Nostalgie Top 40: Deze hits stonden precies 20 jaar geleden in de top 10

'Wannabe' kwam op nummer 1 binnen, we gingen uit ons dak op 'I'm a Raver' en 'Coco Jamboo' was de zomerhit van 1996.

Nostalgie Top 40: Deze hits stonden precies 20 jaar geleden in de top 10

Deel dit artikel op

1 Wannabe - Spice Girls

Het knallende debuut van deze vijf dames bereikte in 1996 de nummer 1 positie in Nederland en zou dat uiteindelijk doen in 37 landen. 20 jaar later kan geen enkele 90's party zonder dit nummer.

2 Coco Jamboo - Mr. President

Ondanks dat het er allemaal super tropisch uitziet komt Mr. President 'gewoon' uit Duitsland. 'Coco Jamboo' is nog belachelijk populair getuigende getuigende de 130 miljoen views op YouTube.

3 Aquarius - Party Animals

1996 was hét jaar van de Party Animals met nummer 1 singles 'Have you ever been mellow?', 'Hava Naquila' en 'Aquarius'. De Party Animals treden nog steeds bijna wekelijks op.

4 I'm a Raver - Lipstick

Nog meer Nederlandse glorie in de hitlijsten. 'I'm a Raver' van Lipstick was hun enige single die de top 40 haalde. Deze videoclip is een tijdmachine naar 20 jaar geleden. Kunnen we allemaal zo gaan dansen dit weekend?

5 Banger Hart - Rob de Nijs

Als tiener had je een banger hart dat dit nummer nog hoger zou komen op de hitlijst. Met het bange hart van Rob de Nijs valt het tegenwoordig wel mee. De inmiddels 72 jaar oude zanger en acteur kreeg in 2012 nog een zoon genaamd Julius.

6 Mysterious Girl - Peter Andre

Alle meisjes waren verliefd op het wasbordje van Peter Andre. Het nummer heette van origine 'Mysterious Boy'. Deze titel werd gewijzigd door het management van Peter Andre die ervan overtuigd waren dat 'Mysterious Girl' commercieel een stuk aantrekkelijker zou zijn. Tegenwoordig is Peter vooral te zien op de Britse televisie als presentator of celebrity.

7 Killing me Softly - Fugees

De grootste hit van deze hip-hop formatie domineerde wekenlang de top 40. Het nummer en het album leverde de groep 2 Grammy Awards op. Lauren Hill heeft tegenwoordig 6 kinderen, waarvan 5 van Rohan Marley, zoon van reggae legende Bob Marley.

8 Rave On - DJ Paul Elstak

Het laatste hit van DJ Paul Elstak na topnoteringen te hebben gehaald met 'Luv U more', 'Rainbow in the Sky', 'Don't leave me alone' en 'The Promise Land'. De cultheld trouwde dit jaar en komt tot rust met kleurboeken voor volwassenen.

9 Crossroads - Bone Thugs-n-Harmony

Deze klassieker werd opgedragen aan de overleden rapper Eazy-E die de groep eens mentor was en ze een platencontract gaf bij Ruthless Records.

10 Why - 3 T

De neefjes van Michael Jackson liften mee op het succes van de King of Pop. 3T maakt nog steeds muziek. Op hun website kondigen ze zelfs aan dat deze week een nieuw album uitkomt!
De lijst stond voor de rest nog vol met toppers. Van If I Ruled the World van Nas tot Lullo heb je nog geneukt van Jiskefet. Check nummer 11 t/m 40 in de archieven van de top 40. Volgende week pakken we weer een andere jaartal. Tot dan!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel