8 Hilarische en stressvolle kaartspelletjes die jij en je vrienden MOETEN spelen

We kennen allemaal tegenwoordig 30 Seconds wel, maar kende je deze spellen al?

8 Hilarische en stressvolle kaartspelletjes die jij en je vrienden MOETEN spelen

Deel dit artikel op

1 Exploding Kittens

Exploding Kittens
Bron:

Deel deze foto via

Het spel dat gemaakt is om het bloed onder je nagels vandaan te halen! Een hele stapel aan grappige kattenkaartjes maken het spel, waarbij het de bedoeling is om je vrienden zo hard mogelijk te fucken. Degene die de Exploding Kitten-kaart pakt is de sjaak, want die gaat dood... Tenzij! Hij een defuse-kaart heeft om de bom mee te ontmantelen. Verder nog heel veel andere pestkaarten. Als je dit spel niet té serieus neemt (anders word je namelijk helemaal gek), is dit echt megaveel fun.

2 Jungle Speed

Jungle Speed
Bron:

Deel deze foto via

Dit spel is zo intens en heftig, maar wel heel erg leuk! Iedere speler krijgt een stapeltje gesloten kaarten voor zich. Één voor één draaien de spelers hun kaartjes om. Draait een van je vrienden nou ineens een kaart om met hetzelfde patroon als jouw opengelegde kaart: dan moet je snel zijn! In het midden staat een totem en wie van jullie twee die als eerste te pakken heeft is veilig. De andere krijgt de hele stapel kaarten. Het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te zijn. Gelukkig lijken alle patronen heel erg op elkaar, waardoor je altijd zit te stressen: "Moet ik hem nu wel of niet pakken?!"

3 Cards Against Humanity

Cards Against Humanity
Bron:

Deel deze foto via

Misschien ken je deze al, maar hij is té goed om niet te benoemen! Hier hoef je even niet te stressen, maar alleen maar heel hard te lachen! Althans, als je een beetje tegen humor kan die nogal grof is. Het gaat namelijk zo: per ronde legt één iemand een zwarte kaart op. De andere spelers kijken bij hun witte kaarten naar een grappig/passend antwoord en leggen die gesloten op. Degene die de zwarte kaart heeft opgelegd kiest zijn favoriet en de favoriete kaart is de winnaar van die ronde. De antwoorden die je kan opleggen zijn zo hilarisch grof, dat je waarschijnlijk moet janken van het lachen. 

4 Joking Hazard

Joking Hazard
Bron:

Deel deze foto via

Voor fans van spellen zoals Cards Against Humanity! Het idee is praktisch hetzelfde, maar dan visueel. Iemand legt twee kaarten op, zodat er twee panels van een kort stripje liggen. De andere spelers kijken naar hun kaarten en proberen het stripje zo passend mogelijk af te maken. Het doel is natuurlijk iedereen zo hard mogelijk te laten lachen. Dat gaat wel lukken, want ook dit spel is weer heerlijk grof en het is van de maker van de hilarische webcomics Cyanide & Happiness!

5 F**k: The Game

F**k: The Game
Bron:

Deel deze foto via

Eeeeennnnn we zijn weer terug bij dikke stress! Gelukkig MOET je bij dit spel lekker veel schelden. Iedereen krijgt een stapel kaarten en draait één voor één de kaarten op. Hierbij roep je de kleur van de kaart als de letters zwart zijn, de kleur van het woord als de letters gekleurd zijn of je schreeuwt een scheldwoord als die erop staat. MAAR! Er is natuurlijk een catch: het woord fuck mag je niet benoemen. Als iemand er te lang over nadenkt, dan mogen de andere spelers op de stapel met kaarten slaan. Degene die als er eerste de stapel slaat mag twee kaarten verdelen over zijn medespelers, de rest gaat naar de slome die z'n kaart niet kon benoemen. Weer is het doel om al je kaarten als eerste kwijt te zijn.

6 Boonanza

Boonanza
Bron:

Deel deze foto via

Dit is een regelrechte klassieker onder de kaartspelveteranen, maar nog niet iedereen kent deze en dat is eeuwig zonde. Dit is best een tactisch spel. Je plant bonen in en je hoopt hier steeds andere bonen op te kunnen leggen, zodat je oogst groter is. Ondertussen probeer je andere kaarten weg te ruilen, zodat je die niet hoeft in te zaaien op de plek waar je al een andere boonsoort hebt. Die moet anders uit de grond en dan is je oogst verpest. Het tactische maakt dit spel hilarisch, want kreten als: "Wil je PLEASE je Chiliboon ruilen? Ik moet hem niet!" zijn niet zeldzaam.

7 Black Stories: 50 Gitzwarte Raadsels

Black Stories: 50 Gitzwarte Raadsels
Bron:

Deel deze foto via

Hier kan je weer even chillen, maar het is wel weer verdomd hilarisch. Iemand leest een kaart voor zoals hierboven: "Een vrouw wordt 's ochtends dood aangetroffen in een zwembad." Dat is het enige wat de andere te horen krijgen, hierna moeten ze samen gaan raden wat er gebeurd is. De filosofische en achterdochtige oplossingen die hier uit komen zijn hoe dan ook geniaal!

8 Million Dollars But…

Million Dollars But…
Bron:

Deel deze foto via

Deze lijkt het allermeest op Cards Against, maar is ook het allerleukste van dit lijstje! Het wordt namelijk ineens heel persoonlijk. Jij legt namelijk bijvoorbeeld de kaart op "Ik krijg een miljoen dollar, maar..." en dan moeten je vrienden hele erge tegenprestaties neerleggen uit hun stapel kaarten. Jij moet dan de kaart kiezen die je absoluut niet zou willen (zelfs al kreeg je er een miljoen dollar voor). De kaart die je kiest is de winnaar. Daarna wordt het mooi, want dan begint iedereen tegen je te schreeuwen! "DUS JE ZOU WEL DOOR MOEDER WILLEN WORDEN GETONGD, VIESPEUK??!!"

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel