15 Heerlijke Franse songs die dit jaar niet mogen ontbreken in je zomerplaylist

Niks is lekkerder dan naar Franse popmuziek te luisteren om in de stemming te komen voor de zomer!

15 Heerlijke Franse songs die dit jaar niet mogen ontbreken in je zomerplaylist

Deel dit artikel op

Je hoort niet genoeg Franse popmuziek in Nederland

En dat is natuurlijk niet zo gek, want er zal altijd een taalbarrière blijven. Alleen is dat juist zo fijn aan Franse muziek. Je hoort alleen die zoete Franse klanken en je kan je eigen invulling geven aan de muziek. Eens in de zoveel tijd bereikt een Franstalige hit wel ons land (denk aan Stromae), maar er is nog zoveel meer moois! Daarbij komt dat Frankrijk en (het Franstalige deel van) België de laatste jaren écht lekkere beats leveren. Het zou zonde zijn om die allemaal te missen, dus wij hebben de vijftien lekkerste hits van de afgelopen tijd voor je op een rijtje gezet!

1 On Était Beau - Louane

Louane is de grote ster van Frankrijk, waar wij hier in Nederland niet genoeg van horen. Ze won in 2013 The Voice in Frankrijk en speelde in 2014 in de film La Famille Bélier. Ze scoort tegenwoordig hit na hit en dit is één van haar lekkerste en de meeste zomerse. Genieten!

2 Je Suis Chez Moi - Black M

Het liedje begint op 1:44 en daarna is het genieten geblazen hoor. Lekker schudden met die billen. Lekker man.

3 Cool - Kendji Girac

Cool is dit liedje zeker! De heerlijke relaxte vibe en de vrolijke stem van Girac maken dit tot een instant chillmodus-liedje!

4 Je M'en Fous - RIDSA

Het klinkt een beetje standaard met die sexy saxofoon, maar ohh boy! Dit is wel lekker vies hoor! Zodra je die eerste klanken van die sax hoort, weet je dat het goed zit.

5 Avenir - Louane

Daar is ze weer! Ook al spreek je geen woord Frans; dit is toch een heerlijke meezinger (of meeneuriër)! Het helpt natuurlijk ook wel dat Louane gewoon een hele fijne stem om naar te luisteren heeft. We love Louane!

6 Smile - Boostee

Lekkere rap, vrolijke beat en een beetje cringy Engelse uitspraak maken dit tot een heerlijk fijn zomernummertje die je graag nog een keertje opzet.

7 Je plane - Ma2x

Ook weer eens zin om met je vrienden in de zomer te dansen? Denk dan even aan dit Franse Summer Anthem en dat komt he-le-maal goed!

8 Hit Sale - Therapie TAXI ft. Roméo Elvis

Gewoon lekker op je kamer liggen en niks doen is natuurlijk ook een ZEER goed plan. Therapie TAXI zorgt voor een heerlijk ontspannen liedje met chille hoge en lage stemmen, zodat het een mooi geheel wordt.

9 Je Bois Et Puis Je Danse - Aline

Stel je even voor: je bent al in Frankrijk. Jij rijdt rond in je auto langs die grote zonnebloemen die ze daar hebben, terwijl het snikheet is. Gelukkig staat je raampje open en je voelt een heerlijk verkoelend windje op je gezicht. Genieten, toch? Die vibe krijg ik bij dit liedje.

10 On Ira - Zaz

Dit is dan weer zo'n heerlijk liedje waar ik tekstueel niks van begrijp, maar het klinkt vrolijk! Bij het zien van de videoclip word ik ook echt vrolijk en dat is het fijne van muziek. Ik kan er zo lekker vrolijk van worden!

11 Le Longe De La Route - Zaz

BOEM! We gooien er gelijk nog eentje van Zaz, helemaal gek. Deze track heeft bijna iets ondeugends, maar dat maakt hem juist zo lekker! Vooral met die drum erbij, zodat het lijkt alsof het liedje voorbij galoppeert. Hortsik!

12 Magic In The Air - Magic System ft. Chawki

We hebben Summer Anthems, maar we hebben ook dikke Party Anthems! Magic In The Air valt duidelijk onder die laatste categorie. Sta op van die stoel en meeswingen maar!

13 Laissez-Les Kouma - Zaho ft. MHD

Zaho heeft een krachtige stem en dit is een heerlijk liedje om weer eens je billen te laten schudden! Let vooral ook even op de meest gechoreografeerde dab die je ooit zal zien op 0:26! #dabbing4life

14 Alors Souris - Navii

Hij kan zingen, hij heeft de looks en het zou me niks verbazen als Navii in Frankrijk bekend staat als Monsieur Vole Ta Fille (gooi die maar lekker in de translate)!

15 Dis-Le Moi - Claudio Capéo

Pin me er niet op vast, maar ik geloof dat Capéo de accordeon weer een soort van semi-cool heeft gemaakt in Frankrijk. Gelukkig maar voor ons, want er is niets Franser dan een accordeon. Dus dit is dé perfecte afsluiter!

Voor meer hits kan je natuurlijk ook altijd deze afspeellijst volgen op Spotify!

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel