Dit zijn de engste plekken op de wereld waar zelfs locals niet durven te komen

Reddit-gebruiker Horsecave opende er een draadje over op Reddit en het overstroomde met verhalen, mythen en legenden.

Dit zijn de engste plekken op de wereld waar zelfs locals niet durven te komen

Deel dit artikel op

1 De Padmanabhaswamytempel in India

De Padmanabhaswamytempel in India
Bron:

Deel deze foto via

Hoewel de tempel supertoeristisch is om te bezoeken, kan niemand de laatste - nog afgesloten - kamer binnen. De andere kamers zijn wel al leeggehaald, daarin lagen juwelen, goud, edelstenen en andere schatten ter waarde van ongeveer achttien miljard euro (!). De laatste kamer is echter niet te openen, en er gaan ook spannende verhalen over de ronde:

- Mocht de laatste kamer geopend kunnen worden dan gebeuren er catastrofale dingen.
- Er leven waarschijnlijk onnoemelijk veel slangen.
- Sommigen denken dat de kamer in contact staat met de zee, waardoor de hele stad Kerala (waar de tempel staat) zou overstromen wanneer de kamer geopend wordt.
- Anderen denken weer dat er een geheime tunnel in de kamer zit, waardoor de kamer van binnenuit op slot kan blijven.

2 De tunnels/catacomben onder Parijs

De tunnels/catacomben onder Parijs
Bron:

Deel deze foto via

Wist jij al dat er zich een heel tunnelstelsel onder Parijs bevindt? De tunnels zijn in totaal bijna zo'n 300 kilometer lang, en goed afgeschermd voor toerisme. Vroeger werden hier de beenderen van dode Parijzenaars gedumpt. Soms gaan er toch mensen in die de tunnels willen verkennen, maar velen daarvan verdwalen en komen pas na enkele dagen of helemaal nooit meer terug.

3 Black Mountain in Australië

Black Mountain in Australië
Bron:

Deel deze foto via

De binnenkant van deze berg is eigenlijk gewoon een doolhof. Eens in de zoveel tijd veranderen de wegen zelfs, wanneer er binnenin iets instort. De berg fluistert en maakt volgens de locals geluid door de wind. De mensen die naast de berg wonen kunnen geen tv- of radiosignaal ontvangen, en er wordt gezegd dat er een groot katachtig dier in de berg woont.

4 North Sentinel Island bij India

North Sentinel Island bij India
Bron:

Deel deze foto via

De inwoners van dit eiland zijn nog helemaal back to basic: technologie bestaat er niet. Ze zijn zo schuchter dat de overheid heeft besloten dat ze mensen mogen vermoorden die het eiland proberen te betreden. De mensen die om het eiland heen wonen denken dus wel twee keer na wanneer ze overwegen om naar het eiland te gaan. Laatst was er een helikopter naar het eiland gestuurd na een heftige aardbeving om te kijken of het goed ging met de inwoners, maar zij schoten alleen maar pijlen op de helikopter af.

5 Kasteel Houska in Tsjechië

Kasteel Houska in Tsjechië
Bron:

Deel deze foto via

Het kasteel werd rondom een groot hellengat gebouwd. Uit dit enorm diepe gat zouden half-dierlijke en half-menselijke wezens kruipen, en gevleugelde duistere figuren vliegen. In het kasteel woonde niemand, het was alleen gebouwd om het duistere gat af te kunnen sluiten en de demonen binnen te houden.

Het verhaal gaat dat een ter dood veroordeelde gevangene zich voor strafvermindering in het gat had laten zakken. Hij gilde, werd weer omhoog gehesen en zag eruit alsof hij dertig jaar ouder geworden was: zijn huid was verrimpeld en zijn haar was ineens wit.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben nazi's het kasteel schijnbaar als geheim hoofdkwartier gebruikt, en maakten zij gebruik van de duistere krachten die aanwezig waren om hun strijd te proberen te winnen.

6 De tombe van de Chinese keizer Qin Shi Huang Di

De tombe van de Chinese keizer Qin Shi Huang Di
Bron:

Deel deze foto via

Er gaan verhalen de ronde dat de graftombe van de Chinese keizer vervloekt is, omdat hij een moordlustige en machtige keizer was. Daarnaast is er het vermoeden dat er een meer van kwik binnenin de tombe is, dus het is ook gevaarlijk om de tombe te openen. De tombe is goed afgesloten, want de helpers zijn zelf levend begraven terwijl ze de tombe dichtmaakten.

7 De Nyangani-berg in Zimbabwe

De Nyangani-berg in Zimbabwe
Bron:

Deel deze foto via

De mythe gaat dat wanneer je deze berg beklimt en nare of gemene opmerkingen over de berg maakt, je voor altijd verdwijnt. De locals blijven er mijlenver uit de buurt, maar toeristen willen de gok nog weleens wagen. Door de jaren heen zijn er al een hoop mensen verdwenen, en nooit meer teruggevonden. Alle opmerkelijke verdwijningen kun je hier teruglezen.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel