5 Slechte films die dit jaar uitkomen, maar sowieso goed bezocht gaan worden

Hou je hart maar vast.

5 Slechte films die dit jaar uitkomen, maar sowieso goed bezocht gaan worden

Deel dit artikel op

Als 2018 ons iets heeft geleerd: slechte recensies betekent niet slecht bezocht

Als 2018 ons iets heeft geleerd: slechte recensies betekent niet slecht bezocht
Bron:

Deel deze foto via

De kritieken voor Jandino Asporaat's tweede film waren niet bijzonder lovend. Zo gaf het AD de film maar twee sterretjes en Filmtotaal zelfs maar anderhalve ster. Maar ik gok dat Jandino daar wel mee kan leven, aangezien de film in zeer korte tijd 400.000 bezoekers naar de bioscoop wist te lokken! DA'S NIE NIKS! Maar ja, dat gebeurt eigenlijk ieder jaar weer. 

Dus nu gaan we even een voorspellen welke films slechte recensies gaan krijgen, maar het wel goed gaan doen!

1 Johan Nijenhuis komt natuurlijk weer swingin' met z'n succesformule

Verliefd op Cuba (14 februari)

Waarom slechte recensies?
De films van Johan zijn vrij standaard. Je neemt leuke/knappe BN'ers mee naar een mooi land en voilà: je hebt een echte Johan Nijenhuis-film! Costa, Toscaanse Bruiloft en natuurlijk Verliefd op Ibiza (waar Verliefd op Cuba vrij letterlijk de titel van leent). De films worden over het algemeen bekritiseerd vanwege hun oppervlakkige karakter en dat zal bij deze film niet anders zijn.

Waarom toch goed bezocht?
Mensen houden van standaard! Soms is het gewoon hartstikke fijn om naar iets makkelijks te kijken. Niet nadenken, gewoon genieten van de mooie plaatjes. En die mooie plaatjes zullen er zijn! Cuba leent zich natuurlijk erg goed om dat heerlijke zomergevoel over te brengen naar de Nederlandse bioscopen. Tel daarbij op dat de film de eerste Ladies Night bij Pathé dit jaar aftrapt, de film op Valentijnsdag uitkomt en er een samenwerking met La Cubanita klaarstaat. Volle zalen, pik!

2 Iedereens favoriete groepsactiviteit is weer omgevormd in een horrorfilm

Escape Room (28 februari)

Waarom slechte recensies?
Op de één of andere manier krijgen horrorfilms het altijd zwaar te verduren. Het is natuurlijk ook niet zo gek, want horrorfilms draaien niet altijd om het verhaal. Veel mensen komen voor de scares en deze film lijkt daar meer op in te spelen. De escape rooms zijn natuurlijk ook wel heel erg een gimmick en een beetje afgekeken van Saw.

Waarom toch goed bezocht?
Omdat het horror is! Horror is één van de weinige genres waarvoor mensen echt een film opzetten, alleen om het feit dat het horror is. Het is een soort van attractie: het gaat om de ervaring, de spanning en de schrik! Tel daarbij op dat horrorfilms met een relatief klein budget worden gemaakt en je spreekt al snel over een succes.

3 Ook worden we dit jaar getrakteerd op een vervolg op dit juweeltje

Misfit 2 (25 september)

Waarom slechte recensies?
De eerste film werd nogal matig ontvangen. Zo gaf CineMagazine de film anderhalve ster en het NRC nog een halve ster minder. Aiii. Het was eigenlijk gewoon een soort Nederlandse Mean Girls, maar dan zonder de gevatte humor. De casting van vloggers (die ongeveer twintig jaar zijn) clashte ook met de figurantenpubers, die wel gewoon dertien waren. 

Waarom toch goed bezocht?
Vloggers. Zegt genoeg, toch? Je cast mensen in je film waarvan je weet dat ze een goede fanbase hebben en een platform hebben waar ze de film op zullen promoten. Kom maar door!

4 Er komt ook een kerstfilm die gebaseerd is op de superhit van Wham!...

Last Christmas (29 november)

Waarom slechte recensies?
Kerstfilms staan erom bekend dat ze MEGAzoetsappig zijn en deze zal niet heel anders worden, want dit wordt namelijk een... ROMANTISCHE COMEDY! Uniek! Daarbij komt dat het héél erg duidelijk is dat het idee was: "Wow, Last Christmas is nog steeds een populair lied. Zullen we een filmpje maken?"

Waarom toch goed bezocht?
Omdat Last Christmas van Wham! wel oprecht nog steeds heel populair is, dus elke keer dat je het liedje hoort is het #reclame. Plus! Mensen houden van zoete, romantische comedy's. Daar komt nog bij dat die guy van Crazy, Rich Asians is, zij van Game of Thrones en dat er nog niet echt andere kerstfilms op de planning staan. Dus het zal wel weer een succes worden!

5 Er komt ook weer eens een remake van The Grudge en die heet...

Er komt ook weer eens een remake van The Grudge en die heet...
Er komt ook weer eens een remake van The Grudge en die heet...
Bron:

Deel dit GIFje via

Grudge (11 juli)

Waarom slechte recensies?
Een remake komt al gelijk lui over. Het is de definitie van "we willen niet iets nieuws bedenken, maar verder bouwen op wat we al hadden lijkt ons ook wel lastig" en dus maken ze hem gewoon opnieuw.

Waarom toch goed bezocht?
Het is The Grudge. Die film was legendarisch toen we nog op school zaten. Hij was eng, niemand kon meer slapen en nu gaan we onze vrienden uitdagen om hem weer te kijken. We weten dat het gaat tegenvallen en toch zal je zien dat het zaaltje weer bomvol zit! CLASSIC!

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel