Deze 9 dingen joegen je als kind de stuipen op het lijf

Berenklauw en kinderlokkers, bestond er iets engers dan dat?

Deze 9 dingen joegen je als kind de stuipen op het lijf

Deel dit artikel op

1 Berenklauw

Berenklauw
Bron:

Deel deze foto via

Berenklauw, door de kleinste aanraking kon je al blind worden. Je buurjongen had van een vriendje uit een ander dorp gehoord dat er zelfs een jongen dood was gegaan, nadat hij een berenklauw had aangeraakt. 

2 Boeven

Boeven
Bron:

Deel deze foto via

Die ene man, die de gordijnen altijd dicht heeft, is een boef. Al je vriendjes weten het zeker. 's Nachts denk je bij elk geluidje dat hij binnen is en een kandelaar meeneemt. 

3 Drijfzand

Drijfzand
Bron:

Deel deze foto via

Je had het nog nooit gezien, maar je wist dat het bestond: drijfzand. Niet teveel bewegen, want dan zink je nog sneller, was het advies van je vriendjes. Doodeng.

4 Onweer

Onweer
Bron:

Deel deze foto via

Met onweer schuilen onder een boom betekende een wisse dood. Maar ook thuis was je niet veilig: de bliksem kon via het stopcontact in je huis komen. 

5 Ratten

Ratten
Bron:

Deel deze foto via

Het vriendje van je buurjongen uit dat andere dorp kende een jongen die 's nachts lag te slapen en dacht dat zijn knuffel naast zich lag. Toen hij het tegen zich aandrukte bleek het een rat te zijn. De volgende dag vonden de ouders hun zoon doodgebeten in bed liggen. Het maakte ratten de engste beesten op aarde.

6 Enge films

Enge films
Bron:

Deel deze foto via

Het was zaterdagavond en je ging uit bed en naar de woonkamer om je ouders te vertellen dat je niet goed kon slapen. Je ouders keken Amsterdamned en net op het moment dat je naar de TV keek, komt er een lijk door het open dakraam van de rondvaartboot. "Het is maar een film."

7 drugsspuiten

drugsspuiten
Bron:

Deel deze foto via

In het bosje in het parkje zouden ze liggen: drugsspuiten. Een kleine aanraking en je had AIDS en daar kreeg je bruine plekken van en werd je heel dun en na twee jaar ging je dood. Net als René Klijn. 

8 Pitbull

Pitbull
Bron:

Deel deze foto via

De pitbull was het gevaarlijkste dier op aarde. Na de wolf en de krokodil natuurlijk, maar die zijn hier niet. Je vriendjes wisten tal van verhalen te vertellen over doodgebeten kinderen door pitbulls. 

9 Kinderlokker

Kinderlokker
Bron:

Deel deze foto via

Maar de grootste angst had je als kind voor de kinderlokker. Ieder jaar ging er wel een gerucht dat er een kinderlokker actief was bij het speelparkje. Dat hij je met een stukje snoep lokte, was eigenlijk alles wat je wist over een kinderlokker. Wat hij vervolgens van plan was, wist je niet. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel