Dit zijn de meest extreme achtbanen ter wereld

Voor deze achtbanen moet je zeker geen mietje zijn!

Dit zijn de meest extreme achtbanen ter wereld

Deel dit artikel op

1 Formula Rossa

We beginnen meteen met de snelste achtbaan ter wereld. Deze achtbaan staat in Ferrari World, Abu Dhabi en behaalt een topsnelheid van maar liefst 240 km/u. Hopen dat je onderweg geen vliegende vogel meepakt, want dan zijn jullie allebei dood denk ik.

2 Steel Dragon 2000

In het Nagashima Spa Land in Japan is de Steel Dragon 2000 te vinden: met een baanlengte van 2479 meter officieel de langste achtbaan ter wereld. Twee keer deze track afrennen en je hebt je 5k voor de dag weer gerend!

3 Kingda Ka

Met een hoogte van 139 (!) meter is de Kingda Ka (Six Flags Great Adventure, USA) de hoogste achtbaan ter wereld. Veel tijd om van het uitzicht te genieten is er niet, want je valt meteen weer de afgrond in. Wie durft?

4 Gravity Max

Lihpao Land in Taiwan is de trotse eigenaar van de eerste Tilt Coaster ter wereld. Dit ziet er dood- en doodeng uit.

5 Takabisha

Deze achtbaan heeft een drop van 121 graden en is daarmee de steilste achtbaan ter wereld. Hij staat in Fuji-Q Highland, Japan.

6 Dodonpa

De Dodonpa doet je denken aan de uitgestorven Dodo of je overleden opa, maar hij is toch wel wat sneller dan dat. De Dodonpa is namelijk de snelst accelererende achtbaan ter wereld. En hij staat - voor de verandering - weer eens in het Fuji-Q Highland-park in Japan.

7 The Smiler

The Smiler in Alton Towers (Engeland) heeft het record van meeste inversies op haar naam staan. Deze 14 inversies zijn niet geheel zonder gevaar voor eigen leven, want deze toch al griezelige achtbaan is extra griezelig geworden na een ongeluk in 2015 waarbij 16 gewonden zijn gevallen. Vijf mensen waren zwaargewond, waarvan twee hun been hebben moeten laten amputeren. Zou jij hier nog in durven?

8 Tower of Terror II

In deze achtbaan in Dreamworld, Australië wordt je achteruit afgeschoten, waarna je vervolgens een toren op gaat en weer terug naar beneden valt. Achtbaan extreme, zullen we maar zeggen!

9 Gatekeeper

Deze achtbaan draagt de titel 'hoogste inversie ter wereld:' op 55 meter hoogte ga je namelijk even lekker over de kop. In Cedar Point, Ohio (USA) staat deze mooie wing coaster.

10 En de allervetste moet nog komen: Skyscraper

Deze achtbaan wordt naar verwacht in 2020 geopend in Orlando, USA. Het wordt met 150 meter de hoogste achtbaan ter wereld, en met een drop van 123 graden ook de meest steile achtbaan ter wereld. Zou jij in deze killer van een achtbaan durven?

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel