16 Heerlijke Franse songs die dit jaar niet mogen ontbreken in je zomerplaylist

Even jezelf onderdompelen in Franse hitjes en je bent klaar voor de zomer!

16 Heerlijke Franse songs die dit jaar niet mogen ontbreken in je zomerplaylist

Deel dit artikel op

Er is nog steeds té weinig Franse popmuziek in Nederland te horen

Vorig jaar hebben we al een prachtig lijstje gemaakt met maar liefst vijftien Franse songs (die kan je hier checken). We zijn nu precies een jaar verder en er is weer zoveel moois uitgekomen, maar helaas waait het nog steeds niet helemaal over naar Nederland. WHATEVER! Dan doen wij wel weer het zware werk. Dus bij dezen: zestien (eentje meer dan vorig jaar, zo zijn we dan ook wel weer) Franse songs die jouw zomer net even wat zonniger maken!

1 Non-sens - Louane

Een lijstje met Franse hits is niet compleet zonder m'n girl Louane! Wat mij betreft is zij dé grote ster uit Frankrijk, maar come on Nederlandse hitlijsten: why you gotta ignore mi girl? Deze track heeft een heerlijk mellow beat. Combineer dit met de zoete klanken van Louane en ik heb gelijk zin in een roadtrip door Frankrijk!

2 Copines - Aya Nakamura

Je kon in 2018 geen ruimte binnenstappen of je hoorde wel iemand "Oooh djadja" neuriën of zingen. Vreselijk! En dat terwijl de artiest ook deze vrolijke song heeft uitgebracht. Sterker nog: hij stond op hetzelfde album! Dus dompel je even lekker onder in de steeldrum-achtige beat en geniet van Copines.

3 À Nos Souvenirs - Trois Café Gourmands

Franser dan dit krijg je het bijna niet! Een heerlijk lied dat de kleine dingetjes van de Franse cultuur de hemel in prijst en een gevoel van nostalgie opwekt. De warme gitaar en de verschillende stemmen maken dit volkse pareltje tot een zeer gezellig plaatje! Dan gaan ze ook nog eens allemaal "Yappa yappa ya" achter elkaar zingen en voelt het aan als een plaat van FRANS Bauer. Snap je?! Haha...

4 La Parisienne - Christophe Maé

Toegegeven: Christophe ziet er een beetje uit als de Franse versie van Robin Thicke. MAAR! Dit is gewoon een heel fijn en smooth liedje, dus zet hem eens op en geniet gewoon van dit heerlijk relaxte nummer.

5 Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu? - Medi Sadoun

Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu? is een ZIEK lange titel. Maar het is wel de titel van het vervolg op de Franse hitcomedy-film Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? uit 2014. Bij de release van het vervolg (die in Nederland gewoon als Bon Dieu 2 uitgekomen is) werd ook dit liedje uitgebracht en dat is fijn, want het liedje is upbeat, leuk en vrolijk. Luisteren dus! Oh, en check de film ook.

6 Allez Reste - Boulevard des Airs ft. Vianney

Ook dit is weer een wat rustiger liedje en juist daardoor ook heel fijn! Heerlijk om niet door te hebben wat er gezongen wordt, maar wel even lekker weg te kunnen dromen. De boys klinken in ieder geval heel vriendelijk, dus ga maar lekker in het zonnetje zitten. Dan komt het allemaal wel goed!

7 Ta Main - Claudio Capéo

De muziek van Capéo is makkelijk te herkennen, want je hoort altijd wel ergens in zijn liedjes een accordeon. Dit kan heel oubollig zijn, maar dat is het in dit geval niet! Je kan heerlijk dansen op dit nummer en als je Frans kan, dan lijkt het me een mooie meezinger.

8 Un Peu De Rêve - Vitaa ft. Claudio Capéo

Hé, daar heb je Claudio Capéo weer! Ditmaal als ondersteuning in deze lekkere track van Vitaa. De geëmotioneerde stemmen bieden een mooi contrast met het vrolijke deuntje en dat maakt het ook gewoon weer heel fijn om naar te luisteren!

9 Tes Rêves - Dabs ft. Maes

Net zoals hier in Nederland zijn de Noord-Afrikaanse invloeden in de Franse rapscene steeds prominenter. Maes lijkt de Franse versie van Boef te zijn. Maar waar ik geen fan ben van Boef, ben ik dat wel van Maes! (Waarschijnlijk omdat ik het niet versta, maar goed.) Laat je niet misleiden door deze winterse videoclip, ook deze track vormt de perfecte soundtrack voor je zomer.

10 La Thune - Angèle

Frankrijk zit vol met getalenteerde supersterren, want naast Louane is er ook Angèle! Zeker eentje om in de gaten te houden, want ze bracht in 2018 haar eerste album uit en die was mega succesvol. La Thune is het eerste nummer op het album Brol en geeft meteen een goede indicatie wat we kunnen verwachten van Angèle. Vrolijke, maar bijna hypnotiserende deuntjes met fijne, zachte vocals.

11 Tout Oublier - Angèle ft. Roméo Elvis

We gooien er gewoon gelijk nog eentje van Angèle achteraan, want love haar. Ook in dit duet met Roméo Elvis word je weer in een soort trans gebracht en I love every minute of it!

12 Acrobates - L.E.J

Één van de dames van L.E.J bespeelt de contrabas en laat me je dit zeggen: dat is fijn! Het geeft dit lied een unieke sound waarop je spontaan wilt gaat dansen. De dames zingen ook nog eens prachtig, waardoor het geheel heerlijk wegluistert.

13 Khapta - Heuss L'enfoiré ft. Sofiane

Even heel wat anders dan het vorige liedje, tikkie agressiever. Maar, joh. Lekker juist! Het liedje bevat een sexy saxofoon-haakje (zoals alle hits dat tegenwoordig hebben) dat de snelle rapcoupletten mooi onderbreekt!

14 Comme Des Enfants - Coeur de Pirate

Zo stoer en beukend als het vorige lied was, zo lief en oprecht is dit liedje. Het geheel voelt als een sprookjesboek dat tot leven wordt gewekt. Van de violen tot het fragiele stemgeluid van de zangeres: het klopt gewoon! Een heel fijn liedje om op een warme zomerse nacht in je bed te luisteren, heerlijk!

15 Maryland - ELEPHANZ ft. Eugénie

Luister ook zeker naar wat indie-muziek uit Frankrijk tijdens je zomer! Maryland combineert Franse teksten met Engelse, waardoor je een wat beter beeld krijgt van welk gevoel dit lied naar voren probeert te brengen. Het is een perfect liedje om aan te hebben als je met vrienden in een parkje Coronaatjes ligt te drinken. FIJN!

16 Les Temps Est Bon - Bon Entendeur ft. Isabelle Pierre

En dan hebben we uiteindelijk mijn favoriete liedje van het moment: Les Temps Est Bon! Dit liedje schreeuwt gewoon "Ga s.v.p. heel gauw op vakantie in Frankrijk" voor mij. Een heerlijk deuntje plus een stem die zo vervormd is dat het lijkt alsof je naar een oude radio zit te luisteren: het voelt gewoon heel nostalgisch aan. Vinden we fijn!

Voor meer héérlijke Franse songs kan je ook deze Spotify-afspeellijst volgen:

Bonus: Alright - Jain

Jain is een Franse zangeres, maar ze maakt Engelstalige muziek. Dat is in dit geval jammer, want daardoor kon ik haar niet écht in deze lijst zetten. Haar muziek is echter wel heeeeeeel chill, dus geniet even van dit liedje en zoek haar daarna snel zelf op!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel