Volgens dit artikel kunnen dikke mensen niet gelukkig zijn en dat is bizar

Fatshaming-alert!!

Volgens dit artikel kunnen dikke mensen niet gelukkig zijn en dat is bizar

Deel dit artikel op

God, daar gaan we weer

Waar ik afgelopen zomer een tirade schreef over het toxische boek van Jamie Li, is het nu tijd voor een wintereditie. Want daar was ineens Amayzine, die een niet zo amazing artikel heeft gepubliceerd over dikke mensen. En ach, vooral dikke vrouwen dan. Want die lijken nog net iets vaker de lul te zijn. 

1 Het begint al met het intro

Het begint al met het intro
Bron:

Deel deze foto via

Fijn dat hier door de schrijfster van het artikel, Ellen Rikhye, al even wordt benoemd dat dikke mensen een afwijkend formaat hebben (afwijkend of niet; wie boeit dat eigenlijk iets?). Anyways: er wordt meteen duidelijk gemaakt dat dikke mensen afwijkend zijn, waar mensen vol verbazing en afkeuring naar kijken. 

2 Daarna wordt gesteld dat de vrouw in kwestie het 'te ver heeft laten komen'

Daarna wordt gesteld dat de vrouw in kwestie het 'te ver heeft laten komen'
Bron:

Deel deze foto via

Voor wie?! Voor jullie, omdat jullie nu tijdens de lunch naar een persoon met overgewicht kijken? Is dat zo kwellend voor jullie? Enfin, de vrouw wordt hier nu in ieder geval al goed op haar plek gezet en veroordeeld om haar gewicht.

Waarom moeten we allemaal in maatje 34 passen? Tuurlijk, het hebben van (ernstig) overgewicht brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar dat brengen het drinken van alcohol, roken en stress ook met zich mee. Dus bullshit. Stop ermee om altijd maar te denken dat dikke mensen zwak zijn en geen dieet kunnen volhouden of nooit naar de sportschool gaan. En daarbij is het hebben van een maatje 34 eerder uitzondering dan regel. En dan nog trouwens: waarom moeten we überhaupt allemaal hetzelfde zijn? Uniekheid siert de mens!

3 Waarom wordt er vanuit gegaan dat dikke mensen ongelukkig zijn?

Waarom wordt er vanuit gegaan dat dikke mensen ongelukkig zijn?
Bron:

Deel deze foto via

Damn jongen, de schrijfster van dit artikel gaat hier even helemaal los. Dikke mensen zijn volgens haar namelijk teleurgesteld in zichzelf, en hebben vrijwel geen zelfvertrouwen, motivatie en hoop. Nogal heftige woorden om in de mond te nemen over iemand die je niet kent, nietwaar? Daarbij: hoe kun je oordelen dat het eetgedrag ervoor zorgt dat iemand overgewicht heeft? 

4 Nee, niet iedereen die iets te dik is, heeft een kutjeugd gehad

Nee, niet iedereen die iets te dik is, heeft een kutjeugd gehad
Bron:

Deel deze foto via

Wederom klinkklare bullshit wat de schrijfster hier zegt. Ga anders naast de dame of heer in kwestie ook nog even de schuld aan de ouders geven. Wel zo makkelijk, niet zo netjes. 

5 Wat een KUT-einde ook?!

Wat een KUT-einde ook?!
Bron:

Deel deze foto via

Kom op Ellen. Ik lees in het tekstje eronder dat je twee kinderen hebt, en ik mag toch hopen dat jij ze niet meegeeft dat ze enkel gelukkig kunnen zijn en liefde kunnen ervaren wanneer ze ultraslank zijn. Want als je dat er al op jonge leeftijd zo inpepert krijgen ze een kutjeugd en overgewicht op latere leeftijd, heb ik mij laten vertellen. En dat is natuurlijk het ergste wat iemand kan overkomen.

6 Alle gekheid op een stokje:

Alle gekheid op een stokje:
Alle gekheid op een stokje:
Bron:

Deel dit GIFje via

Lieve mannen, vrouwen en anderen die dit lezen: dat je niet gelukkig kan zijn wanneer je overgewicht hebt is natuurlijk onzin. Trek je alsjeblieft niet te veel aan van mensen zoals Ellen Rikhye, die graag anderen omlaag proberen te halen om zichzelf beter te voelen. Iedereen mag er wezen, gelukkig zijn en recht hebben op liefde. Of je nu klein, gigantisch, dik, mager, zwart, wit of roze bent: trek je niet teveel van anderen aan en geniet van het leven! En laten we vooral met z'n allen de stereotypering dat vrouwen slank moeten zijn de deur uit bonjouren. Bedankt!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel