Het leed dat papieren rietjes heet

Het is gewoon ZO niet praktisch!!1!

Het leed dat papieren rietjes heet

Deel dit artikel op

Begrijp me niet verkeerd

Ik ben all for praktische oplossingen waarmee we het klimaat enigszins een beetje kunnen redden (of in ieder geval de schade kunnen beperken). Maar wat ik niet snap, zijn die ellendige papieren KLOTErietjes.

Eerst lijkt er niets aan de hand. Ze zijn vaak bedrukt met een vrolijke print (al denk ik dan: al dat extra drukwerk is toch ook niet heel flex voor het milieu?), en ze staan lekker vrolijk in je drankje te staan. Totdat je een paar slokjes hebt genomen, en ineens een brijige pap in je mond voelt. Want dat irritante rietje heeft door jouw speeksel besloten om te gaan smelten. En om dan over de onderkant van het rietje - dat vrolijk alle alcohol uit je cocktail aan het opzuigen is - nog maar te zwijgen.

 

Deel deze foto via

Hier zie je dat het rietje helemaal gebroken is omdat 'ie te lang in een drankje heeft gehangen.

Niet alleen smaakt je hele mond naar papier, maar lost het ook langzaamaan op in je drankje. Wel slim voor cafés, want zo bestel je natuurlijk veel sneller een drankje. Je bent verplicht 'm binnen drie teugen naar binnen te klokken, want als je te langzaam bent dan waan je je zo aan de Franse Rivièra met un cocktail papièr.

 

Deel deze foto via

Hier zie je dat het rietje zichzelf al aan het afbreken is, iets dat je waarschijnlijk pas liever ziet nadat je drankje op is, en niet tijdens

Wat ik nu een veel beter initiatief vind, zijn metalen rietjes. Kun je lekker in de vaatwasser mikken, honderdmiljoenmiljard keer hergebruiken, smelt niet, en is erg sustainable. Weg met de papieren riet!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel