De ultieme levensverrijkende Upcoming Festival Paklijst is hier!

Die standaard paklijsten kennen we nu wel, maar deze lijst gaat pas echt je festival naar een hoger niveau tillen.

De ultieme levensverrijkende Upcoming Festival Paklijst is hier!

Deel dit artikel op

1 Red cups

Red cups
Red cups
Bron:

Deel dit GIFje via

Leuk voor de beerpong, nog leuker om te gebruiken als wc in je tent. Wanneer de nood te hoog wordt en je de wc no way josé meer gaat redden omdat je blaas net 2 liter bier te verduren heeft gekregen, bijvoorbeeld. Bekertje eronder schuiven, plassen, naast de tent legen, indien noodzakelijk herhalen.

2 Vuilniszak om te douchen

Vuilniszak om te douchen
Bron:

Deel deze foto via

Normaal zou je een vuilniszak en douchen (vies/schoon) mijlenver uit elkaar houden, maar op een festival is de vuilniszak juist de oplossing tegen de 3-uur durende wachtrij bij de douches. Vul de vuilniszak met water, prik een klein gaatje aan de onderkant en vraag een grote, sterke vent om ‘m even boven je te houden terwijl het water eruit sijpelt en je een soort van schoon wordt. Bijkomend voordeel: het water warmt in de vuilniszak enorm snel op wanneer de zon erop schijnt. Geen koude douche voor jou!

3 Vochtige washandjes voor wanneer je niet wil douchen

Vochtige washandjes voor wanneer je niet wil douchen
Bron:

Deel deze foto via

Ben jij zo’n festivalganger van het kaliber “een festival experience is pas compleet wanneer je ver uit de buurt blijft van de douche?” Goorlap. Neem op z’n minst vochtige washandjes mee. Daar kun je niet alleen jezelf mee poetsen, maar ook je schoenen die er na één dag al uitzien alsof je door vijf kamelen bent ondergescheten.

4 Waxinelichtjes en blikken knakworst zodat je een verwarming kan bouwen

Waxinelichtjes en blikken knakworst zodat je een verwarming kan bouwen
Bron:

Deel deze foto via

Knakworsten heb je sowieso bij je, en waxinelichtjes zijn ook vet handig. Het ziet er sowieso gezellig uit ’s avonds, en is ook wel gewoon erg praktisch bij gebrek aan verlichting. Maar wanneer je de twee combineert kun je dus een verwarming maken om je schoenen te laten drogen! Vet handig wanneer de weergoden het hele weekend aan het mokken zijn. Niets zo erg als natte voeten.

5 Om in de diy-sferen te blijven: neem een plastic fles, bier en ducttape mee

Om in de diy-sferen te blijven: neem een plastic fles, bier en ducttape mee
Bron:

Deel deze foto via

Een plastic fles is sowieso handig (zie een paar puntjes hieronder), bier is een eerste levensbehoefte, en ducttape is natuurlijk ook chill wanneer je tent (of je leven) uit elkaar valt. Combineer deze drie topproducten, en je hebt een zelfgemaakte wespenvanger! Knip de fles doormidden, draai de bovenkant om, zet de onderkant vast, en giet er een laagje bier in. Doei, klotebeesten!

6 Pakken rode wijn

Pakken rode wijn
Bron:

Deel deze foto via

Deze zit op het randje van ‘standaard paklijst’, want dit zou gewoon de standaard uitrusting van de gemiddelde festivalbezoeker moeten zijn. Weegt niet veel, mag mee de camping op, is hartstikke lekker, heeft soms zelfs een chique tapje zoals hierboven, en kan gewoon warm worden. Helaas zie ik nog steeds te weinig pakken rode wijn, en te veel blikken lauwe pils, dus vandaar dat deze wel in het lijstje moet.

7 ORS (oraal rehydratatiemiddel) zodat je kater een beetje in toom blijft

ORS (oraal rehydratatiemiddel) zodat je kater een beetje in toom blijft
ORS (oraal rehydratatiemiddel) zodat je kater een beetje in toom blijft
Bron:

Deel dit GIFje via

Op vakantie gaat de ORS mee wanneer je spontaan de hele inhoud van je lichaam eruit schijt wanneer je lekker ‘zoals de locals’ wil gaan eten, maar even vergeten bent dat je heel erg Hollands - en dus niks gewend bent. Maar ORS kun je dus ook prima meenemen naar festivals: tegen de katers weliswaar! Voor het slapen gaan even oplossen in een liter water, en je wordt een keer niet wakker als een verschrompelde rozijn.

8 Over uitdrogen gesproken: een 0,75 literfles water

Over uitdrogen gesproken: een 0,75 literfles water
Over uitdrogen gesproken: een 0,75 literfles water
Bron:

Deel dit GIFje via

Neem ‘m leeg mee, dat scheelt een hoop gewicht. Eenmaal aangekomen op de camping vul je ‘m gewoon met water en zet je ‘m naast je bedje. Zo voorkom je dat je ergens midden in de nacht wakker wordt met een mond die nog het meest wegheeft van de Sahara.

9 Ook handig naast je bed: wc-papier

Ook handig naast je bed: wc-papier
Ook handig naast je bed: wc-papier
Bron:

Deel dit GIFje via

Sowieso fijn om jezelf af te kunnen vegen wanneer je wil plassen, maar ook om soms even je neus te reinigen van dat gitzwarte snot. <3 festivals.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel