8 Mysteries rondom 8 jaar Soldaat van Oranje

Want deze musical is dus alwéér verlengd.

8 Mysteries rondom 8 jaar Soldaat van Oranje

Deel dit artikel op

1 Het aantal bezoekers

Het aantal bezoekers
Het aantal bezoekers
Bron:

Deel dit GIFje via

Volgens Soldaat van Oranje zelf is de musical al acht jaar lang iedere godganse dag helemaal tot de nok toe uitverkocht.  De TheaterHangaar waar de musical te bewonderen is, telt 1100 zitplekken. Een jaar heeft 365 dagen. Een snelle rekensom:

1100 x 365 = 401.500
401.500 x 8 (jaar) = 3.212.000

Ruim drie miljoen mensen hebben deze musical dus schijnbaar al gezien, wat betekent dat zo'n één op de vijf Nederlanders de musical gezien moet hebben. En nu pas écht de grote hamvraag: ken jij überhaupt mensen die erheen zijn geweest, met uitzondering van je verdwaalde oudtante? Begin maar met het wantrouwen van je omgeving, want van de vijf heeft er dus één de musical gezien. Spo0ky.

2 De einddatum

De einddatum
Bron:

Deel deze foto via

In 2013 was het al nieuws: Soldaat van Oranje was de langstlopende musical ooit. In 2013! Zitten we hier - anno 2018 - weer met een verlenging tot en met 2019. What the hell gebeurt er? Zou de musical ooit nog wel stoppen?

3 De cast

De cast
Bron:

Deel deze foto via

Ja, wie spelen er eigenlijk in? En eh, waarom is in die acht jaar tijd nog niemand fantastisch beroemd geworden door Soldaat van Oranje? Kijk maar eens naar bovenstaande mannen die allemaal de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema hebben vertolkt. Ken jij ze? Nee, precies.

4 Nog even een keer de bezoekers

Nog even een keer de bezoekers
Nog even een keer de bezoekers
Bron:

Deel dit GIFje via

Want ik kan er nog steeds niet over uit dat er al zoveel bezoekers zijn geweest. Komen ze überhaupt wel uit vrije wil? Of worden ze uit achterkamers geplukt en onder schot naar Katwijk aan Zee geloodst?

5 De reclames

Of het nu gewoon een beetje pochen is of niet, geen idee. Maar eens in de zoveel tijd wordt het hele land vervuild met posters over de 535e verlenging van Soldaat van Oranje, en verschijnt er sporadisch een ultralange reclame van de musical op televisie. Zorgen deze twee contactmomenten met de bewoonde wereld ervoor dat iedereen ineens als een gek richting Katwijk aan Zee gaat rijden?

6 Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee
Katwijk aan Zee
Bron:

Deel dit GIFje via

Nog zoiets vreemds. Wie heeft er in hemelsnaam voor gekozen om een of andere random hangar in Katwijk aan Zee om te bouwen tot theater? Verdacht hoor. Zo hoor je de gekidnapte bezoekers natuurlijk niet gillen.

7 Het thema Tweede Wereldoorlog

Het lijkt er steeds meer op dat ze inderdaad toch voor de Tachtigjarige Oorlog gaan. Hellup.

8 En het grootste mysterie: waarom ik er zelf nu ineens ook heen wil

En het grootste mysterie: waarom ik er zelf nu ineens ook heen wil
En het grootste mysterie: waarom ik er zelf nu ineens ook heen wil
Bron:

Deel dit GIFje via

Wát is er in godsnaam nou zo bijzonder aan die musical? Worden mensen echt onder schot gehouden binnen? Zien we de bezoekers überhaupt ooit nog terug? Of is de musical echt gewoon fantastisch? Potver, nu wil ik er ook heen. Het werkt toch wel, stomme Soldaat van Oranje.

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel