De opbouw van Pinkpop is gestart: wie gaat daar 15 juni het hele weekend slapen?

Want zoals ze op ieder ander festival zeggen: slapen doe je maar op Pinkpop!

De opbouw van Pinkpop is gestart: wie gaat daar 15 juni het hele weekend slapen?

Deel dit artikel op

Pinkpop...

Pinkpop...
Bron:

Deel deze foto via

Hartstikke leuk hoor, maar eigenlijk ook weer niet. Het is het oudste festival van Nederland, en één van de oudste van Europa. Maar hoewel er ieder jaar dus blijkbaar voldoende animo voor is, is het nu niet bepaald fantastisch daar. Sorry, diehard Pinkpoppers.

1 De gemiddelde leeftijd ligt rond de 40 jaar

De gemiddelde leeftijd ligt rond de 40 jaar
Bron:

Deel deze foto via

Als jongere word je niet per se gelukkig wanneer je probeert te feesten maar je jezelf om de haverklap een ongeluk schrikt omdat er wel heel veel lookalikes van je ouders rondwandelen. Sterker nog: de kans dat je ouders er ook echt daadwerkelijk zijn is zeker aanwezig als je een muziekliefhebbende familie hebt. 

En daarom stond Justin Bieber vorig jaar dus ineens op de bühne. Hoe groot wil je het leeftijdsverschil hebben? Dit is nu weer het andere uiterste...

2 De line-up slaat nergens op

De line-up slaat nergens op
Bron:

Deel deze foto via

Oké, oké. In 2014 werden The Rolling Stones naar Landgraaf gehaald. Chapeau voor dat. Maar voor de rest: de line-up is veel te divers. Het is bijna onmogelijk om fan te zijn van alles wat er speelt. Dit is in tegenstelling tot vele andere festivals, waar duidelijke keuzes worden gemaakt die gebaseerd zijn op bepaalde muziekgenres.

3 Jan Smeets (de directeur en oprichter) is een irritant ventje

Jan Smeets (de directeur en oprichter) is een irritant ventje
Bron:

Deel deze foto via

Ja, sorry. Maar dit is nu eenmaal zo. Met z'n jaarlijkse speech, en leugens over de kaartverkoop.

4 De roze hoedjes

De roze hoedjes
Bron:

Deel deze foto via

Ze zijn niet mooi. Alleen praktisch aangezien er precies 0 schaduwplekken zijn op het hele festival. Of je moet de hele dag in een zwetende tent willen staan en niets van de andere twee stages mee willen krijgen.

5 "Slapen doe je maar op Pinkpop"

"Slapen doe je maar op Pinkpop"
Bron:

Deel deze foto via

Een veelgehoorde quote op andere festivals zoals Lowlands. En daar is niets van gelogen, want een nachtprogrammering is er op Pinkpop niet. Het feest bevindt zich op camping B, maar heel boeiend is dit nu ook weer niet.

6 Vanaf de campings is het pokkerver lopen naar de ingang

Vanaf de campings is het pokkerver lopen naar de ingang
Bron:

Deel deze foto via

Camping A is te doen, want die ligt naast de ingang. Maar dat zit natuurlijk binnen no-time al vol met de diehards die de avond ervoor al voor de ingang gaan bivakkeren. Camping B is 20 minuten lopen, en camping C is een halfuur lopen. Zitten er eigenlijk wel mensen op camping C of is deze camping gewoon een mythe? Even terug naar je tentje om een vestje te halen of ff te chillen zit er op Pinkpop dus niet in. Vandaar dat ze 's nachts zoveel slapen.

7 En zo heerlijk typisch aan Pinkpop: de berg

En zo heerlijk typisch aan Pinkpop: de berg
Bron:

Deel deze foto via

Rasechte Limburgers die geen kaartje kopen, maar lekker boven op de berg gaan zitten met zelf meegebrachte drank en jointjes om vanaf daar mee te kunnen genieten met het festival. Wat een heerlijk volk toch hè, die Limburgers :-)

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel