Freddie Mercury hield wel degelijk van pussy's en hier is het bewijs

Hij schreef er zelfs nummers over.

Freddie Mercury hield wel degelijk van pussy's en hier is het bewijs

Deel dit artikel op

Iedereen kent Freddie Mercury als de theatrale, muzikale en geniale zanger van de band Queen. Hij hield van mode, Liza Minelli en.... katten!  Freddie had zelf wel tien katten! Hij behandelde ze allemaal als zijn eigen kinderen.

Tom & Jerry

Tom & Jerry
Bron:

Deel deze foto via

Zijn liefde voor katten begon toen zijn voormalige vriendin Mary Austin twee katten genaamd Tom en Jerry adopteerde voor in hun huis. De vonk tussen Freddie en de poezen sloeg meteen over en daar begon zijn kattenobsessie.

Freddie zou tijdens zijn tournee met Queen iedere dag naar huis gebeld hebben om tegen zijn katten te kunnen praten. Helaas zijn er geen foto's van Tom en Jerry...Hierboven zie je een foto van Freddie met een onbekende kat die zomaar Tom óf Jerry zou kunnen zijn.

Miko

Miko
Bron:

Deel deze foto via

Zijn derde kat was de kleine Miko. Zoals ik al zei: Freddie behandelde zijn katten écht als kindjes. Hij zorgde er met Kerst altijd voor dat ze allemaal hun eigen sok aan de openhaard hadden met snoepjes en speelgoed erin. HOE LIEF?!

Dorothy

Dorothy
Bron:

Deel deze foto via

Het kleine poesje van Jim Hutton en Freddie Mercury. Freddie zat altijd in over zijn poesjes en als er dan ook maar een klein dingetje gebeurde met één van hen kon hij helemaal door het lint gaan.

Goliath

Goliath
Bron:

Deel deze foto via

Freddie's vriend Jim Hutton vertelde dat Goliath een keer was ontsnapt uit de tuin en dat Freddie daar zó erg over inzat dat hij een grill uit een van de slaapkamerramen gooide. Toen hij Goliath daarna weer had teruggevonden was hij dolgelukkig en vertelde hij de kat hoe erg hij het vond dat hij hem niet kon vinden.

Oscar & Tiffany

Oscar & Tiffany
Bron:

Deel deze foto via

Freddie droeg zijn solo album Mr. Bad Guy op aan zijn katten Oscar en Tiffany. Tiffany was de enige kat die hij had gekregen van iemand. De rest is allemaal geadopteerd uit asiels omdat hij het liefst alle katten wilde redden en een thuis wilde geven.

Lily

Lily
Bron:

Deel deze foto via

Lily was een van de kleinste katjes die Freddie ooit had. De katten waren heel gelukkig want fans stuurden altijd allemaal lekkers en speeltjes op voor ze op. Ze waren sowieso al behoorlijk verwend, want de katten kregen altijd verse kip en vis te eten.

Romeo

Romeo
Bron:

Deel deze foto via

Dit is zijn kat Romeo. Jim Hutton vertelde dat - toen zij eenmaal samen verhuisden naar een nieuw en groter huis - alle katjes hun eigen slaapkamer kregen. Dát is pas echt next level crazy cat lady (of in dit geval man).

Delilah, zijn favoriet

Delilah, zijn favoriet
Bron:

Deel deze foto via

Ook wel: zijn kleine prinses. Delilah (de wite kat met donkere vlekken) was zijn lievelingskat, die hij het allervaakst even optilde en aaide. Delilah sliep als enige op zijn bed en maakte hem zó gelukkig dat hij zelfs een liedje voor haar schreef:
Dit is niet het enige eerbetoon aan zijn katten.
Bron:

Deel deze foto via

Voor de cover van Innuendo, het laatste album voor de dood van Freddie, liet hij zichzelf natekenen met drie katten op zijn hoofd en schouders. Maar er is meer:
In de videoclip voor These Days Are The Days Of Our Lives draagt hij een gepersonaliseerd vest met daarop afbeeldingen van ál zijn katten. Dat is nog eens échte toewijding! En dan nog het zieligste maar in dit geval ook het allermooiste: het laatste wat Freddie deed vóór hij overleed was het aaien van zijn favoriete kat Delilah. Brb, ik ga even mijn tranen wegvegen.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel