De nieuwe Lion King-film is totaal overbodig en dit is waarom

(Maar ik ga hem wel zien, want cute.)

De nieuwe Lion King-film is totaal overbodig en dit is waarom

Deel dit artikel op

1 Iedereen kent natuurlijk wel de classic animatiefilm uit 1994

Iedereen kent natuurlijk wel de classic animatiefilm uit 1994
Iedereen kent natuurlijk wel de classic animatiefilm uit 1994
Bron:

Deel dit GIFje via

Dat waren simpelere tijden, toen noemden we het nog gewoon De Leeuwenkoning (stel je voor dat we Frozen nu Bevroren hadden genoemd). Het was een onverwacht succes voor Disney, aangezien The Lion King voor hun een bijzaak was. Ze hadden namelijk al hun hoop gevestigd op Pocahontas. Nou we weten allemaal hoe dat gelopen is, geloof ik. Want hoeveel mensen kennen "Hakuna Matata" en hoeveel mensen kennen "Colors of the Wind"? Precies.

2 The Lion King is eigenlijk nooit echt uit de mode gegaan

The Lion King is eigenlijk nooit echt uit de mode gegaan
The Lion King is eigenlijk nooit echt uit de mode gegaan
Bron:

Deel dit GIFje via

Overal waar je kijkt kan je wel iets vinden van De Leeuwenkoning. Of het nou Simba-knuffeltjes zijn bij je plaatselijke speelgoedboer, de parades in Disneyland of het feit dat de musical elke keer weer terugkomt naar de Nederland: The Lion King leeft!

3 En nu komt Disney op de proppen zetten met de zoveelste "live-action" remake

En nu komt Disney op de proppen zetten met de zoveelste "live-action" remake
En nu komt Disney op de proppen zetten met de zoveelste "live-action" remake
Bron:

Deel dit GIFje via

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat Disney de afgelopen jaren al hun klassieke tekenfilms in een "echte mensen"-jasje gooit. Dat is niet echt iets nieuws (want in 1996 werd dat al gedaan met 101 Dalmatiërs), maar nu hebben ze er echt een strategie van gemaakt. Want nostalgie, en dat verkoopt! Kijk maar eens even mee naar de cijfertjes: de remake van The Jungle Book zo'n 966 miljoen(!) dollar opgebracht en de remake van Beauty and the Beast meer dan een miljard dollar. Dus ja, we begrijpen best dat Disney nog even doorgaat met films als Aladdin, Dombo, Mulan en nu dus ook The Lion King.

4 Het ziet er alleen naar uit dat Disney niet veel wil afwijken van het origineel

Het ziet er alleen naar uit dat Disney niet veel wil afwijken van het origineel
Het ziet er alleen naar uit dat Disney niet veel wil afwijken van het origineel
Bron:

Deel dit GIFje via

En dat was een beetje hetzelfde probleem bij Beauty and the Beast een paar jaar geleden. Deze films zijn ZO iconisch dat je het grootste gedeelte van je fans pissig maakt als het niet lijkt op de film die je opnieuw maakt. Maar wat is het doel dan (naast heel veel geld voor Disney) van zo'n film?

5 Maar niet gevreesd, want dit vriendje van Monica regisseert namelijk de film!

Maar niet gevreesd, want dit vriendje van Monica regisseert namelijk de film!
Bron:

Deel deze foto via

Dit is Jon Favreau en hij is gewoon top. Hij regisseerde de Jungle Book-remake en dat was nog eens een goede remake. Die film belicht namelijk andere aspecten van het verhaal van Mowgli dan de tekenfilm uit de jaren zestig en behoudt ook nog de iconische scènes. Top gedaan dus!

Alleen wat The Jungle Book had en wat The Lion King niet heeft is bronmateriaal. The Jungle Book is gebaseerd op meerdere verhalen van Rudyard Kipling. The Lion King is zelf bedacht door het Disney-team (misschien zelfs gestolen, maar dat is een ander verhaal) en is gebaseerd op Hamlet. Dus heel veel meer om mee te werken hebben ze niet. Daarbij komt dat de liedjes zo erg de film dragen, dat je die niet echt kan weglaten - dat moet je ook niet willen trouwens! Maar het beperkt een regisseur in hoe hij het verhaal opnieuw kan vertellen.

6 Toch ben ik wel hyped voor deze film!

Toch ben ik wel hyped voor deze film!
Bron:

Deel deze foto via

De eerste trailer (die vind je hieronder) ziet er namelijk prachtig uit en de cast barst ongeveer uit elkaar van talent! Zelfs de stem van Mufasa keert terug, dus dat is sowieso al een plus! Het feit dat ze Beyoncé en Childish Gambino hebben weten te strikken voor deze musical is goud. Verder ziet leeuwenwelpje Simba er megaknuffelbaar uit, dus ik ben al om. Dat de film een succes wordt, zit er natuurlijk dik in, maar of de film echt nodig is... Ik weet het niet. Als het verhaal niet verandert en de shots worden nagemaakt van de eerste film, waarom zou je dan niet gewoon de tekenfilm weer kijken?

7 Maar goed, kijk zelf de trailer! Hij ziet er namelijk wel echt prachtig uit:

Dus wat vinden jullie? Overbodig of heb je deze film meer nodig dan dat je zuurstof nodig hebt?

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel