De 10 meest nutteloze film-remakes die er ooit gemaakt zijn

Waarom kan Hollywood sommige dingen niet laten zoals het is?

De 10 meest nutteloze film-remakes die er ooit gemaakt zijn

Deel dit artikel op

1 Wist je dat er een remake van Psycho is uitgebracht in 1998?

Nee? Niet zo gek ook, want deze film heeft letterlijk geen bestaansrecht. Naast het feit dat-ie slecht geacteerd is en dat Vince Vaughn de hoofdrol vertolkt (beter bekend als de motorboot-meneer uit Wedding Crashers), is deze film shot voor shot een kopie van het origineel uit 1960! Dus het verhaal is PRECIES hetzelfde, alleen kan je hem dit keer dus zien in kleur, en minder goed geacteerd. Feest! 

2 Wie kan de meest gedislikete trailer ooit vergeten?

Op dit moment heeft de remake van Ghostbusters uit 2016 namelijk meer dan één miljoen dislikes gekregen. Dat is niet niks! Maar we mogen niet voorbarig zijn, want een groot deel van de dislikes kwam alleen al door het feit dat de Ghostbusters nu vrouwen zijn. Dat is té makkelijk. Op papier had het kunnen werken. Deze vier vrouwen hebben in films gespeeld waarin ze oprecht grappig zijn, maar OH BOY! Niet in deze film. Dat komt voornamelijk door het script, dat half bij elkaar is geïmproviseerd. Daar komt ook nog bij dat alle vier de vrouwen grappig doen. In het origineel had je Bill Murray, de grappige, en was de rest vrij serieus en dát maakte het juist weer grappig. Nu schreeuwt iedereen van alles en nog wat. De humor is nooit consistent en valt vaak dood. Ach ja, een gemiste kans dus. 

3 De Engelse film Death At A Funeral is een echte klassieker

De Amerikaanse remake echter, is dat niet. Hoewel de cast grote namen bevat (Kevin Hart en Chris Rock in één film!) lukt het ze niet de magie te vangen die het Britse origineel heeft. Het is sowieso typisch Amerikaans om een buitenlandse film te remaken, omdat de Amerikanen het niet gewend zijn om ondertiteling te lezen. Maar hallo? Brits-Engels kan je toch wel verstaan? 

4 Vraag aan je ouders of ze Fame kennen en ze zeggen vast en zeker ja!

Laat ze deze trailer zien en kijk dan naar de vraagtekens boven hun hoofd. In 1980 kwam namelijk de film Fame uit en die film definieerde bijna een generatie! Nog steeds kan bijna iedereen het gelijknamige liedje meeblèren. In 2009 dachten de mensen in Hollywood van: "Hmm we hebben wel geld nodig, maar geen zin om iets nieuws te bedenken... Fuck it, we maken gewoon een dans/muziekfilm en noemen hem Fame. Kom maar door met die big money!" De film had dus niets te maken met de klassieker uit 1980. Daar zien we een rauwe werkelijkheid, mensen met echte problemen. In 2009 zagen we een edgy Nickelodeon-achtige film. Top.

5 Vergeet ook zeker niet de 140 remakes van Halloween en Texas Chainsaw Massacre

Zoals met zoveel films in deze lijst, zijn wederom de originele Halloween en Texas Chainsaw Massacre echte klassiekers (ik begin een vastlopende grammofoonplaat te worden). De films waren speciaal, omdat ze nieuw en innovatief waren. Halloween bedacht een heel nieuw subgenre naar horror, namelijk de slasher! Texas Chainsaw Massacre maakte het allemaal nét nog wat visueler door de goorste dingen in beeld te laten zien. Dat was toen nieuw, nu worden we doodgegooid met seriemoordenaars en tachtienduizend Saw-achtige films. Een remake maken van die classics is onnodig, omdat het origineel al steengoed was en we het veertig jaar laten al honderd keer gezien hebben in andere films. Een remake kan ons niet meer verrassen. 

6 Jimmy Fallon speelde vroeger ook weleens in films, zoals Taxi (2004)

In Frankrijk was er namelijk een DIKKE hit gescoord met Taxi! Een film over agenten die alles overhoop schieten en auto's kapotrijden. De film had twee grote Franse comedy-acteurs en bevatte, voor Europese begrippen, grootse stunts. SUCCES! Alleen ja, dan nemen ze voor de Amerikaanse remake een schreeuwerige Queen Latifah en een ongemakkelijke Jimmy Fallon. De film was wel succesvol, maar je hoort er eigenlijk niemand meer over en dat zegt genoeg.

7 We hadden al een hele leuke Mummy-remake gehad... en toen kwam Tom Cruise

Universal had in de jaren dertig al goede horrorfilms: Frankenstein, Dracula, de onzichtbare man, noem maar op! Een van hun allergrootste hits was The Mummy uit 1932! Nu hebben we in de jaren negentig al een leuke remake (met minder vervolgen) gehad in de vorm van de avonturenfilms met Brendan Fraser. Maar Universal zag de laatste tijd dat het lekker gaat met grote blockbusters die zich allemaal in dezelfde wereld afspelen. Zoals de Marvel Cinematic Universe waar Spider-Man en Iron Man hun eigen films hebben, maar ook samen strijden in Avengers: Infinity War. Bij Universal wilden ze graag meedoen met die hype, ze keken naar welke franchises ze hadden liggen en dachten: "Schijt, we doen wel iets met die monsters. Kom maar door met die centen!" En zo voelt het ook! De film is te druk bezig met vervolgen op te zetten, dat het vergeet z'n eigen verhaal goed te vertellen. De film was niet echt een succes, dus die vervolgen komen er waarschijnlijk niet. Gek, hè?

8 Mark Wahlberg heeft ook nog eens rondgescheurd in een Mini Cooper

Dat deed hij in de remake van The Italian Job in 2003. Het is een nogal hersenloze actiefilm, die nog best wel vermakelijk is. Kijk echter één keer het origineel uit 1969 en je snapt wat de remake nog meer had kunnen zijn. Het Britse origineel is veel scherper! Die film heeft een goede dosis humor en een zeer vermakelijk verhaal. De film uit 2003 neemt zichzelf te serieus en weet niet echt te boeien.

9 Weet je nog die Nederlandse film Loft met Jeroen van Koningsbrugge?

Dat was een remake van een Belgische film met dezelfde naam. Nou, Amerika kwam ook even de hoek om kijken en vroeg of ze ook een keertje mee mochten doen. Spannend verhaal, Amerikaanse productiewaarde, Cam van Modern Family als één van de acteurs: succes gegarandeerd denk je! Helaas niet. Superstijf is deze film. De film bevat letterlijk nul fun en is ook gewoon niet spannend. Lekker links laten liggen. 

10 Maar we mogen nooit de beste slechtste remake ooit vergeten: The Wicker Man

Het wordt op het internet ook wel de leukste comedy ooit genoemd! Hartstikke goed nieuws natuurlijk, alleen is het bedoeld als een horror/thriller. AU! Het Britse (what else is new) origineel heeft hetzelfde concept: een politieagent komt op een mysterieus eiland tijdens zijn speurtocht naar een vermist meisje. In de versie van 1973 hangt er een nare sfeer over de film, zo'n naar onderhuids gevoel. Die nuances zijn moeilijk hard over de balk gegooid! In deze film zie je per minuut hoe Nicolas Cage steeds meer insane wordt. Het is geweldig! Op een gegeven moment slaat hij een vrouw van haar fiets, terwijl hij verkleed is als een beer. Amazing. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel