AHHHH! Dit zijn de 12 engste horrorfilms om dit jaar te kijken met Halloween!

Doe de gordijnen maar dicht en de lichten maar uit, want vanavond gaan we lekker griezelen!

AHHHH! Dit zijn de 12 engste horrorfilms om dit jaar te kijken met Halloween!

Deel dit artikel op

12 Gremlins (1984)

Gremlins (1984)
Gremlins (1984)
Bron:

Deel dit GIFje via

Laten we even rustig beginnen met deze lijst. Gremlins is namelijk bij lange na niet de engste horrorfilm ooit, maar dat maakt het niet minder leuk! Het is echt puur genot om de Gremlins, een klein Amerikaans stadje te zien terroriseren! Alles kan en alles mag. Kijk deze film alleen al voor het indrukkende poppenspel, waardoor deze Gremlins levensecht lijken.

11 Drag Me To Hell (2009)

Drag Me To Hell (2009)
Drag Me To Hell (2009)
Bron:

Deel dit GIFje via

Een creepy zigeunervrouwtje, lekker veel gore beelden, vaak schrikken en ook nog grappig? Check! De maker van de eerste Spider-Man trilogie maakte in 2009 een uitstapje terug naar zijn horrorfilms-makende achtergrond. In Drag Me To Hell wordt een bankier vervloekt nadat zij een zigeunervrouw niet helpt met haar hypotheek en vanaf daar wordt het alleen maar beter...

10 Sinister (2012)

Sinister (2012)
Sinister (2012)
Bron:

Deel dit GIFje via

Een man vindt in zijn huis een doos met oude familiefilms, die niet van hem zijn. Nooit een goed teken. NOOIT. In de video's ziet hij hoe verschillende families vermoord worden. Nogmaals, NOOIT een goed teken. Nu is hij bang dat hij zelf ook niet meer helemaal veilig is en laten we eerlijk wezen: Dat is hij ook niet. Beetje disturbing, maar vooral heel vet! 

9 It (2017)

It (2017)
It (2017)
Bron:

Deel dit GIFje via

Het zal je niet ontgaan zijn, maar It is één van de best bezochte (horror)films van dit jaar! Deze versie van It is de perfecte mix tussen horror, leuk en goed vakmanschap! Horrorfilms hebben vaak het imago van goedkope films zonder enige artistieke waarde, maar daar trekken de makers zich niks van aan. Ze zetten hier een heerlijk griezelwaardig stukje filmvakmanschap neer! En hij draait ook nog eens gewoon in de bioscoop met Halloween! 

8 Scream (1996)

Scream (1996)
Scream (1996)
Bron:

Deel dit GIFje via

Nee dit is niet Scary Movie, maar Scream! Deze film is gewoon ouderwets heerlijke tiener slasher-fun. Een groep vrienden wordt één voor één vermoord tot er bijna geen slachtoffers en verdachten meer zijn. Het leuke is dat de personages weten hoe horrorfilms werken, maken er grappen over en proberen de killer voor te blijven! #datluktniet #nogsteedsvetveeldood

7 Hush (2016)

Hush (2016)
Bron:

Deel deze foto via

Deze horror stond ineens op Netflix en werd meteen een grote hit! Een dove vrouw is alleen thuis, wanneer bij haar wordt ingebroken. Deze film is retespannend, omdat wij hem wel elke keer wel horen en zij hem natuurlijk niet! Waarschuwing: Probeer niet te hard naar je TV te schreeuwen dat hij achter haar staat, dan krijg je misschien ruzie met de buren... 

6 The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)
Bron:

Deel deze foto via

Niemand kan gemist hebben dat The Conjuring werd uitgebracht. De film en zijn vervolg waren beide grote successen. Deze film alleen al haalde meer dan 300 miljoen dollar(!!) op. Helemaal verdiend, want het is een steengoede film. Vanaf de eerste doodenge scène (met de rotpop Annabelle), grijpt deze film je en laat hij je twee uur lang niet meer los.

5 It Follows (2014)

It Follows (2014)
Bron:

Deel deze foto via

In het rijtje "Als het een gek idee is en het werkt, dan is het geen gek idee" hebben we It Follows. Je wordt voor altijd gevolgd door een entiteit. Deze kan elke vorm aannemen, dus het kan zo maar je vader of beste vriend zijn. Het wil je vermoorden. Het zal niet echt rennen, maar het blijft je volgen. Je kan er vanaf komen. Gelukkig. Je moet iemand met seks hebben, om zo de vloek door te geven. Ja, het is letterlijk een wandelende SOA. Maar de film is echt goed en spannend! #geloofme #mindervunzigdanhetlijkt

4 Ju-on: The Grudge (2002)

Ju-on: The Grudge (2002)
Bron:

Deel deze foto via

Er is niks mis met de Amerikaanse versie van The Grudge, maar het Japanse origineel blijft toch wel koning. Deze versie durft gewoon veel trager te zijn en dat is niet iets waar iedereen van houdt. Hierdoor bouwt het naar veel engere scènes en algemeen creepier gevoel!

3 The Babadook (2014)

The Babadook (2014)
The Babadook (2014)
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is zo'n film waar alles gewoon naar is. De moeder is depressief, haar zoontje is echt een druk rotkind en de vader is er niet meer. Daar komt nog bij dat er opeens een mysterieus kinderboek op de stoep ligt en vanaf dan gaat alles nog meer bergafwaarts. De film heeft bijna geen schrikmomenten. Het is vooral de depressieve setting en het perfecte gevoel van ongemak, die deze film tot een echt klassiekertje maken!

2 Don't Breathe (2016)

Don't Breathe (2016)
Bron:

Deel deze foto via

Toen ik deze film vorig jaar in de bioscoop zag wist ik niet wat me overkwam. Ik ga graag naar horrorfilms, maar ik kreeg bijna geen lucht! Het was zo spannend, dat ik mijn adem elke keer in hield. Het gaat over een groepje vrienden die inbreken bij een oorlogsveteraan. Zodra hij hier achterkomt wordt hij gek en wil hij hen dood hebben. Oh ja, trouwens: Hij is blind. Ze hoeven zich dus niet echt te verstoppen, maar zodra ze geluid maken is het Game Over. In één woord: Zenuwslopend.

1 Halloween (1978)

Halloween (1978)
Bron:

Deel deze foto via

We kunnen natuurlijk niet dé Halloweenfilm aller tijden vergeten: Halloween! Het is niet voor niets dat deze film een klassieker is geworden en dat er nog steeds mensen verkleed gaan als Michael Myers. De film was het begin van een nieuwe rage in het horrorgenre, namelijk de slasher! Sindsdien zijn er zoveel van die films, dat het goed is om even stil te staan bij the on that started it all! Happy Halloween!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel