We moeten stoppen met autotune-artiesten en wel per direct

It was at this moment that all fourteen-year-old fangirls got triggered.

We moeten stoppen met autotune-artiesten en wel per direct

Deel dit artikel op

Het is 2019 en de meest gestreamde artiest op spotify is de heer Autotune. Hij is dan ook featuring in bijna alle Nederlandstalige popmuziek. En daar zijn we ondertussen helemaal klaar mee.

Even een voorbeeld van een autotune-nummer

En ja, tuurlijk klinkt het nummer wel goed door de autotune (vindt niet iedereen overigens), maar hoe is het mogelijk dat deze twee, toch behoorlijk succesvolle artiesten in Nederland, zoveel autotune nodig hebben om een liedje te zingen? En dan pakken ze ook nog 22 miljoen views hiermee. Iets waar menig zanger zonder autotune alleen maar van kan dromen. 

*Ter vergelijking: het officiële nummer van Abel heeft 'maar' dertien miljoen views.

Maar even serieus, dit is toch gênant?

Notabene bij The Voice of Holland. Onze grote vriend Bizzey staat natuurlijk bekend om zijn zeer inspirerende teksten, maar wanneer de autotune wegvalt zijn zijn teksten ineens niet meer zo heerlijk om naar te luisteren.

*Trouwens, hoe is het mogelijk dat zo'n groot programma als The Voice aan het begin zo kan falen met het geluid? Had dan de microfoon van Bizzey uitgezet.

Over The Voice gesproken: deze guy zit zelfs in de jury

Dit is bij zijn optreden bij de bekendmaking dat hij coach van The Voice wordt. Lekkere binnenkomer wel. Kan je het je al voorstellen dat Lil' Kleine tegen iemand zegt dat-ie niet kan zingen? Haha. 


Niemand neemt ze echt serieus (hoop ik)

We weten allemaal wel dat Famke Louise in bijna alles beter is dan wij, maar ik durf toch wel te wedden dat er bij de gemiddelde groep-acht-musical betere zangeressen optreden dan zij. Maar goed, blijkbaar is het cool en grappig om 'fan' van haar te zijn, dus laten we haar vooral nog steeds een podium geven.

Ook moeten we eerlijk zijn en zeggen dat sommigen het blijkbaar wel kunnen

Heeft dat autotunegebruik dan met onzekerheid te maken ofzo? Waarom gebruikt hij het zoveel als hij (blijkbaar) wel kan zingen? 

*Tenzij de technologie tegenwoordig zo ver is dat je ook bij live zingen autotune kan gebruiken (begin steeds meer aan mezelf te twijfelen nu ik dit compliment heb gegeven), maar laten we Ronnie het voordeel van de twijfel geven hier. En trouwens, die man van Bløf is pas echt goed. Wat een stem heeft hij.

Na al deze pijn aan de oren hier nog even wat beters om mee af te sluiten

Ik heb lang getwijfeld of ik Freddie wel moet toevoegen aan een lijstje waar ook Famke en Bizzey in voor komen, want ik vind het eigenlijk een belediging naar Freddie toe. Maar goed, ik denk niet dat hij er heel erg mee zit. *Draait zich om in zijn graf*

Zullen we trouwens het woord autotuneartiesten toevoegen aan het woordenboek? *Want ja, vanaf nu is het één woord.

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel