Steeds meer restaurants serveren gerechten op een iPad en vinden dat normaal

Geef ons het stuk vlees op de houten plank terug!

Steeds meer restaurants serveren gerechten op een iPad en vinden dat normaal

Deel dit artikel op

Bezoekers van hippe restaurants zijn tegenwoordig wel wat gewend. Je stukje vlees wordt geserveerd op een houten plank. Je frietjes in een mini-frituurmandje en je cocktail of biertje in een oude jampot. Uiteraard moet er geïnnoveerd worden. Het is immers 2017 en houten planken en jampotten zijn allesbehalve interactief. Reden voor een aantal restaurants om gerechten te serveren op een iPad.

1 We hebben allemaal wel eens van een iPad gegeten...

We hebben allemaal wel eens van een iPad gegeten...
Bron:

Deel deze foto via

Maar meer voor de grap dan dat het echt nuttig is. Die dingen kunnen namelijk niet zomaar in de vaatwasser. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit trouwens helemaal niet handig is. Je snijdt de gehaktbal toch een stuk voorzichtiger en zo'n stuk vlees wordt door zo'n iPad gewoon geïnterpreteerd als (vette) vinger, waardoor je tijdens het bewegen tientallen apps opent.

2 Wel is het handig als je elke dag van een ander bord wil eten

Wel is het handig als je elke dag van een ander bord wil eten
Bron:

Deel deze foto via

Wil jij van hetzelfde bord eten als Spongebob Squarepants? Dat kan gewoon! (Oké, niet een heel goed voorbeeld, want Spongebob eet gewoon van witte borden). Punt is. Je hoeft niet een miljoenmiljard verschillende borden in je keukenkastjes te hebben liggen om er toch van te kunnen eten.

3 Het begon met restaurants die doorzichtige borden gebruikten

Het begon met restaurants die doorzichtige borden gebruikten
Bron:

Deel deze foto via

Restaurant Arzak in San Sebastian serveert kreeft op beelden van een golvende zee. Natuurlijk zorgt het geluid en het zien van de zee terwijl je op je stukje kreeft kauwt voor een extra beleving. Dat San Sebastian zelf aan de zee ligt laten we even buiten beschouwing.

4 Restaurant Quince (met 3 Michelinsterren!) is ook om

Restaurant Quince (met 3 Michelinsterren!) is ook om
Bron:

Deel deze foto via

Het afgelopen jaar met drie Michelinsterren bekroonde Quince in San Francisco heeft namelijk ook iPads (ditmaal in een mooi kistje) in plaats van borden. Hier kan je witte truffelkroketjes eten terwijl je 'op je bord' kijkt naar een hond die op zoek is naar de meest waardevolle truffels.

5 En ook je kikkerbil wordt geserveerd op bewegend beeld

En ook je kikkerbil wordt geserveerd op bewegend beeld
Bron:

Deel deze foto via

Een zoektochtje op Instagram leert ons dat dit niet het enige gerecht is dat Quince op een iPad serveert. Ook de kikkerbil wordt geserveerd op een iPad die een filmpje afspeelt over kikkers. Wat de kikkers in het filmpje doen is niet bekend.
Kun je niet genoeg krijgen van rare productpresentaties? We Want Plates verzamelde nog 13 pareltjes van gerechten die op een bizarre manier geserveerd werden.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel