Science says: je kunt beter naast een hond slapen dan naast een mens

Er is niets zo fijn als je doggo naast je wanneer je je favo serie kijkt. Maar ook samen slapen doet dus wonderen!

Science says: je kunt beter naast een hond slapen dan naast een mens

Deel dit artikel op

 

Uit onderzoek van The Mayo Clinic is gebleken dat je een betere nachtrust krijgt als je naast je lieve pup of volwassen hond slaapt. De onderzochte personen sliepen beter als ze naast een hond lagen, ongeacht hoe groot of klein de viervoeter in kwestie was of hoeveel-ie 's nachts bewoog.

"De meeste mensen gaan ervan uit dat het hebben van huisdieren in de slaapkamer een verstoring is. Terwijl het onderzoek juist aantoont dat mensen eigenlijk troost en een gevoel van veiligheid vinden als ze samen met hun huisdieren slapen", zegt Lois Krahn van de Mayo Clinic. 

"Tegenwoordig zijn veel baasjes een groot deel van de dag niet bij hun huisdier, dus willen ze hun tijd met hun viervoeters maximaliseren als ze thuis zijn. Een makkelijke manier om dat te doen, is om ze in de slaapkamer toe te laten. Nu kunnen eigenaren zich er ook comfortabel bij voelen, wetende dat het geen negatieve invloed heeft op hun nachtrust." 

 

Bron:

Deel dit GIFje via

Een ander onderzoek heeft uitgewezen dat je zelfs een betere nachtrust hebt als je naast je hond slaapt, in plaats van naast je partner. Zo onderzocht de wetenschappelijke studie van Dr. Christy L. Hoffman of het slapen naast een huisdier invloed heeft op het slaappatroon van de vrouw. Enne, de resultaten toonden aan dat degenen die naast een hond sliepen, een betere en rustigere nacht hadden dan degenen die naast een kat of een mens sliepen. 

Is natuurlijk wel een onderzoek waarbij er uiteindelijk een gemiddelde uitkost is. Het slapen naast een hond zal niet iedereens slaapproblemen oplossen. Enfin, wij vinden het een goed excuus om een trouwe viervoeter in huis te nemen! 

Bron: Marie Claire UK

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel