belangrijkere discussie aan het licht (ja, nóg belangrijker dan worstenbroodjes): namelijk het feit dat Zuiderlingen in de randstad nergens meer bij horen. #SAD toch. Maar wel heel belangrijk. En daarom wint dit artikel de prijs 'Beste artikel over Brabant dat niet over worstenbroodjes gaat.' Lees dan!

5 BESTE 'LIKE, REALIZING STUFF'-ARTIKEL UIT 2017

BESTE 'LIKE, REALIZING STUFF'-ARTIKEL UIT 2017
Bron:

Deel deze foto via

Wie bij Upcoming werkt, vindt het over het algemeen leuk om zich te storen aan Facebook timeline-vervuilers - a.k.a. alle moeders van Nederland. Zo ook Stefanie, die heeft gezworen nooit zo'n persoon te worden die geregeld kiekjes van haar baby het wereldwijde web op slingert. Maar ja, 2017 was ook een jaar van dingen beseffen, en zo komt Stefanie tot de conclusie dat ze tóch een ander mens geworden is sinds de komst van haar baby. Haar supereerlijke artikel is hier te lezen. En Stefanie, we houden nog steeds van je hoor!

6 BESTE LOKALE ARTIKEL VAN 2017

BESTE LOKALE ARTIKEL VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

Cheesecake-koningin Lalalottie neemt regelmatig bus 12 als ze naar school in Utrecht gaat. En die bus blijkt irritant te zijn. Zó irritant dat Lotte haar frustraties besluit online te knallen - inclusief zelfgemaakte horror-OV-gifjes. 30.000 mensen herkennen de frustratie, en dat maakt dit het beste lokale artikel van 2017. Lees hier waarom Bus 12 nou zo ontzettend irritant is.

7 BESTE FESTIVAL-ARTIKEL

BESTE FESTIVAL-ARTIKEL
Bron:

Deel deze foto via

Een goed jaar Upcoming is niet compleet zonder iets over festivals te schrijven. Muzikale heldin Joyce schudt zomaar een paar briljante namen voor technofestivals uit haar mouw. Wie gaat er mee naar Koolrabi volgend jaar? Lees hier al haar briljante technoplannetjes. 

8 BESTE ARTIKEL OVER DE PRACHTIGE NEDERLANDSE CULTUUR UIT 2017

BESTE ARTIKEL OVER DE PRACHTIGE NEDERLANDSE CULTUUR UIT 2017
Bron:

Deel deze foto via

Ah, de Nederlandse cultuur... Van kringverjaardagen tot de vraag hoeveel zoenen je in godsnaam moet geven - we hebben de mooiste cultuur ter wereld! Onze Twentse Kim blijkt na al die jaren vooral nog steeds erg onder de indruk van haar tienervakanties naar Renesse - snappen wij wel (hallo biermuren!). Omdat wij dat prachtig vinden, roepen wij dit artikel uit tot beste artikel over de Nederlandse cultuur van 2017!

9 VERHUISTIP VAN HET JAAR

VERHUISTIP VAN HET JAAR
Bron:

Deel deze foto via

Omdat je waarschijnlijk mooi woont, maar misschien niet mooi genoeg, schrijft de Friese Harm een verhuistip die zo mooi is dat je er bijna van gaat huilen. Er staat namelijk een geitje in de main. Lekker man. Waarom de boerderij zo'n vrouwenmagneet is, lees je hier.

10 PHOTOSHOP VAN HET JAAR

PHOTOSHOP VAN HET JAAR
Bron:

Deel deze foto via

Photoshopheld en kaasliefhebber Zwokbor krijgt het dit jaar voor elkaar om Geert Wilders over iets anders dan over vluchtelingen en zijn katten Pluisje en Snoetje te laten tweeten: namelijk zijn afbeelding van Alexandra Pechtold. Zwokbor krijgt het zelfs voor elkaar om gespreksonderwerp van de dag te worden bij Jinek in de show, waar Mark Rutte hartelijk moet lachen om zijn alterego Marieke Rutte. Prachtig.  Meer vrouwelijke politici zien van Zwokbor? Check ze hier.

11 BESTE INHAKER OP EEN BEST SERIEUZE MAATSCHAPPELIJKE DISCUSSIE VAN 2017

BESTE INHAKER OP EEN BEST SERIEUZE MAATSCHAPPELIJKE DISCUSSIE VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

2017 is tevens het jaar waarin vele maatschappelijke discussies een staartje krijgen, waaronder die over gender. Toen de NS aankondigde men aan te gaan spreken met 'beste reizigers' in plaats van 'beste dames en heren', was natuurlijk niet iedereen daar even blij mee. 'Genderneutraal' is zelfs uitgeroepen tot het irritantste woord van 2017! Maar eerlijk is eerlijk, vindt Martijn, als de NS het helemaal goed wil doen moeten ze ook de namen van bepaalde stations (Heerhugowaard, Den Haag Mariahoeven) aanpassen. Lees alle stationsnamen die veranderd moeten worden hier.

12 MEEST VOLLEDIGE ARTIKEL VAN 2017

MEEST VOLLEDIGE ARTIKEL VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

Esma neemt uitgebreid de tijd om het meest volledige artikel van 2017 te schrijven; en dat terwijl ze ongetwijfeld zelf moet leren voor haar eindexamens. Van zeurende ouders bij het avondeten ("heb je al geleerd schat?") tot de herkansingen... Alles komt voorbij in haar artikel dat het beste te omschrijven is als achtbaan van emoties! 

13 BESTE QUIZ EN STIEKEM TOCH OOK WEL DE GROOTSTE SUPERVIRAL VAN 2017

BESTE QUIZ EN STIEKEM TOCH OOK WEL DE GROOTSTE SUPERVIRAL VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

We leven blijkbaar allemaal erg mee met de kleurrijke personages uit Temptation Island, zó erg dat we gelijk wilden weten welke verleider we zouden zijn in real life. Dat laat trash TV-liefhebber Kimberly zich geen twee keer zeggen en dus maakt ze de quiz der quizzen, die ook gelijk de prijs voor beste quiz van het jaar (en stiekem grootste superviral, check die views) binnenhengelt. Maak 'm hier!

14 TAALNAZI VAN 2017

TAALNAZI VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

Ook taalnazi's zijn meer dan welkom op ons gezellige platform; en dus zijn we erg te spreken over Bibi's Nederlandse les. Want eerlijk; waarom zijn er nog steeds mensen die ADVOCADO zeggen? Kan echt niet hoor. Lees hier alle andere dingen die je nooit meer mag zeggen.

15 BESTE 'OMG DIT IS ZO #HERKENBAAR'-ARTIKEL UIT 2017

BESTE 'OMG DIT IS ZO #HERKENBAAR'-ARTIKEL UIT 2017
Bron:

Deel deze foto via

Iets doen met een vriendengroep is vet gezellig, maar het maken van de afspraak zelf is dus DE HEL. Vindt ook Lisa, die dit sentiment pakt in een zeer #herkenbaar artikel. Omdat een heleboel mensen het gevoel hebben dat ze een datumprikker moeten maken om een datumprikker te kunnen invullen, wint Lisa de prijs meest herkenbare artikel van 2017. Kijk hier maar even hoe herkenbaar je het zelf vindt.

16 BESTE 'DIT WILDE JE ALTIJD AL WETEN'-QUIZ

BESTE 'DIT WILDE JE ALTIJD AL WETEN'-QUIZ
Bron:

Deel deze foto via

Er zijn van die dingen die je je al je hele leven afvraagt. Alex wilde zelf bijvoorbeeld altijd al weten hoe corporaal hij eigenlijk is; en maakte een quiz om daarachter te komen. VO! Maak die quiz gelijk even hier.

17 MOOISTE BOSWANDELING VAN 2017

MOOISTE BOSWANDELING VAN 2017
Bron:

Deel deze foto via

Wij bij Upcoming houden van boswandelingen (omdat we hopen dat we tijdens die wandeling een heleboel knuffelbare diertjes spotten), en daarom zijn we ook zo trots op strijder Robin. Zijn bezoek aan Het Land Van Ooit had een superspannende inbraak moeten worden, maar resulteert in een seksloze boswandeling. Smullen we van, ja toch. 

OH JONGENS, wat was het weer een prachtig jaar... Nu al zin in alle fantastische 2018-artikelen!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel