WK 2014 | 8 Intelligente opmerkingen die vrouwen kunnen maken tijdens WK-wedstrijden

Geen vragen over buitenspel of waarom de keepers een andere kleur hebben. Deze dingen mag je wel zeggen tijdens het WK.

WK 2014 | 8 Intelligente opmerkingen die vrouwen kunnen maken tijdens WK-wedstrijden

Deel dit artikel op

1 Voor bij de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië

Zeg (uiteraard niet tijdens de wedstrijd, maar als de spelers het veld opkomen): "Kroatië deed in 1998 voor het eerst mee en versloeg toen Nederland in de troostfinale. Prosinecki en Suker scoorden voor Kroatië, Zenden voor Nederland."
Bron:

Deel deze foto via

2 Bij Nederland-Spanje

Met dit feitje maak je ook indruk op de mannen die met je voetbal kijken: "Wist je dat Spanje het eerste Europese land is dat buiten Europa Wereldkampioen is geworden?"
Bron:

Deel deze foto via

3 Bij een wedstrijd uit poule D

Wacht hier niet te lang mee! Het is zonde als de commentator je voor is met dit feitje. Zeg dus zo vroeg mogelijk: "In poule D zitten liefst drie oud-wereldkampioenen. Alleen Costa Rica won nog nooit het WK." Is de commentator je toch voor, dan zeg je dit: "Poule C en poule H zijn trouwens de enige poules zonder oud-wereldkampioen."

 

Bron:

Deel deze foto via

4 Bij Ghana-VS

Dit feitje kan ook bij een andere wedstrijd met een Afrikaans land worden verkondigd. Kijk maar wat het beste moment is. Zeg: "Een Afrikaans land is nog nooit verder gekomen op een WK dan de kwartfinale. In 1990 was het Kameroen, in 2002 Senegal en in 2010 haalde Ghana de kwartfinale."
Bron:

Deel deze foto via

5 Kameroen-Kroatië

Dit feitje kan bij een willekeurige wedstrijd van Kameroen worden verteld. Zeg: "Roger Milla was in 1994 met 42-jaar de oudste doelpuntenmaker op een WK ooit. Hij scoorde tegen Rusland." Is er nu iemand in het gezelschap die vraagt wat er nog meer bijzonder was aan die wedstrijd, zeg je: "Ja, dat weet ik. Oleg Salenko scoorde vijf keer namens Rusland. Dat is een record."
Bron:

Deel deze foto via

6 Nederland-Australië

Bemoei je niet met het gesprek over Oranje. Zeg iets leuks over Australië, dat weet niemand. Zeg: "Australië deed in 1974 voor het eerst mee aan het WK en was samen met Zaïre het enige land dat niet tot scoren kwam." Als je merkt dat dit feitje aanslaat, kijk dan uitdagend rond en vraag: "Welke titelhouder scoorde ooit geen enkel doelpunt op het WK?" (Antwoord: Frankrijk, 2002)
Bron:

Deel deze foto via

7 Bij elk discutabel moment of een bal over de doellijn is

In dat geval zeg je: "Tofik Bachramov had 'm geteld, haha." In het geval de mannen niet meelachen, zeg je het volgende: "Hij keurde immers het doelpunt van Geoff Hurst in de finale van 1966 tussen West-Duitsland en Engeland goed."
Bron:

Deel deze foto via

8 Nederland-Chili

Een leuke quizvraag voor de mannen. Stel hem niet tijdens de wedstrijd! Vraag: "Chili werd ooit in eigen land derde op het WK in 1962. Welke twee andere landen werden ooit ook derde tijdens het WK in eigen land?" Laat de mannen even nadenken. Geef daarna het antwoord: "Italië in 1990 en Duitsland in 2006." Pak nu je glas, neem een slok en roep naar het scherm: "Nou, kom op Nederland!" Laat de mannen met open mond naar je staren.
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel