Dit zijn de 10 allerslechtste films die ik in 2017 heb gezien

Gadverdamme, ik voel me nog steeds vies...

Dit zijn de 10 allerslechtste films die ik in 2017 heb gezien

Deel dit artikel op

Eerst even een oneervolle shout out naar King Arthur: Legend of the Sword


Ik vond deze film echt niet slecht, maar potverdomme wat was het een saaie film. Ik keek écht uit naar deze film, want het kon toch niet fout gaan? Charlie Hunnam van
 Sons of Anarchy? Check. Talentvolle regisseur genaamd Guy Ritchie? Check. Een interessant onderwerp? Check! Yes!! Nou nee dus. Een grauwe film met een onregelmatig tempo en nul emotionele investering in de karakters. Ik pas. 

Maar nu gaan we door naar de crème de la crème van dit jaar (of eerder crap de la crap, AMIRIGHT). Sterkte alvast en mijn excuus voor die geweldige woordgrap. 

10 Valerian and The City of a Thousand Planets


Als je films als
Fifth Element (1997) en Léon: The Professional (1994) hebt gezien, dan had je alle recht om blij te worden dat Luc Besson weer een nieuwe film zou uitbrengen. Wat we kregen was echter ondermaats. Helaas, want de film heeft een feel die ik wel vaker zou willen zien in de bioscoop. Heerlijk kleurrijk en ontzettend creatieve designs voor de duizenden aliens die er te zien zijn.  De film gaat alleen helemaal kapot door een dom liefdesverhaal, dat ook nog eens niet overtuigend wordt overgebracht. De hoofdrolspelers hebben namelijk net zoveel chemie als een steen en een schaar. Daar komt dan nog eens bij dat beide acteurs het ook gewoon niet in zich hebben - qua acteren -  om zo'n film te dragen. Teleurstellend dus. 
 

9 Transformers: The Last Knight


De 
Transformer-films bleven me iedere keer weer verbazen. Niet omdat het de films nou zo goed zijn, integendeel. Ik was elke keer weer verrast om ergens te lezen dat ze zo belachelijk veel geld op bleven brengen. Nu trakteerde Michael Bay ons dit jaar alweer op het vijfde deel en BINGO! Hij was NOG slechter dan de vorige. Hoe dan?! Wat dacht je van het plot? Op de één of andere manier bestonden de Transformers al veel langer op aarde, als in: ze vochten samen met ridders. En Anthony Hopkins, legendarisch acteur, zit hier ook in. Even snel nog een loonstrookje vangen? Daar komt nog bij dat de film, met z'n tweeënhalf uur, ook nog eens veel te lang is. Wát een aanfluiting. 

8 Resident Evil: The Final Chapter


In 2002 kwam de eerste 
Resident Evil-film uit en januari dit jaar werd de reeks met de komst van de zesde(!) film afgesloten. Wat een nachtkaars was dit zeg. De filmserie begon als een survival-horror film (net zoals de games), maar ontpopte zich naarmate de serie vorderde tot een domme - maar soms leuke -  actieserie. Het ultieme dieptepunt van de serie is toch wel deze hoop stront, oftewel het zes deel (net zoals de games). De actiescènes zijn lelijk gefilmd, het plot is vrijwel niet bestaand en de karakters weten op geen één vlak te interesseren. Milla Jovovich is nog steeds wel een bad-ass, maar dat trucje was al oud tijdens de derde film. Je begint je toch echt af te vragen hoe zo'n serie zes delen heeft weten te produceren. 

7 Jigsaw


Potverdomme, daar was 
Saw ineens weer in de bioscoop. In 2010 kregen we de eerste (en enige) 3D Saw-film genaamd Saw 3D: The Final ChapterNu zeven jaar later weten dat dit een leugen is. De serie is namelijk ge-reboot met het nieuwste hoofdstuk. Ze hadden zeven jaar om terug te komen met een knaller. De film beloofde zich meer te focussen op het thrilleraspect van de serie, net zoals het eerste deel! Goed nieuws dus. Ze hebben zich ook nog eens aan die belofte gehouden, maar DAMN wat een matig verhaal was dat. Nu heb je dus een Saw-film die én niet heel bloederig is én niet interessant is. Waarom zou je dan überhaupt nog een film maken? Antwoord: geld. Dus wees verstandig en gun de makers je geld niet, want dit is zo halfbakken dat je liever zelf nog zou meedoen aan een van Jigsaw's games. 

6 Fifty Shades Darker


Ken je dat? Je ziet dat er een ongeluk is gebeurd en je weet dat het vreselijk is om naar te kijken. Toch is er een drang in je die heel graag wil zien hoe het eruit ziet. Je kijkt en: "gadverdamme, dat is vreselijk. Maar ja, wat had ik verwacht?" Nou dat was wat ik had bij 
Fifty Shades Darker. Ik had het eerste deel al gezien en haatte de film toch in het uiterste puntje van m'n tenen. Hoe kon een film, die letterlijk gaat over seks, niet sexy zijn? Wat was dat voor dialoog? Welk persoon praat zo? Waarom zit die vent niet in de TBS-kliniek? De film was gewoon slecht. Je mag het leuk vinden, maar dat maakt de film nog niet goed. Nou dat was dus deel één, maar alles wat ik zojuist heb gezegd kan je copy/pasten voor dit deel. Ik wist dat de film slecht zou zijn, maar aangezien ik toch een abonnement op de bios heb wilde ik checken of ik gelijk zou hebben. Ja, ik had gelijk. BAH! Nog raarder dan het eerste, maar ook nog eens super saai. Oftewel, erger dan het eerste deel en zeker niet de moeite waard.  

5 The Snowman


Eerlijk is eerlijk, ik had gedacht dat deze film aan de top van dit lijstje zou staan. Ik was woest toen ik de aftiteling zag en besefte dat ze het helemaal verneukt hadden. De film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Jo Nesbø. Een briljant, spannend boek van een van de beste thrillerschrijvers van dit moment. De film daarentegen was dat niet. Het was een onsamenhangend tragisch geval geworden. Na een beetje googlen kwam ik erachter dat de regisseur 15% van het script gewoon niet gefilmd heeft in verband met een tijdtekort. Sorry, WAT?! Bijna een vijfde van de film bestaat dus gewoon niet. Hierdoor valt de hele film op z'n gat en is daardoor op deze lijst beland. 

4 Assassin's Creed


Hey, daar heb je Michael Fassbender weer! Naast dat hij in de verschrikkelijke verfilming van 
The Snowman speelde, speelde hij ook in de verschikkelijke verfilming van Assassin's Creed. Het is een verfilming van de videogame-reeks van Ubisoft. De games spelen zich af inde bestaande geschiedenis, maar volgen zelfverzonnen verhaallijnen. Leuke spellen, maar letterlijk alle fun die je in de games kan vinden hebben ze voor de film rustig aan de kant geschoven. Vergeet de humor, de leuke locaties, vette actie en interessante personages! Dat is niet wat de mensen willen! Ze willen vieze modderige kleuren, saaie dialogen en zo min mogelijk actie. Dan pas zijn de mensen écht tevreden! Nee, dikke bagger dus deze film. Mocht je nou een videogame film willen zien, kijk dan Tomb Raider (2001) of Prince of Persia (2010). Deze films zijn ook zéker niet fantastisch, maar ze zijn tenminste wel fun! 

3 Rings


Je kon er in 2002 niet omheen: 
The Ring  was een ware hype. Mensen gingen helemaal loco na het zien van de film. Het idee was simpel: je kijkt een verboden videoband en nadat je hem gezien hebt, wordt je gebeld. Je krijgt te horen dat je nog maar zeven dagen te leven hebt. Scary shit dus. Maar videobanden zijn natuurlijk hopeloos verouderd, dus vonden de mensen in Hollywood het een strak plan om ook deze film een reboot te geven. Het resultaat is het meest ongeïnspireerde staaltje filmwerk dat je dit jaar zult zien. Wat een klamme bagger is dit zeg. Niet eng, slecht geacteerd en precies hetzelfde als de eerste. Nee niet precies hetzelfde trouwens!! Nu is er geen videoband, maar een viral video die naar mensen wordt gestuurd #hip #omg #relatable 

2 All Eyez On Me


Een film over het leven van Tupac Shakur had zo gaaf kunnen zijn! Zeker als je bedenkt dat we nog geen twee jaar daarvoor het fantastische 
Straight Outta Compton konden bewonderen, maar holy FUCK waar is het hier misgegaan? Hoe krijg je het voor elkaar om als filmmaker een film, over één van de interessantste rappers van de afgelopen twintig jaar, zo gigantisch te verpesten? Voor All Eyez On Me is er een zo ontzettend luie aanpak gekozen om zijn verhaal te vertellen, dat je je afvraagt hoe iemand kon denken dat dit een goed idee was. Een interview in het "heden" en dan met flashbacks naar de "belangrijke" momenten in zijn leven. De film heeft totaal geen focus, het acteerwerk is belabberd en de film lijkt wel honderd jaar door te gaan. Ik wist niet dat het mogelijk was, maar deze film bewijst dat het toch mogelijk is om Tupac Shakur niet cool te laten lijken. 

1 The Emoji Movie


Dames en heren, ik presenteer u: 
The Emoji Movie. Vroeger had je ongetwijfeld wel eens dat je een tekenfilm zat te kijken en dat je ouders zich dan helemaal dood irriteerden aan de hyperactiviteit en lawaai van de film. Nou dat had ik dus bij deze film. Dat is op zich niet erg, maar deze film is de ultieme belichaming van alles wat er mis kan zijn met Hollywood. Deze film is één grote commercial geworden voor apps zoals Candy Crush, Just Dance en nog vele andere. De animatie is "mehh" en de karakters zijn niet grappig of aandoenlijk, maar fucking irritant. Had ik verwacht dat een film over de poppetjes op je telefoon goed zou zijn? Nee. Alleen deze film is zo zielloos en gedreven door geld, dat het me zou verbazen als er kinderen dit jaar roepen dat ze nog een keer The Emoji Movie willen zien. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel