Deze 10 ziektes moet je niet gaan bekijken als je een hypochonder bent

Smurfen bestaan en er is een ziekte waardoor je naar rotte vis kan stinken...

Deze 10 ziektes moet je niet gaan bekijken als je een hypochonder bent

Deel dit artikel op

1 Alien Hand Syndrome

Alien Hand Syndrome
Bron:

Deel deze foto via

Bij deze ziekte heb je geen controle over een van je handen. Dat betekent dat de hand allerlei ongecontroleerde bewegingen maakt, zonder dat je er iets aan kan doen. Je kan dus elk moment door jezelf geslagen worden. 

2 Dermatographia

Dermatographia
Bron:

Deel deze foto via

Bij deze aandoening is je huid overgevoelig. De kleinste aanraking zorgt al voor irritatie. Die is vaak na een paar uur alweer verdwenen. Je kunt zelfs hele teksten op je lichaam schrijven. 

3 De Smurfenziekte

De Smurfenziekte
Bron:

Deel deze foto via

Het begon in 1820 in Kentucky bij de familie Fugate. Vijf van de zeven gezinsleden waren blauw. Pas in de twintigste eeuw werd er weer een blauw persoon geboren. Het blijkt door zuurstoftekort in het bloed te komen. De erfelijke ziekte is heel zeldzaam en kan alleen worden doorgegeven als beide ouders het gen dragen. 

4 Progeria

Progeria
Bron:

Deel deze foto via

Bij deze ziekte wordt je heel snel oud. Kinderen die aan deze ziekte lijden, worden vaak niet ouder dan tien jaar. 

5 Syndroom X

Syndroom X
Bron:

Deel deze foto via

Brooke Greenberg leed aan deze onbekende ziekte. Greenberg had namelijk haar hele leven het lichaam van een peuter. Ze stierf in 2013 op 20-jarige leeftijd. 

6 Dinoflaggelaten

Dinoflaggelaten
Bron:

Deel deze foto via

In tropische landen zijn sommige vissen met deze alg besmet. Als mensen die vis eten, krijgen ze last van diarree en moeten ze overgeven. Na dertig uur verdwijnen deze klachten. Er is echter één symptoom dat nog maanden kan blijven: heet water voelt koud aan en koud water voelt heet aan. 

7 Tarantisme

Tarantisme
Bron:

Deel deze foto via

Tarantisme of Danswoede is een aandoening die je krijgt als een Tarantula met zijn haren een reactie in je lichaam teweegbrengt, waardoor je telkens spastische bewegingen maakt.

8 De ziekte van Addison

De ziekte van Addison
Bron:

Deel deze foto via

Mensen die aan deze ziekte leiden, kunnen geen adrenaline aanmaken. Dat betekent dat ze niet mogen schrikken of gestrest zijn. Hun organen stoppen dan met functioneren, omdat er geen adrenaline vrijkomt. 

9 Visgeursyndroom

Visgeursyndroom
Bron:

Deel deze foto via

Deze zeldzame ziekte is een afwijking van het metabolisme, waardoor de stof TMA niet meer wordt afgebroken. De mondgeur, zweet en urine gaan daardoor naar rottend vis ruiken. 

10 Pica syndroom

Pica syndroom
Bron:

Deel deze foto via

Bij deze ziekte hebben mensen de behoefte niet-eetbare dingen op te eten, zoals aarde, haar, steentjes en plastic. Men vermoedt dat het te maken heeft met een tekort aan mineralen. 

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel