Het bewijs is hier: Huffelpuf is de beste afdeling van Zweinstein

Dat Huffelpuf de enige afdeling is die geen duistere tovenaars heeft voortgebracht zegt al genoeg, nietwaar?

Het bewijs is hier: Huffelpuf is de beste afdeling van Zweinstein

Deel dit artikel op

Zelf ben ik op en top Ravenklauw

En zou ik nooit vrijwillig willen toegeven dat er een andere afdeling beter zou zijn dan die van mezelf (oké, ik heb stiekem ook een zwak voor Zwadderich, dus die maakt nog wel een kans). Maar nu kwam ik dit bericht tegen, en eigenlijk klinkt het heel logisch dat Huffelpuf de beste afdeling van Zweinstein is. Lees maar eens mee:

1 Huffelpuf is de enige afdeling met een fatsoenlijke beveiliging naar de kamers

Huffelpuf is de enige afdeling met een fatsoenlijke beveiliging naar de kamers
Bron:

Deel deze foto via

Waar Griffoendor en Zwadderich gebruik maken van een 'beveiliger' (die gewoon iedereen naar binnen laat wanneer het juiste wachtwoord geroepen wordt), en Ravenklauwen telkens een raadsel moeten oplossen, heeft Huffelpuf het meest waterdichte systeem om hun leerlingenkamer te beveiligen. Een wachtwoord is natuurlijk enorm makkelijk door te vertellen en een raadsel kan met een beetje brein gemakkelijk opgelost worden. De Huffelpuffers daarentegen moeten in een kamer de juiste vaten vinden, en daar op een bepaald ritme het 'Helga Huffelpuf'-lied op trommelen.

Het beste van alles: mislukt die poging, dan valt er een compleet vat met azijn over je heen. Bij alle andere afdelingen zijn er geen consequenties wanneer je het verkeerde wachtwoord noemt of het raadsel niet opgelost krijgt. Zo kunnen indringers gewoon tot in de eeuwigheid blijven proberen, zonder dat iemand het doorheeft.

En stiekem eigenlijk gewoon het aller-aller-allerbeste van alles: ze zitten met hun kamers naast de keuken. Er letterlijk naast. Hoe fantastisch om daar in te sneaken en al die heerlijkheden meteen mee je bed in te nemen? Daar denken Griffoendors wel twee keer over na, aangezien zij wel een tochtje van 10 minuten moeten maken voordat ze bij de keukens en weer terug zijn.

2 Ze hebben de meest badass mascotte

Ze hebben de meest badass mascotte
Bron:

Deel deze foto via

Ik was ook nooit onder de indruk van de das (een slang, leeuw en adelaar zijn mijns inziens toch wel iets imposanter), maar toen ik onderstaand filmpje zag was ik meteen om.

En het leeuwenfilmpje wil ik jullie ook niet onthouden:

Want kijk nou! Eén enkele das neemt het op tegen zes leeuwen. Take that, Griffoendor.

3 Huffelpuf heeft als enige afdeling geen slechte tovenaars voortgebracht

Huffelpuf heeft als enige afdeling geen slechte tovenaars voortgebracht
Bron:

Deel deze foto via

Het is bij Huffelpuf eigenlijk ook onmogelijk om slechte tovenaars te ontwikkelen, want Huffelpuffers zijn onbaatzuchtig. Zij denken aan anderen voordat zij aan zichzelf zullen denken, en kunnen het dus niet over hun hart verkrijgen om een ander met opzet kwaad te doen. Dat is bij Zwadderich wel anders: zij staan bekend om hun sluwheid en trots. En door die kenmerken is het niet gek dat zo'n 90% van de kwaadaardige tovenaars zijn voortgevloeid uit Zwadderich. 

Maar ook Griffoender en Ravenklauw zijn niet helemaal netjes geweest: zo komt Peter Pippeling van Griffoendor, en zijn Gladianus Smalhart en professor Krinkel echte Ravenklauwen.

4 Waarom ze zo vredelievend en chill zijn? Dat komt natuurlijk door de plantjes

Waarom ze zo vredelievend en chill zijn? Dat komt natuurlijk door de plantjes
Bron:

Deel deze foto via

Pomona Stronk is niet voor niets het afdelingshoofd van Huffelpuf. De Huffelpuffers hebben bijna allemaal wel een aanleg voor kruidenkunde, en zijn dan ook vaak tussen de plantjes te vinden. Wij snappen wel waarom...

5 Huffelpuf is eigenlijk de terechte winnaar van het Toverschool Toernooi

Huffelpuf is eigenlijk de terechte winnaar van het Toverschool Toernooi
Bron:

Deel deze foto via

Harry en Carlo wonnen samen, maar Harry kreeg natuurlijk vet veel hulp van Alastor Dolleman. Carlo heeft het eigenlijk op eigen houtje gedaan (behalve de tip over de draken), en daarmee bewijst hij dat hij de allerbeste was van alle scholen. Go Huffelpuf!

6 Kortom: bij Huffelpuf zitten de liefste, maar meest badass personen ooit!

Kortom: bij Huffelpuf zitten de liefste, maar meest badass personen ooit!
Kortom: bij Huffelpuf zitten de liefste, maar meest badass personen ooit!
Bron:

Deel dit GIFje via

Was iedereen maar een beetje zoals Huffelpuf, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel