Ik speelde vanmorgen Harry Potter Wizards Unite zodat jij het niet hoeft te doen

Ik besef dat het vreemd is voor passerende dreuzels dat ik niet de lucht, maar een zwevende wurm aan het filmen was.

Ik speelde vanmorgen Harry Potter Wizards Unite zodat jij het niet hoeft te doen

Deel dit artikel op

 

 

Ik ben een enorm groot Harry Potter-fan, én stiekem ook wel een gamenerd. Je zou verwachten dat mijn hart een paar slagen zou overslaan toen eerder deze week Harry Potter Wizards Unite gereleased werd - maar dat deed mijn hart niet (en gelukkig maar, misschien had dat wel mijn dood kunnen betekenen joh!). Wat mij tegenstaat is dat het in essentie exact hetzelfde is als  Pokémon Go (de games zijn beiden ontwikkeld door Niantic).

En begrijp me niet verkeerd, ik hou dus ook van Pokémon, maar niet van dat hele Go gebeuren. Er zit mij gewoon al te veel actie in het woord zelf, en ik wil juist ontspannen wanneer ik game. Ik ben sowieso niet per se fan van doelloos rondwandelen, en voel me ook snel bekeken op straat. Laat Wizards Unite nu net de perfecte ingrediënten in huis hebben om het voor mij een horrorgame te maken.

Toch voelde het als verraad wanneer ik er geen aandacht aan zou schenken, en omdat een vriendinnetje er lyrisch over was, heb ik vanmorgen dan toch maar de app gedownload.

 

Deel deze foto via

Ik start lui vanuit mijn bed, want er zijn bouwvakkers in huis aan het werk, en daar moet ik even op wachten voordat  ik naar werk vertrek. Geen straf, maar ik schrok me wel kapot, want door de augmented reality staat ineens niemand minder dan Hagrid aan mijn voeteneind. Hellup! Augmented reality is natuurlijk niet per se iets nieuws, maar het blijft mooi.

 

Deel deze foto via

Ik scroll en swipe wat door het menu heen, en snap er al meteen niets van. Het is de bedoeling dat je voorwerpen gaat verzamelen (pin me er niet op vast, ik ben geen professionele game-reviewer). Er is zó veel aan te tikken dat ik het spoor volledig bijster ben. De game is gratis, maar er is wel een mogelijkheid tot in-app aankopen.

 

Deel deze foto via

Mijn vriendin - die al fan is - liet een hilarische foto van haar zien, waar ze getransformeerd was tot Hermelien. Dat wil ik ook, dus ga ik op zoek. Maar allejezus, waar moet dat dan? Voordat ze antwoordt ben ik er op magische wijze ineens al zelf achter. Ik kies eerst mijn afdeling - Ravenklauw, en ga dan mijn profielfoto pimpen.

 

Deel deze foto via

Ik mag er dan wel enorm eng uitzien nu; toch wil ik ook nog een baard. Ik had op de middelbare school enorm veel, lang en krullend haar, waarbij ik mezelf altijd Hagrid noemde. Zo wil ik er natuurlijk weer uitzien.

 

Deel deze foto via

Het is gelukt! Ik zie er prachtig uit, maar mijn vriendin nog veel mooier. Tot nu toe vind ik Wizards Unite een leuk spel, maar ik heb dan ook nog geen voet buiten de deur gezet.

 

Deel deze foto via

Na het kiezen van mijn toverstok (zo lang mogelijk gemaakt natuurlijk, he he he) is mijn paspoort compleet! Ik mag dan wel Ravenklauw zijn, maar ik heb absoluut een moon van Zwadderich, dus heb ik voor een Zwadderich-kader gekozen bij mijn pasfoto. Ik ben klaar om op avontuur te gaan (in theorie dan, hè).

 

Deel deze foto via

Ik besluit om met mijn fiets aan de hand richting kantoor te lopen, maar meteen zit er al een bug in de app, want ik ben honderd jaar aan het wachten op het klokje. Daar heb ik natuurlijk geen geduld voor, dus nadat ik de app zo’n zes keer zenuwachtig opnieuw heb opgestart en afgesloten, start ik m’n hele telefoon voor de gelegenheid maar even opnieuw op.

Ik sta dus nog steeds midden op straat, en ik begin al ongemakkelijk te worden. Ik woon in Amsterdam, en daar is alles dat anders is dan met vijftig kilometer per uur roekeloos voorbij sjezen op je Swapfiets, verdacht. De app start, en meteen komt keihard de Harry Potter-jingle uit m’n telefoon. Sorry, mensen op straat.

 

Deel deze foto via

Nondeju, het meest dichtstbijzijnde is echt fucking ver weg. Gelukkig heb ik mijn fiets bij me, dus spring ik daar maar even op. Dat heeft de app meteen door (amazing, die auto die vet hard lijkt te gaan - vind ik mooi), dus ik lieg dat ik een bijrijder ben. Terwijl ik dus fiets en zit te kloten met die app, word ik tot overmaat van ramp ook nog eens bijna van mijn sokken gereden door een échte auto. Oeps.

 

Deel deze foto via

Ik kom mijn eerste ‘ding’ tegen: een ketting-troebelaar (wie kent ‘m niet?). Ik moet erop tikken en ik ben aan het tikken als een gek, maar er gebeurt niets. Voorbijgangers kijken me weer raar aan - ik ben per slot van rekening midden op de weg gestopt, en sta met mijn mobiel voor mijn gezicht keihard erop te tikken (en ik kan niet ontkennen dat ik waarschijnlijk ook hardop aan het schelden was). Enfin, ik geef op en besluit om naar een standbeeld te gaan. Ik krijg hier al error in mijn hoofd van, want het wijkt iets af van mijn fietsroute richting kantoor. Maar wat is het eigenlijk leuk! Ik heb dit standbeeld nog nooit in real life gezien, terwijl ik hier toch best een paar keer langs ben gefietst.

 

Deel deze foto via

Ik ben aangekomen bij het standbeeld van een doggo (vet cute?), maar volgens de game ben ik wel verboden terrein aan het betreden. Hoort dit erbij, of is dit een serieuze waarschuwing? Ik moest van jullie namelijk verdomme naar dat standbeeld!

 

Deel deze foto via

Mijn leven is op dit moment pretty much complete, aangezien er naast het standbeeld van de doggo een échte doggo staat. Daarbij moet ik ineens duelleren met deze griezel, maar de doggo blijft er braaf bij staan. Wat een mooie dag.

Ik verlies trouwens flink overtuigend, want ik snap nog steeds niet waarom mijn scherm niet op mijn tikken lijkt te reageren (dit zal vast aan mij liggen, maar ik wil niet toegeven dat ik hier niet goed in ben, aangezien ik al sinds ik mij kan heugen game. Maar goed, ik doe normaliter natuurlijk niet aan telefoonspelletjes. Dat is voor het plebs).

 

Deel deze foto via

Ik loop/fiets een stukje verder, en daar kom ik ineens een trol tegen die de weg verspert. Lachen, maar wat bedoelen ze toch met ‘op één lijn brengen’? Wederom faal ik hard, en neem ik opnieuw mijn verlies.

 

Deel deze foto via

Een paar straten verder word ik gestalkt door een badeend. En niet zomaar een badeend, dit is Arthur Wemel! Maar jammer voor je, pik. Ik sta namelijk weer als een idioot op m’n scherm te rammen en voorbijgangers kijken me wederom met grote vragende ogen aan, dus ik knijp er maar weer tussenuit.

 

Deel dit GIFje via

Ik zit op de fiets en word achtervolgd door een of andere zwevende wurm, die ik even film. Aan de overkant van de straat kijken mensen me ALWEER vreemd aan, en ik besef dat het ook wel vreemd is dat zij als dreuzels natuurlijk niet zien dat ik niet zomaar de lucht, maar een zwevende wurm aan het filmen ben.

 

Deel deze foto via

En damn, alsof het zo moest zijn is de ultieme jackpot gewoon bij ons kantoor! Het is een leuke game die lekker soepel werkt, maar ik sluit mezelf toch liever met een PS4 op een zolderkamer op. Misschien ben ik de belichaming van een nerd: ik wil mezelf liever verstoppen, en niet al wandelend achtervolgd worden door badeenden of aangereden worden door echte auto’s.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel