Deze nummers domineren ieder jaar wéér de Top 2000, maar waarom?!

Wie zal er dit jaar toch op nummer 1 eindigen? Bohemian Rhapsody OF Bohemian Rhapsody?

Deze nummers domineren ieder jaar wéér de Top 2000, maar waarom?!

Deel dit artikel op

Het is weer de mooiste tijd van het jaar. En dan heb ik het niet over Sinterklaas of Kerst. Nee, ik heb het over de Top 2000! Iedereen heeft weer massaal gestemd op zijn of haar favoriete nummers. Ik zou graag zeggen dat Ik het heel spannend vind welke nummers er in de top tien zullen belanden. Maar dat is het eigenlijk helemaal niet.

Er is een aantal nummers dat ieder jaar wéér de top van de Top 2000 domineert. Maar waarom zijn dat altijd deze nummers? Waarom blijft de top tien toch ieder jaar weer echt bijna helemaal hetzelfde? Ik heb er even goed over nagedacht en heb alles hieronder op een rijtje gezet.

15 Prince & The Revolution - Purple Rain

Waarom dit nummer nu steeds aan de top belandt is niet moeilijk te raden. Het is wel een heel mooi nummer moet ik zeggen, maar tot de dood van zanger Prince bleef dit nummer altijd rond de nummer 100 hangen. Pas sinds Prince is overleden is dit nummer enorm gestegen in de lijst.

14 Dire Straits - Brothers In Arms

Dire Straits doen het altijd goed in de Top 2000. Ze hebben meerdere nummers die heel hoog eindigen ieder jaar. Alleen dit lied is compleet anders dan hun andere nummers die in de Top 2000 staan. Dit is geen upbeat pophit zoals hun andere hits die de Top 2000 haalden; het is eigenlijk best wel een langdradig nummer. Maar het is wel uniek en daarom weet het ieder jaar weer een hoge plek te bemachtigen in de lijst.

13 John Lennon - Imagine

Dit nummer is als één van de weinige nummers in de Top 2000 wel twee keer de nummer 1 geweest. Én terecht. Dit is gewoon een van de mooiste liedjes ooit geschreven. Het is alleen heel raar met dit nummer want het ene jaar belandt het op nummer 38 en dan het jaar erna is het nummer 1 (dat hadden we gek genoeg aan terroristen te danken, weet je nog). Hoe dan ook verdient dit nummer het zéker om hoog te eindigen.

12 Metallica - Nothing Else Matters

Nothing Else Matters is echt ineens enorm gestegen in de lijst. In 2002 stond het nog op nummer 99 en het jaar daarna stond het opeens op nummer 16. Sindsdien heeft de plaat de top 20 nooit meer verlaten. Én weer een emotioneel liedje. Ik merk een terugkomend thema.....

11 Pink Floyd - Comfortably Numb

Er zijn overduidelijk zeer veel Pink Floyd-fans in Nederland. Pink Floyd had namelijk vorig jaar wel drie nummers in de top 20 staan van de Top 2000. Dit is er één van. Een lied, of ik kan beter zeggen, een verhaal van wel zeven minuten.

10 Guns N' Roses - November Rain

Weer zo'n superlang nummer. Dit blijft ook een favoriet ieder jaar. Gebroken harten en relaties die niet werken: iets waar iedereen mee te maken heeft. Daarom is dit nummer ook zo #relatable voor iedereen en staat-ie ieder jaar weer knetterhoog.

9 Coldplay - Fix You

Heb je dit nummer wel eens geluisterd zonder te janken? Nee? Oké, dan weet ik genoeg. Dit is gewoon zo'n nummer waar veel mensen een bepaalde herinnering aan hebben. Ook de clip is superzielig. Vorig jaar eindigde dit nummer op 8. Ik zeg: terecht.

8 Pearl Jam - Black

Ik was vorig jaar zó blij dat dit nummer op 6 was geëindigd. Pearl Jam is gewoon een legendarische band. Eddie Vedder is mijn favoriete frontman. Ik denk dat meerdere mensen het met mij eens zijn aangezien dit nummer de afgelopen paar jaar heel hoog is gekomen.

7 Billy Joel - Piano Man

Dit nummer is gewoon een classic. Iedereen kent hem wel. Het nummer dat altijd langs komt op familiediners en op veel te bezopen avonden die veel te laat eindigen, met Piano Man. Het brengt veel nostalgie met zich mee en weet het daarom altijd ver te schoppen in de Top2000.

6 Pink Floyd - Wish You Were Here

Daar zijn ze weer. De opbouw van dit nummer is zó mooi. Het begint rustig en pakt langzaam uit. Ook weer een heel emotioneel nummer. Volgens mij bestaat de hele top 20 gewoon uit zielige tranentrekkers.

5 Boudewijn de Groot - Avond

Ook dit nummer is twee keer op nummer 1 beland. Ik moet toegeven dat ikzelf weinig heb met Nederlandstalige muziek, maar deze tekst is wel heel mooi dus +1 voor Boudewijn (z'n tekstschrijver).

4 Deep Purple - Child In Time

Child In Time heeft sinds '99 nooit de top 10 verlaten. Dit nummer duurt wel tien minuten en als je ernaar luistert lijkt het net of je in een achtbaan zit. Er is zoveel beleving in de muziek en het bestaat uit zóveel verschillende composities. Het grootste gedeelte is instrumentaal dus kun je het niet lekker meeblèren. Maar instrumentaal gezien is het wel een masterpiece.

3 Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Superemotioneel liedje.....AGAIN. Het begint heel klein en emotioneel en daarna komen de drums en barst het los. Een redelijk terechte vijfde plaats in de lijst.

2 Eagles - Hotel California

Dit was een van de eerste nummers die ik wilde leren spelen op de gitaar. En dat púúr vanwege de solo. De solo in dit nummer maakt het hele lied duizend keer beter. Al vind ik wel dat je snel op het nummer uitgekeken raakt, maar dat zijn blijkbaar weinig mensen met me eens want dit nummer eindigt al zo'n acht jaar lang op nummer twee.

1 Queen - Bohemian Rhapsody

Daar is 'ie dan. De EEUWIGE nummer 1. Sinds 1999 is dit nummer maar 4 keer verstoten van de troon en ging daarbij maar één plekje naar beneden. Het hele land staat gewoon op zijn kop als Bohemian Rhapsody níét op 1 staat. Het is ook wel een terechte winnaar want het is zo'n magische compositie.

Het is klassieke muziek gemixt met rock en pop en dat maakt het zo uniek. Het zijn iets van vijf verschillende nummers in één. Zeker nu de film over Queen dit jaar is uitgekomen, is het uiteraard wéér geen verassing welk nummer op 1 zal eindigen dit jaar. Óf zouden mensen dit jaar eens niet allemaal massaal op dit lied stemmen? I guess we'll find out! Ik ga alvast aftellen naar 25 december! Doeiii.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel