Waarom we ons niet schuldig hoeven te voelen tijdens het bingewatchen

Goed nieuws voor iedereen die zijn weekend het liefst spendeert op de bank: je kunt er helemaal niks aan doen!

Waarom we ons niet schuldig hoeven te voelen tijdens het bingewatchen

Deel dit artikel op

 

Een recente studie heeft aangetoond dat je eerder geneigd bent om te bingen als het een automatisch proces is in plaats van een bewuste keuze.

In een door de Journal of Health Psychology gepubliceerd onderzoek keek men naar wat mensen motiveert om te bingen en hoe ze zich voelen over deze gewoonte. De studie vroeg 86 vrijwilligers om een enquête in te vullen met vragen zoals 'Hoeveel uur per dag kijk je gemiddeld tv?' en 'Voel je je schuldig over je binge-gedrag?'.

Daarnaast werd de deelnemers gevraagd of zij bewust begonnen aan een eindeloze Netflix-marathon of dat ze in eerste instantie van plan waren om maar één aflevering te kijken.

De resultaten waren verbluffend. Bingers bleven langer tv kijken als de volgende aflevering automatisch begon. Bingen bleek dus géén bewuste keuze. Ook opvallend: als er belangrijkere dingen moesten gebeuren, waren de deelnemers minder snel geneigd om zich te installeren voor een ontspannend dagje series kijken. Bingen kun je dus gewoon zonder zorgen blijven doen. Het ligt niet aan jou.

Bron: Marie Claire

 

Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel