6 Pretpark-attracties die zo creepy zijn dat je huilend mama op gaat bellen

Dit is zeker geen Droomvlucht, dames en heren.

6 Pretpark-attracties die zo creepy zijn dat je huilend mama op gaat bellen

Deel dit artikel op

1 Ooit bestond er in Amerika een attractie rondom de avonturen van Broer Konijn

Ooit bestond er in Amerika een attractie rondom de avonturen van Broer Konijn
Bron:

Deel deze foto via

Disney-fans zullen misschien opspringen, want Disney heeft namelijk de iconische Splash Mountain-attracties! Daar hebben we het nu echter niet over, al veel eerder heeft Six Flags Georgia namelijk het verhaal vertaald naar een attractie. Maar, oei. Die schijnt zeer naar te zijn geweest (helaas is-ie al weg), want overal op het internet zie je reacties van mensen over hoe bang ze vroeger waren voor deze attractie. Niet zo gek, want alle poppen die je in de attractie zag waren heel creepy. 

Hier nog even een súpergezellige montage van hoe de attractie eens was

Vooral de wortels, die je op 0:18 kan zien, waren voor vele kinderen toentertijd wat de attractie zo eng maakte. Ze schreeuwden naar de gasten: "Beware! Beware! Go back. Go back!" Hierna voeren de gasten door naar een eng moeras. Gezellig!  

Waar? Six Flags Over Georgia in Georgia. (Maar hij bestaat niet meer, dus sorry bye xx)

2 In de Japanse versie van de Keukenhof vind je deze horror

In de Japanse versie van de Keukenhof vind je deze horror
In de Japanse versie van de Keukenhof vind je deze horror
Bron:

Deel dit GIFje via

Gebaseerd op oude Japanse legendes vind je deze familie-attractie. Geen grap, deze attractie wordt niet eens geclassificeerd als een spookhuis. Hoe dan?! Heeft er iemand speciale paddestoelen in mijn thee gegooid vanochtend of zie ik hier echt een wel heel letterlijke opvatting van een slangenmens??

Check hier de attractie in volle glorie...

Fijn ook die volkomen stilte en dan opeens het kattengejank. Nogmaals, deze attractie bevindt zich dus in een heel fleurig park. We snappen nog steeds niet zo goed welke zieke geest dit een goed idee vond. Maar goed... We willen er stiekem wel in. 

Waar? Pleasure Garden in Ibaraki, Japan.

3 In China bestaat trouwens ook nog een levenloze versie van It's A Small World

In China bestaat trouwens ook nog een levenloze versie van It's A Small World
In China bestaat trouwens ook nog een levenloze versie van It's A Small World
Bron:

Deel dit GIFje via

Vind je It's A Small World maar een irritante attractie in Disneyland? Ga één keer in deze Chinese pretattractie en je verlangt gelijk terug naar die olijke versie in Parijs. De poppen bewegen nauwelijks, je vaart superlangzaam en het bekende liedje wordt als een soort spookachtig kerkgezang voorgedragen. Fun voor de hele familie dus! Check de hele video hier.

Deze mensen vermaken zich in ieder geval prima hier.

Leuk ook dat de attractie eerst begint met helemaal geen muziek. Alleen wat geblèr van een geit en een blaffende hond is er te horen, maar daar trekken de poppen zich niks van aan. Ze dansen er hevig op los. In plaats van de schattige poppetjes in Disney, zie je nu ook realistische miniatuurmensjes. Dat werkt zeer vervreemdend en draagt bij aan het creepy effect (dat de attractie sowieso al heeft).

Waar? Jinjiang Action Park in Shanghai, China.

4 Het ziet ernaar uit dat Ghostwood Estate de meeste schrikeffecten heeft

Het ziet ernaar uit dat Ghostwood Estate de meeste schrikeffecten heeft
Het ziet ernaar uit dat Ghostwood Estate de meeste schrikeffecten heeft
Bron:

Deel dit GIFje via

Het idee is dat je als een soort Ghostbuster een landhuis in gaat. Dit landhuis zit vol met allemaal demonen. Je krijgt een lasergun en... SCHIETEN MAAR! Klinkt leuk, toch? Het addertje onder het gras is dat de poppen waarop je schiet er heel eng uitzien, maar niet persé bewegen. Weet je de schiet naast de pop te raken. Dan begint hij ineens te bewegen of nog erger: hij komt op je af. 

Eigenlijk willen we hier stiekem best wel graag in!

Ook zou ik bij elke spook dat verschijnt meteen flauwvallen, maar goed! Ze moeten wel verschijnen, anders betekent dat dat je nog nul punten hebt gescoord en dat mogen we niet hebben! Play to win baby! #hartaanvalherewecome

Waar? Kennywood in West Mifflin, Pennsylvania.

5 In Phantasialand, Duitsland staat Mystery Castle en dat is me er eentje

In Phantasialand, Duitsland staat Mystery Castle en dat is me er eentje
In Phantasialand, Duitsland staat Mystery Castle en dat is me er eentje
Bron:

Deel dit GIFje via

Als hierboven kijkt denk je misschien: "Mwwwoooaaahhh, ziet er niet heel spang uit." Is gewoon een "vrije val"-attractie. Klopt wel! Alleen staan de lichten nu aan voor de video. Je moet je voorstellen dat je een kasteel binnenloopt. De wachtrij is een soort doorloop-attractie gevuld met echte acteurs, die je echt laten schrikken! Vre-se-lijk. Daarna stap je in dit experiment van een gestoorde professor en gaat het helemaal los!

Hier het bewijs dat het een stuk enger is voordat je ritje echt begint!

Hier kan je goed zien (helaas zonder acteurs) hoe mooi gethematiseerd de attractie van tevoren is, maar ik zweer je: die acteurs zijn vreselijk. Je durft nauwelijks een stap te zetten, want je weet niet wanneer er weer eentje te voorschijn komt. Het is ook totaal niet duidelijk waar je naar binnenstapt, als je de attractie ziet. Dat helpt ook niet erg met de mentale voorbereiding dan natuurlijk. 

Waar? Phantasialand in Brühl, Duitsland. 

6 En dan tot slot een persoonlijk favoriet: Le Transdémonium in Parc Astérix

En dan tot slot een persoonlijk favoriet: Le Transdémonium in Parc Astérix
En dan tot slot een persoonlijk favoriet: Le Transdémonium in Parc Astérix
Bron:

Deel dit GIFje via

Ja in Parc Astérix! Dat gezellige Gallische ventje heeft in zijn eigen pretpark gewoon een spookhuis staan. Het heeft niets te maken met de avonturen van de oude Toverdranksnoeperd en dat is maar goed ook. Dit spookhuis heeft namelijk een sfeer over zich heen: Ooeeee mama! Van het speeldoosmuziekje en het begroet worden door een levende marionet in het begin tot de fantasievolle finale weet deze attractie te boeien. Het is oprecht een attractie om zenuwachtig van te worden. De rit is pikdonker en maakt scherpe bochten, hierdoor zie je nooit wat je te wachten staat. Aanradertje! 

En hier natuurlijk een filmpje zodat je sfeer even goed kan proeven!

Waar? Parc Astérix in Plailly, Frankrijk.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel